to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:08 | 28.08.2014

Πολιτική

Κ. Ήσυχος: Επικίνδυνες και ψυχροπολεμικές οι δηλώσεις Ράσμουσεν

«Η Ελλάδα οφείλει να πει ένα μεγάλο όχι στους νέους πολεμικούς τυχοδιωκτικούς προσανατολισμούς του ΝΑΤΟ»


Η δήλωση Κώστα Ήσυχου, μέλους της Π.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ, υπεύθυνου για την Εξωτερική Πολιτική και Άμυνα, με αφορμή τις επικίνδυνες και ψυχροπολεμικές δηλώσεις του Γ.Γ. του ΝΑΤΟ  κ. Ράσμουσεν:

"Η Νατοϊκή επέκταση προς την Ανατολική Ευρώπη και τις Βαλτικές χώρες,  με την πρόσφατη δήλωση του Γ.Γ. του ΝΑΤΟ κ. Ράσμουσεν, ανοίγει τους «ασκούς του Αιόλου», πυροδοτώντας ανεξέλεγκτες εξελίξεις στην ένταση και δημιουργία ενός νέου ιδιαίτερα επικίνδυνου ψυχροπολεμικού περιβάλλοντος, που μόνο πολύ αρνητικές συνέπειες μπορεί να έχει για τους λαούς της Ευρώπης και ιδιαίτερα για τον Ελληνικό λαό λόγω της γεωγραφικής θέσης της χώρας μας. 

  • Η Ελλάδα οφείλει να πει ένα μεγάλο όχι στους νέους πολεμικούς τυχοδιωκτικούς προσανατολισμούς του ΝΑΤΟ. 
  • Να αναζητήσει την ενδυνάμωση της απεμπλοκής του ΝΑΤΟ από την  Ευρώπη και τη χώρα μας.  
  • Να αποκλείσει η χώρα μας   κάθε ενδεχόμενο άμεσης και έμμεσης συμμετοχής με οποιαδήποτε μορφή στον σχεδιασμό στρατιωτικής περικύκλωσης της Ρωσίας. 

Το τελευταίο ταξίδι του Υπουργού Άμυνας κ. Αβραμόπουλου στις ΗΠΑ αφήνει τεράστια ερωτηματικά για την τελική στάση της Ελλάδας στις γνωστές πιέσεις των ΗΠΑ για την ισχυροποίηση της στρατιωτικής παρουσίας και επέκτασης τους στην Ελλάδα ( Καστέλι Κρήτης και αντιπυραυλική «ασπίδα»)

Η πολύπλευρη ουκρανική κρίση όχι μόνο συνεχίζεται αλλά και εντείνεται, με την έμμονη του Κίεβου να δώσει στρατιωτική «λύση» με την αμέριστη συμπαράσταση και στήριξη της Ουάσιγκτον και των Βρυξελλών. Ο πολιτικός, κοινωνικός και εργασιακός αυταρχισμός, η συνεχής άνοδος της ακροδεξιάς και νέο-ναζιστικής ατζέντας ενδυναμώνεται, αφαιρώντας και το τελευταίο "φύλλο συκής" της δήθεν «δημοκρατικής νομιμότητας» που επικρατεί στην Ουκρανία τους τελευταίους μήνες. 

Ήδη η Ελλάδα πληρώνει βαρύ τίμημα για τις ρωσικές κυρώσεις, όπου η αγροτική της εξαγωγική δραστηριότητα και παραγωγή εξοβελίζεται από μια αγορά που εδώ και 15 χρόνια αναπτύσσονταν με θετικούς δείκτες τόσο για την Ελληνική αλλά και την Ρωσική πλευρά. Το κατά «Βούλτεψη ευαγγέλιο» ότι η Ελλάδα δεν κάνει Εξωτερική Πολιτική με βάση τα ροδάκινα, μόνο κωμικό-τραγελαφικά συναισθήματα προκαλεί.

Ο ΣΥΡΙΖΑ εμμένει σε μια φιλειρηνική, ενεργητική, πολυδιάστατη ριζοσπαστική Εξωτερική Πολιτική, στηριγμένη στη βάση των αρχών του Διεθνούς Δικαίου, που ξεκινά από τα να εξυπηρετούνται τα συμφέροντα του λαού μας και της πατρίδας μας, μακριά από παρωχημένα ψυχροπολεμικά Ευρω-Aτλαντικά δόγματα, που δεν αντανακλούν τον σημερινό μεταβατικό κόσμο, όπου οι ιμπεριαλιστικές ηγεμονίες φθίνουν σε ισχύ αλλά ταυτόχρονα οι στρατιωτικές περιφερειακές συγκρούσεις  εντείνονται. Ο ρόλος της πατρίδας μας, μαζί με άλλες χώρες, που δεν έχουν συμφέρον από την ένταση, τον παγκοσμιοποιήμενο νέο-φιλελευθερισμό και  τον μιλιταρισμό, δημιουργεί τεράστιες προκλήσεις αλλά και ευκαιρίες ανάτασης της χώρας μας στο διεθνές γίγνεσθαι . 

Η σημερινή κυβέρνηση έχασε και το τελευταίο "φύλλο συκής". Μόνο η θεωρεία της «ψωροκώσταινας» της έχει απομείνει, μιας Ελλάδας που δεν μπορεί να αρθρώσει τον παραμικρό αντίλογο στους ισχυρούς. Το γεγονός αυτό αναδεικνύει τον απόλυτο μαρασμό και περιθωριοποίηση της ανύπαρκτης σημερινής Εξωτερικής Πολιτικής της χώρας. Στερείται οράματος, σχεδίου, αποτελεσματικών θεωρητικών  επεξεργασιών και αντίστοιχων περιφερειακών δράσεων σε μια ταραγμένη περιφερειακή "φωτιά" που όλο και εξαπλώνεται. Χρειάζεται αποτελεσματική διεθνή δράση τόσο σε Ευρωπαϊκό αλλά και παγκόσμιο επίπεδο, με στόχο να αναχαιτιστούν οι κίνδυνοι και να επικρατήσει η κοινωνική δικαιοσύνη, η σταθερότητα και η ειρήνη.  Προς το παρών η σημερινή Ελληνική Κυβέρνηση ακολουθεί, ως “καλός μαθητής” , κατά γράμμα  αυτό που τις υπαγορεύουν οι δανειστές αλλά  και οι πολεμοκάπηλοι. Ως πότε;".

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)