to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:40 | 30.07.2014

Πολιτική

Δ. Παπαδημούλης: Εντυπωσιάζει η ηχηρή σιωπή Σαμαρά-Βενιζέλου-Βούλτεψη για την επιθετικότητα του Ισραήλ

Μιλώντας σήμερα στον ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά 90.1 (Β.Ταλαμάγκας-Θ.Μιχόπουλος), ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης δήλωσε, μεταξύ άλλων, τα εξής:


Η αξιολόγηση δεν θα γίνει στο Παρίσι, αλλά κανονικά στην Αθήνα, ενώ ο εκπρόσωπος της Κομισιόν δήλωσε πως είναι άγνωστη η διάρκειά της, διαψεύδοντας την κυβέρνηση. Στο Παρίσι, θα γίνει μόνο προπαρασκευαστική συνάντηση, όπου θα «καθαρογραφεί» η ατζέντα, η οποία υπάρχει ήδη. Η αλήθεια είναι ότι η κυβέρνηση έχει ψηφίσει μέτρα, τα οποία είναι προαπαιτούμενα, και μάλιστα με χρονοδιάγραμμα. Κι επειδή το κυβερνητικό δίδυμο δυσκολεύεται να εφαρμόσει πολιτικά τα μέτρα αυτά, ζητά πίστωση χρόνου. Ωστόσο, οι δανειστές δεν μπορούν να δεχθούν τα χοντροκομμένα ψεύδη που Βενιζέλος και Σαμαράς, ως άλλοι «μάγοι Χουντίνι», χρησιμοποιούν «εξαφανίζοντας» την Τρόικα. Η σπουδή της κυβέρνησης να πανηγυρίσει τον «συμβολισμό» του Παρισιού ως το τέλος της Τρόικας και του Μνημονίου προκάλεσε την ψυχρολουσία της.


 

Καθημερινή βελτίωση για να ακυρώσουμε τα σενάρια περί «αριστερής παρένθεσης»

Η κυβέρνηση είναι σε αδιέξοδο. Αντιλαμβάνεται ότι είναι πιθανό να αναγκαστεί ή να επιλέξει να πάει σε εκλογές το φθινόπωρο και γι’ αυτό, στη μεν Τρόικα δίνει δεσμεύσεις για υλοποίηση των πάντων, στους δε πολίτες προσπαθεί να παραστήσει την αντιστασιακή, με δήθεν σκίσιμο των Μνημονίων, εκδίωξη της Τρόικα και άλλα παρόμοια. Εμείς πάλι πρέπει να βελτιωνόμαστε καθημερινά, όχι μόνο για να κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ τις εκλογές αλλά κυρίως, για να μείνει στην κυβέρνηση, ακυρώνοντας τα εφεδρικά σενάρια περί «αριστερής παρένθεσης» που κάποιοι στο εγχώριο και διεθνές κατεστημένο απεργάζονται ήδη.


 

Υπάρχει ολοφάνερη ανοχή από Αμερικάνους και ευρωπαϊκή ελίτ

Στο έγκλημα πολέμου που συντελείται στη Γάζα, υπάρχει ολοφάνερη ανοχή και από τους Αμερικάνους και από την ευρωπαϊκή ελίτ. Οι 1.200 νεκροί μέχρι στιγμής, είναι στην πλειοψηφία τους άμαχοι και παιδιά. Έπρεπε χθες να υπάρχει παρέμβαση του διεθνούς παράγοντα, και μέσω του ΟΗΕ και με απευθείας πιέσεις στην κυβέρνηση του Ισραήλ. Η δεξιά κυβέρνηση Νετανιάχου, με τη στήριξη και των ακροδεξιών που ενισχύονται δυστυχώς μέσα στην ισραηλινή κοινωνία, δεν θέλει απλώς να σκοτώσει άμαχους, θέλει να «σκοτώσει» την ιδέα της συνύπαρξης των δυο λαών στην περιοχή. Παίζει με τις αντιθέσεις μέσα στο στρατόπεδο των Παλαιστίνιων, τροφοδοτώντας αυτό που επικαλείται, δηλαδή το ένοπλο τμήμα της Χαμάς.


 

Εντυπωσιάζει η ηχηρή σιωπή Σαμαρά-Βενιζέλου-Βούλτεψη

Από ελληνικής πλευράς εντυπωσιάζει η ηχηρή σιωπή και του Σαμαρά και του Βενιζέλου και της λαλίστατης, κατά τ’ άλλα, κυβερνητικής εκπροσώπου, η οποία μπορεί να βγάζει δέκα ανακοινώσεις την ημέρα εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ ή των καθαριστριών, αλλά είναι «μούγκα στη στρούγκα» σε ό,τι αφορά στην επιθετικότητα του Ισραήλ και τα εγκλήματα πολέμου.


 

Αν γίνουν εκλογές, θα βοηθήσω με όλες μου τις δυνάμεις τον ΣΥΡΙΖΑ

Προσωπικά, αν γίνουν εκλογές το φθινόπωρο, θα βοηθήσω με όλες μου τις δυνάμεις τον ΣΥΡΙΖΑ για μια μεγάλη νίκη, χωρίς να είμαι υποψήφιος και χωρίς τους περιορισμούς μιας υποψηφιότητας. Το «μετά» θα το δούμε συλλογικά και στην ώρα του, όπως συλλογικά αποφασίσαμε και για τη συγκρότηση του ευρωψηφοδελτίου.


 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)