to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:56 | 29.08.2014

πηγή: Αυγή

Πολιτική

Δ. Παπαδημούλης: Το δίλημμα είναι Σαμαράς και ναι σε όλα, ή Τσίπρας με διεκδικήσεις για το λαό και τη χώρα (βίντεο)

«Με πρωθυπουργό Σαμαρά του ναι σε όλα και του Μερκελισμού ή με πρωθυπουργό Τσίπρα που θα διεκδικήσει κάτι καλύτερο για τη χώρα και το λαό» έθεσε το πολιτικό δίλημμα ο Δημ. Παπαδημούλης, στο Mega εκτιμώντας ότι γρήγορα η κυβέρνηση θα πάει σε εκλογές, πιθανόν και μέσα στον Οκτώβρη.


Θεμελίωσε δε αυτή του την εκτίμηση στο ότι «η κυβέρνηση δεν έχει τους 180, οι επιδόσεις της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ δημοσκοπικά είναι πολύ κάτω από τις ευρωεκλογές. Αυτά που τάζει η κυβέρνηση ότι θα αποσπάσει από την τρόικα, δεν τα έχει εξασφαλίσει για αυτό και παραμονές Παρισιού υπάρχει απόλυτη σιωπή για το τι θα συζητηθεί. Δεν θα έρθει το τέλος της τρόικα και των Μνημονίων από το Παρίσι όπως θα ήθελε η κυβέρνηση. Πολύ πιθανό η κυβέρνηση μπροστά σε μια μεγάλη συντριβή να προτιμήσει μια καθαρή ήττα.»

Με αστείους ισχυρισμούς αποποιείται τις ευθύνες ο Σαμαράς για τον ΕΝΦΙΑ

«Είναι αστείο και καθόλου πειστικό, να προσπαθεί η κυβέρνηση να φορτώσει τον ΕΝΦΙΑ, σε δύο πρώην, τον κ. Καραβίτη και τον κ. Θεοχάρη, ενώ αποτελεί προσωπική ευθύνη του κ. Σαμαρά, του κ. Βενιζέλου και του οικονομικού τους επιτελείου. Αυτοί διόρισαν τους από κάτω και αν δεν τους έλεγξαν αυτοί φταίνε» δήλωσε στο Mega ο Δημ. Παπαδημούλης και χαρακτήρισε ως «έλλειψη πολιτικού θάρρους, ειλικρίνειας και εντιμότητας σε μια χώρα που για να λαλήσουν τα κοκκόρια παίρνουν εντολή Σαμαρά, ο πρωθυπουργός να αποποιείται τις ευθύνες του».

Το βασικό πρόβλημα του ΕΝΦΙΑ είναι ότι υπερφορολογεί, «μαζεύει μιάμιση με δύο φορές παραπάνω φόρο από την ακίνητη περιουσία απ' ότι ο ευρωπαϊκός μέσος όρος και έχει σχεδιαστεί για να μαζέψει πολύ παραπάνω από τα 2,5 δισ.» «Ο πρωθυπουργός δεν είναι μόνο για να θυμώνει αλλά και για να κυβερνά και να ελέγχει τα πράγματα» τόνισε ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου. «Ο ΕΝΦΙΑ σχεδιάστηκε βάσει «τρελών αντικειμενικών αξιών» την εποχή της φούσκας. Αυτός που έχει ακίνητα στις ακριβές περιοχές πληρώνει πολύ περισσότερα από αυτόν που έχει ένα χωραφάκι.» Επίσης υποστήριξε ότι και "η εισφορά αλληλεγγύης πρέπει να καταργηθεί".

Κατάργηση του Μνημονίου και ανάπτυξη, οι στόχοι του ΣΥΡΙΖΑ

«Στη ΔΕΘ, στις 13 Σεπτεμβρίου, ο Αλέξης Τσίπρας θα παρουσιάσει το κοστολογημένο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, σε αντίθεση με τον πρωθυπουργό που ακούγεται ότι για δεύτερη φορά δεν θα δώσει συνέντευξη τύπου». Αναφορικά με το "που θα βρείτε τα λεφτά;" απάντησε ότι "υπάρχουν μεγάλα περιθώρια άντλησης εσόδων από περιορισμό παραοικονομίας και φοροδιαφυγής ενώ με την κατάργηση του μνημονίου, ο στόχος για το πρωτογενές πλεόνασμα δεν είναι εξωπραγματικός".

Προσδιόρισε ως βασική διεκδίκηση του ΣΥΡΙΖΑ είναι η ακύρωση μνημονίου και η στροφή της χώρας στην ανάπτυξη. Εκτίμηση του κόσμου και του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι «το Μνημόνιο θα συνεχιστεί ίσως με άλλο όνομα, καθώς και ότι επιχειρείται μια πολιτική μονόπλευρης λιτότητα με περιορισμούς στους μισθούς και στις συντάξεις. Χωρίς στροφή στην ανάπτυξη, ρύθμιση των κόκκινων δανείων, ρευστότητα στην πραγματική οικονομία και κούρεμα του χρέους δεν είναι δυνατόν να βγούμε από την κρίση. Πολιτική σταθερότητα μπορεί να εξασφαλιστεί με μια κυβέρνηση που θα ανοίξει δρόμους.»

Κατ. Μπρέγιαννη

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)