to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:08 | 07.08.2014

Πολιτική

ΕΝΦΙΑ-λτης τον Αύγουστο: Κυβερνητική κοροϊδία με «εντολές Σαμαρά» και «αναβολές» δόσεων

Παλινωδίες, προχειρότητα, κοροϊδία: Η κυβέρνηση έστειλε εξωφρενικά υψηλά χαράτσια - που πλέον μονιμοποιούνται - στους πολίτες φορολογώντας υπέρμετρα κάθε εκατοστό γης και ακινήτων, κατόπιν ο ένας αρμόδιος κατηγορούσε τον άλλον, και οι κυβερνητικοί βουλευτές έχυναν κροκοδείλια δάκρυα. Σήμερα η συγκυβέρνηση αναδιπλώθηκε... μεταθέτοντας την πληρωμή της 1ης δόσης για το τέλος Σεπτέμβρη, σε μια ακόμα κίνηση εμπαιγμού εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών. «Πρόκειται για μια άνευ προηγουμένου δήμευση περιουσίας των πολιτών αφού αντικειμενικά και λόγω της μνημονιακής πολιτικής δεν μπορούν να πληρώσουν», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.


Μετά το σάλο με τις άδικες και παράλογες χρεώσεις, η κυβέρνηση αναγκάστηκε να προβεί, με ανακοίνωση από τον Ευ. Βενιζέλο, το μεσημέρι της Πέμπτης, σε μετάθεση κατά ένα μήνα της ημερομηνίας πληρωμής της 1ης δόσης του ληστρικού χαρατσιού του ΕΝΦΙΑ, προσπαθώντας να «διασκεδάσει» τις εντυπώσεις από την πρόχειρη μεν, ληστρική δε φοροεπιδρομή εναντίον των πολιτών που αποδεδειγμένα πλέον δεν έχουν να πληρώσουν. 

Είχε προηγηθεί, χθες Τετάρτη, η θεατρινίστικη επίκληση μιας ακόμα «εντολής Σαμαρά» να επανέλθουν στα περσινά επίπεδα οι τιμές της γης σε 4.000 οικισμούς, τη στιγμή που το πρόβλημα της υπερφορολόγησης της γης έχει πανελλαδικό χαρακτήρα, με τους κατόχους αγροτεμαχίων στα... βουνά να φορολογούνται άγρια λες και κατέχουν οικόπεδα στο κέντρο των πόλεων. 

ΣΥΡΙΖΑ: Έστειλαν τον ΕΝΦΙΑλτη στα νοικοκυριά και τώρα ...«δίνουν εντολές» για «διορθώσεις»

Σε σχόλιό του το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει για τον εμπαιγμό των Σαμαρά-Βενιζέλου για τον ΕΝΦΙΑ, τις χθεσινές «εντολές» του πρώτου για αλλαγή των αξιών σε 4.000 οικισμούς και την ανακοίνωση από τον δεύτερο για μετάθεση της ημερομηνίας πληρωμής της πρώτης δόσης για τα τέλη Σεπτεμβρίου: 

 

«Μετά τα κροκοδείλια δάκρυα των βουλευτών ΝΔ-ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψει κανείς τον εμπαιγμό και την κοροϊδία των Σαμαρά-Βενιζέλου οι οποίοι αφού στέλνουν τον Ε(Ν)ΦΙΑΛΤΗ στα νοικοκυριά «δίνουν εντολές» ανερυθρίαστα για «διορθώσεις» και πληρωμή ένα μήνα αργότερα!

Πρόκειται για μια άνευ προηγουμένου δήμευση περιουσίας των πολιτών αφού αντικειμενικά και λόγω της μνημονιακής πολιτικής δεν μπορούν να πληρώσουν. Δεν προβλέπει αφορολόγητο όριο και δεν προστατεύει και τη μικρή ιδιοκτησία.  

Είναι το Βατερλό της κυβέρνησης η οποία πρέπει να φύγει άμεσα».

«Φταίνε οι... προηγούμενοι»

Το αλαλούμ με τον ΕΝΦΙΑ προκάλεσε και ενδοκυβερνητικές αναταράξεις,  με την κυβερνητική εκπρόσωπο Σοφία Βούλτεψη να προσπαθεί να επιρρίψει την ευθύνη σε κάποιο αόρατο λάθος. «Αυτό αποδεικνύει ότι το κράτος είμαστε εμείς. Δεν το έκανε ο Σαμαράς, ο Παυλόπουλος ή ο Λαφαζάνης, το λάθος έγινε σε μια αλυσίδα ανθρώπων. Κάποιος έκανε το λάθος, κάποιος δεν επαλήθευσε. Δεν κοίταξε το χαρτί πριν φύγει. Δεν έχουμε μάθει να δουλεύουμε συλλογικά σε αυή τη χώρα.», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης από την άλλη, μλώντας στον ΣΚΑΙ, διάλεξε την αποποίηση ρίχνοντας την ευθύνη στον πρώην γ.γ. Εσόδων, Θεοχάρη, λέγοντας: «Ο τέως γγ Εσόδων διαχειριζόταν τα θέματα, σαφέστατα υπάρχουν ευθύνες του προηγούμενου οικονομικού επιτελείου με τους φόρους. Ο αρμόδιος για την υλοποίηση γενικός γραμματέας δεν είχε προετοιμάσει καλά το σύστημα αυτό. Έγιναν λάθη».

Οργή σε όλη την Ελλάδα για τα υπέρογκα χαράτσια

Στιγμιότυπο από την κινητοποίηση στη Ζάκυνθο

Δεκάδες είναι οι αντιδράσεις φορέων, οργανώσεων και απλών πολιτών ανά την Ελλάδα που διαπίστωσαν από τα ηλεκτρονικά εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ την άγρια φορολόγηση που τους επιβάλλει το κυβερνητικό επιτελείο.

Χαρακτηριστικό το παράδειγμα των Ζακυνθινών, που χθες Τετάρτη προχώρησαν σε συμβολικές καταλήψεις υποκαταστημάτων τραπεζών και σήμερα, Πέμπτη, της εφορίας του νησιού. 

Διαβάστε ακόμα:

Ο φουσκωμένος λογαριασμός έφερε περίσσευμα στην εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ

Όπως θα διαβάσετε και στο δημοσίευμα, και είναι ενδεικτικό των υπέρογκων χρεώσεων: Περίπου μισό δισ. ευρώ παραπάνω από ό,τι είχε υπολογιστεί έβγαλε η εκκαθάριση του νέου φόρου στα ακίνητα (ΕΝΦΙΑ), ο οποίος «τρέχει» από την 1η Αυγούστου. Περίπου 7 εκατομμύρια ιδιοκτήτες θα κληθούν να πληρώσουν περί τα 3,7 δισ. ευρώ έως το τέλος του 2014. 

Ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος...

Το κύριο άρθρο της Αυγής, σήμερα, όπου αναφέρεται: «Τα "λάθη" στον ΕΝΦΙΑ σχεδιάστηκαν εν ψυχρώ, αφού ο επίσημος προϋπολογισμός για τα έσοδα του νέου φόρου ήταν κατά 500 εκατ. έως και 1 δισ. ευρώ περισσότερα από το χαράτσι της ΔΕΗ»

tags: ΕΝΦΙΑ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)