to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

8:57 | 28.07.2014

Διεθνή

Γάζα: Χτύπησαν παιδική χαρά - 7 παιδιά νεκρά (διαρκής ενημέρωση)

Έσπασε η κατάπαυση του πυρός με πολύνεκρες επιθέσεις του Ισραήλ και εκτόξευση ρουκετών της Χαμάς - Η επιχείρηση στη Γάζα θα παραταθεί, δηλώνει ο Νετανιάχου - Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ είχε ζητήσει «άμεση και άνευ όρων ανθρωπιστική εκεχειρία» στη Γάζα


Το hashtag στο Twitter: #GazaUnderAttack και #Gaza - Η συνεχής ενημέρωση από τον βρετανικό Guardian, την ισραηλινή Haaretz και επίσης από το live blog του Αλ Τζαζίρα

->Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τη Γάζα, Πέμπτη 31 Ιουλίου, 7μμ, Σύνταγμα 

Δευτέρα 28 Ιουλίου 2014

Mια σύνοψη των γεγονότων ως το βράδυ της της Δευτέρας

Παρά την πρωινή έκκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για άμεση και χωρίς όρους κατάπαυση του πυρός, η Γάζα μάτωσε και σήμερα. Δύο επιθέσεις στην παιδική χαρά του προσφυγικού στρατοπέσου Αλ Σάτι καθώς και στο κτιριακό συγκρότημα του κεντρικού νοσοκομείου της Γάζας Σίφα άφησαν νεκρά 7 παιδιά κι έναν ενήλικο. Το πρωί είχε σκοτωθεί άλλο ένα τετράχρονο αγόρι από ισραηλινά πυρά. Στο μεταξύ 5 ισραηλινοί στρατιώτες σκοτώθηκαν από παλαιστηνιακά πυρά.

Η συνεχής μας ενημέρωση:

22:30 Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι πέντε ισραηλινοί στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους τη Δευτέρα. Οι τέσσερις στρατιώτες σκοτώθηκαν από έκρηξη όλμου στα σύνορα με τη Γάζα, ενώ ένας ακόμα φαντάρος σκοτώθηκε σε συμπλοκή με παλαιστίνιους μαχητές στη νότια Λωρίδα της Γάζας.

21:30 Το NBC "καταπίνει" τη μαρτυρία των απεσταλμένων του στη Γάζα: Στην πρώτη ανάρτησή του για την επίθεση στο κεντρικό νοσοκομείο Σίφα της Γάζας, το αμερικανικό δίκτυο NBC έκανε λόγο για μαρτυρία των απεσταλμένων του ότι το βλήμα εκτοξεύτηκε από ισραηλινό μη επανδρωμένο αεροπλάνο (drone). (περισσότερα εδώ)

21:05 Η επιχείρηση στη Γάζα θα παραταθεί, δηλώνει ο Νετανιάχου: Συνθλίβοντας τις όποιες ελπίδες για άμεση εκεχειρία, ο Μπενιαμίν Νετανιάχου δηλώνει ότι οι Ισραηλινοί «πρέπει να είναι έτοιμοι για παρατεταμένη επιχείρηση» στη Γάζα, η οποία δεν θα λήξει πριν καταστραφούν τα τούνελ της Χαμάς. (περισσότερα εδώ)

20:55 Δήλωση του επικεφαλής προσωπικού του ισραηλινού στρατού: "Ενοποιούμε όλες μας τις δυνάμεις όπως δεν το έχουμε ξανακάνει και αυτήν την στιγμή που μιλάμε εντατικοποιούμε τις επιχειρήσεις μας στη Γάζα".

20:27 Πλήθος μεταφέρει τη σορό παιδιού που σκοτώθηκε από την ισραηλινή επίθεση στο Αλ Σάτι (βίντεο του Sharif Kouddous @sharifkouddous)

20:05

Ο Jon Williams του ABC μεταδίδει ότι χιλιάδες κάτοικοι της Γάζας ειδοποιούνται από τον ισραηλινό στρατό να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

19:40

Τέσσερις Ισραηλινοί νεκροί από παλαιστινιακή ρουκέτα

19.00

To πρακτορείο ειδήσεων Maan μεταδίδει ότι στο προσφυγικό στρατόδο Αλ Σάτι χτυπήθηκε η παιδική χαρά όπου έπαιζαν παιδιά φορώντας τα καλά τους λόγω της μουσουλμανικής γιορτής του Άιντ.

18:50

Το συνεργείο του NBC επιβεβαιώνει ότι ήταν οι ισραηλινές δυνάμεις που χτύπησαν το νοσοκομείο Shifa (πρόκειται για το κεντρικό νοσοκομείο της Γάζας.

18:40

Αναφέρονται θάνατοι Ισραηλινών από ρουκέτα της Χαμάς

18:10 

Δολοφονικές επιθέσεις του Ισραήλ σε στρατόπεδο προσφύγων και νοσοκομείο στη Γάζα:

Οι ισραηλινές δυνάμεις χτύπησαντο προσφυγικό στρατόπεδο Shati'i όπου τουλάχιστον 7 παιδιά σκοτώθηκαν, καθώς και το κτιριακό συγκρότημα του νοσοκομείου Shifa.
(περισσότερα εδώ)

16.30

Χααρέτζ: Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, συνομίλησε με τον γ.γ. του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν, και διαμαρτυρήθηκε για τη δήλωση που εξέδωσε χθες βράδυ το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ - για την οποία όμως ο γ.γ. του ΟΗΕ δεν έχει καμιά επιρροή, σημειώνει η Χααρέτζ. Ο Νετανιάχου είπε ακόμα στον Μπαν Κι Μουν πως η δήλωση του ΣΑ δεν καλύπτει τις «ανάγκες ασφαλείας» του Ισραήλ, ανάμεσά τους και για απο-στρατιωτικοποίηση της Λωρίδας της Γάζας. 

Embedded image permalink

Φυλλάδια που έριξε ο ισραηλινός στρατός σήμερα στη Γάζα. Το ...ρητορικό ερώτημα που θέτει αφορά το που είναι θαμένοι οι νεκροί μαχητές της  Χαμάς και της Ισλαμικής Τζιχάντ - το Ισραήλ διατυπώνει τον ισχυρισμό πως οι δύο οργανώσεις αποκρύπτουν τα θύματα από τη δική τους μεριά (πηγή: αναρτήσεις στο Twitter)

-> Δείτε ακόμα:

«Όλοι έχουμε κάποια ευθύνη»: ο Τζον Σνόου του Channel 4 μόλις επέστρεψε από τη Γάζα (βίντεο)

Ο Τζον Σνόου βρέθηκε στη Γάζα ως ανταποκριτής του βρετανικού Channel 4. Μετά την επιστροφή του, από την άνεση του στούντιο όπως είπε ο ίδιος, έκανε - σε 3,5 λεπτά - μερικές πολύ καίριες επισημάνσεις.

15.50 Ο ηγέτης της Χαμάς Σαλέντ Μεσάαλ αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο αναγνώρισης του Ισραήλ από μελλοντικό παλαιστινιακό κράτος

Την Κυριακή στην εκπομπή «Face the Nation» του αμερικανικού CBS News μεταδόθηκαν αποσπάσματα της συνέντευξης που έδωσε το Σάββατο στο κανάλι PBS ο ηγέτης της Χαμάς Χάλεντ Μεσάαλ από το Κατάρ. Ολόκληρη η συνέντευξη θα μεταδοθεί από το κανάλι αργά το βράδυ της Δευτέρας.

Ερωτώμενος ο Μεσάαλ αν μπορεί να δει ένα μέλλον ειρηνικής συμβίωσης στο πλάι των Ισραηλινών, ο ηγέτης της Χαμάς απαντάει: «Δεν είμαστε φανατικοί, δεν είμαστε φονταμενταλιστές. Δεν πολεμάμε τους εβραίους επειδή είναι εβραίοι. Δεν πολεμάμε άλλες φυλές. Πολεμάμε τους κατακτητές. Είμαι έτοιμος να συνυπάρξω με τους εβραίους, με τους χριστιανούς και με τους Άραβες και τους μη Άραβες. Όμως δεν μπορώ να συνυπάρξω με τους κατακτητές».

Στην ερώτηση αν οι Παλαιστίνιοι μπορούν να αναγνωρίσουν το κράτος του Ισραήλ ως εβραϊκό κράτος, ο Μεσάλ απάντησε: «Όταν θα έχουμε ένα παλαιστινιακό κράτος, τότε το παλαιστινιακό κράτος θα αποφασίσει σχετικά με τις πολιτικές αυτές … Ο παλαιστινιακός λαός θα μπορεί να εκφράσει τη θέση του όταν θα έχει δικό του κράτος χωρίς κατοχή».

(Πηγή: http://intifadagr.wordpress.com)

12.55

Ένα τετράχρονο αγοράκι σκοτώθηκε από πυρά ισραηλινού τανκ στη βορεια Λωρίδα της Γάζας, στο πρώτο θανατηφόρο περιστατικό από τη στιγμή που οι δυο πλευρές προχώρησαν σε μια ανεπίσημη παύση  των εχθροπραξιών.

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο των υπηρεσιών άμεσης βοήθειας Ασραφ Αλ Κούντρα, το παιδί σκοτώθηκε όταν ένα βλήμα από το τανκ χτύπησε ένα σπίτι στα ανατολικά της Τζαμπαλίγια [πρόκεται για μια εξαιρετικά πυκνοκατοικημένη περιοχή, όπου ζουν εδώ και δεκαετίες πρόσφυγες από άλλες περιοχές της ιστορικής Παλαιστίνης] όπου είχαν σημειωθεί μάχες μεταξύ ισραηλινών στρατιωτών και μαχητών της Χαμάς. [Αλ Τζαζίρα]

12.15 μ.

Embedded image permalink

Στα σχολεία του ΟΗΕ που χρησιμεύουν ως καταφύγια για τους χιλιάδες εκτοπισμένους στη Γάζα. Τα παιδιά προετοιμάζονται για τη μεγάλη γιορτή του Αΐντ. (πηγή: Twitter)

Στη Γάζα, η γιορτή του Αΐντ γιορτάζεται με προσευχές - στα κατεστραμμένα τζαμιά (εδώ του Φαρούκ - πηγή: Αλ Τζαζίρα)

Και ο θρήνος στα μνήματα των νέων νεκρών συνεχίζεται:

-> Δείτε ακόμα (στα αγγλικά μόνο, δυστυχώς), μερικά από τα πράγματα που πρέπει να γνωρίζουμε για την ισραηλινή κατοχή, από το Τείχος της Ντροπής ως τους εποικισμούς: http://thrivalroom.com/understand-israeli-palestinian-apartheid-11-graphics/

vp-icj-final-20130725

11.25 π.μ.

Υφεση των εχθροπραξιών και, κυρίως, των βομβαρδισμών

Σχετικά ήσυχη η μέρα στη Γάζα σήμερα, καθώς ο ισραηλινός στρατός έχει μειώσει τις επιθέσεις του με τακτική «απαντάω μόνο σε επιθέσεις». Χτυπήματα πυροβολικού εκδηλώθηκαν στην Μπέιτ Λάχια, απ' όπου οι ισραηλινοί λένε πως εκτοξεύτηκε ρουκέτα προς το Ασκελον.

Το ηγετικό στέλεχος της Χαμάς, Αμπού Μαρζούκ, είπε πως πιστεύει ότι η Αίγυπτος θα παρουσιάσει νέο σχέδιο εκεχειρίας ή θα τροποποιήσει το υπάρχον, περιλαμβάνοντας και κάποια από τα αιτήματα της Χαμάς. (Χααρέτζ)

08:50 Σε «άμεση και άνευ όρων ανθρωπιστική εκεχειρία» στη Γάζα καλεί το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ με δήλωση που υιοθέτησε στη διάρκεια σημερινής έκτακτης συνεδρίασής του. Το Συμβούλιο Ασφαλείας καλεί το Ισραήλ και τη Χαμάς να παρατείνουν την εκεχειρία καθ’ όλη τη διάρκεια της μουσουλμανικής γιορτής Αϊντ του τέλους του Ραμαζανιού «και πέραν αυτής».

Αργά την Κυριακή ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα ζήτησε από τον ισραηλινό σύμμαχό του να δεχτεί την «άμεση και άνευ όρων» κατάπαυση του πυρός με τη Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, όπου η ένταση των εχθροπραξιών έχει μειωθεί εν όψει του τέλους του Ραμαζανιού σήμερα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, ο πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε σαφώς στον ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου τη «στρατηγική σημασίας επιτακτική ανάγκη να εφαρμοστεί άμεση και άνευ όρων ανθρωπιστική κατάπαυση του πυρός η οποία να τερματίσει από τώρα τις συγκρούσεις και να οδηγήσει σε οριστική παύση των εχθροπραξιών» (διαβαστε αναλυτικά παρακάτω).

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι-μουν επανέλαβε «με τον πλέον αυστηρό τρόπο» την ανάγκη για παράταση της εκεχειρίας που τηρήθηκε για 12 ώρες το Σάββατο.

 

07:40 Δήλωση που θα καλεί σε κατάπαυση του πυρός στη Γάζα αναμένεται να υιοθετήσουν οι 15 χώρες-μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, που συνεδριάζει εκτάκτως σήμερα στη Νέα Υόρκη. Σύμφωνα με το σχέδιο της δήλωσης, αντίγραφο του οποίου περιήλθε στην κατοχή του Γαλλικού Πρακτορείου, το Συμβούλιο καλεί σε «άμεση και άνευ όρων ανθρωπιστική εκεχειρία».

Οι 15 χώρες μέλη καλούν το Ισραήλ και τη Χαμάς να τηρήσουν την εκεχειρία καθ' όλη τη διάρκεια της μουσουλμανικής γιορτής Αΐντ του τέλους του Ραμαζανιού και «πέραν της ημερομηνίας αυτής».

Καλούν επίσης τις δύο πλευρές να «σεβαστούν πλήρως το ανθρωπιστικό δίκαιο και κυρίως αυτό που αφορά την προστασία των αμάχων», καθώς και να προσπαθήσουν να «εφαρμόσουν μια εκεχειρία διαρκή και πλήρως σεβαστή» (πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ).

Smoke rises following Israeli airstrikes in northern Gaza on Sunday.

Κυριακή 27/7: Καπνοί σκεπάζουν βόρεια περιοχή στη Γάζα μετά από ακόμη έναν βομβαρδισμό. Φωτογραφία: Xinhua/Landov/Barcroft Media

Κυριακή 27/7

11:50 Ο Ομπάμα ζητάει άμεση κατάπαυση του πυρός

Σε τηλεφώνημα του στον Νετανιάχου, ο αμερικανός πρόεδρος κατέστησε σαφές ότι οι ΗΠΑ επιθυμούν άμεση και χωρίς όρους ανθρωπιστική κατάπαυση του πυρός, η οποία θα οδηγήσει σε μόνιμη διακοπή των εχθροπραξιών στη βάση της εκεχειρίας του Νοεμβρίου του 2012.

(Πηγή: Al Jazeera)

11:30: Το πρακτορείο Reuters μεταδίδει ότι οι εχθροπραξίες είναι σε ύφεση και πιθανώς βαίνουμε σε de facto κατάπαυση του πυρός.

9.55 μ.μ. Ισραηλινός στρατός: Εμείς χτυπήσαμε το σχολείο, αλλά ήταν άδειο... 

Μετά από έρευνα, ο ισραηλινός στρατός αποδέχθηκε ότι αυτός χτύπησε το σχολείο-καταφύγιο του ΟΗΕ στη Γάζα, το έκανε όμως επειδή "η αυλή εκείνη την στιγμή ήταν άδεια από κόσμο". (περισσότερα εδώ)

7.00 μ.μ. 11 ακόμα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μετά από βομβαρδισμούς του ισραηλινού πυροβολικού, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών παλαιστίνιων στους 1.061. Την ίδια ώρα ο ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπ. Νετανιάχου, κατηγορεί τη Χαμάς ότι η ίδια παραβίασε την εκεχειρία που είχε εξαγγείλει από τις 14:00 του μεσημεριού της Κυριακής. "Κάτω από αυτές τις συνθήκες το Ισραήλ θα κάνει ότι πρέπει για να προστατέψει τους ανθρώπους του", πρόσθεσε, εξαγγέλοντας τη συνέχιση των επιθέσεων του ισραηλινού στρατού στη Γάζα.

5.50 μ.μ. Έκκληση του πάπα Φραγκίσκου για τερματισμό της βίας στη Γάζα: Έκκληση για τον τερματισμό των συγκρούσεων στη Λωρίδα της Γάζας έκανε σήμερα ο πάπας Φραγκίσκος απευθυνόμενος στους πιστούς κατά την προσευχή της Κυριακής στο Βατικανό. (περισσότερα εδώ)

5.42 μ.μ.Ένα κορίτσι ψάχνει τα βιβλία της στα ερείπια του βομβαρδισμένου σπιτιού της

5.05 μ.μ. Χιλιάδες διαδήλωσαν στο Τελ Αβίβ εναντίον του Πολέμου στη Γάζα

4.45 μ.μ. Γκιντεόν Λεβί: Το Ισραήλ δεν θέλει την ειρήνη: Άρθρο του ισραηλινού δημοσιογράφου Γκιντεόν Λεβί που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Haaretz

 

4.10 μ.μ.

Haaretz: Ο Νετανιάχου απέρριψε το αμερικανικό σχέδιο για εκεχειρία στη #Gaza αποδεχόμενος ως μόνη πρόταση προς συζήτηση αυτή των Αιγυπτίων. (πηγή: ΕφΣυν)

 

4.25 μ.μ.

Ο Νετανιάχου αποκαλεί την οργή για τους νεκρούς άμαχους... «πόλεμο δημοσίων σχέσεων»

Μιλώντας στην εκπομπή «Face the Nation» του αμερικάνικου CBS o ισραηλινός πρωθυπουργός είπε πως καταλαβαίνει πως με κάθε θάνατο παλαιστίνιου άμαχου η διεθνής κοινή γνώμη στρέφεται εναντίον της χώρας του, αλλά «δεν μπορούμε να βάλουμε πάνω από την ασφάλεια του Ισραήλ τον πόλεμο των δημοσίων σχέσεων» («He also said that he realizes world opinion might be shifting away from his nation with every Palestinian civilian's death, but added that the public relations battle cannot supersede Israel's security», η διατύπωση στο σχετικό δημοσίευμα στη συνεχή ενημέρωση της Χααρέτζ)

 

3.50 μ.μ.

Οι εξελίξεις την τελευταία μιάμιση ώρα

-> Ο απεσταλμένος του ΟΗΕ Robert Serry καλεί το Ισραήλ να "αποδεχθεί το αίτημα της Χαμάς μέσω του ΟΗΕ" να επεκτείνει μια ανθρωπιστική κατάπαυση του πυρός μέχρι τις 14:00 τη Δευτέρα.  "Ελπίζω ότι η ισραηλινή κυβέρνηση θα επαναλάβει τη δέσμευσή της για μια ανθρωπιστική παύση τώρα που η Χαμάς είναι έτοιμη για μια άνευ όρων παύση,"  είπε ο Ρόμπερτ Σέρι στη Haaretz.

"Ανέφερα [την πρόταση της Χαμάς] στον επικεφαλή του COGAT, στρατηγό Mordechai. Ζήτησα από την ισραηλινή κυβέρνηση να επιδείξει αυτοσυγκράτηση και να δεχθεί το αίτημα για περαιτέρω ανθρωπιστική παύση. Κάτι τέτοιο θα ήταν πολύ σημαντικό σήμερα, λόγω της μουσουλμανικής γιορτής [του τέλους του Ραμαζανιού].  «Θέλω να τονίσω ότι η ανθρωπιστική παύση δεν αποτελεί υποκατάστατο για μια εφικτή και μακροπρόθεσμη κατάπαυση του πυρός που θα αντιμετωπίσει όλα τα βασικά ζητήματα. Ελπίζω ότι και τα δύο μέρη θα επωφεληθούν από την παύση για να ξεκινήσει τη διαπραγμάτευση. Δεν θα μπορούμε να συνεχίσουμε αυτή την τακτική των ανθρωπιστικών παύσεων για καιρό ακόμα» (ρεπορτάζ: Barak Ravid για τη Χααρέτζ)

-> Σύμφωνα με τον απεσταλμένο του Αλ Τζαζίρα στη Γάζα, οι πρωινοί ισραηλινοί βομβαρδισμοί σκότωσαν 11 ακόμα ανθρώπους, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών σε 1.061 από το ξεκίνημα της ισραηλινής επέμβασης πριν από 20 μέρες. Περισσότεροι από 6.000 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί στην ίδια περίοδο. Η Χααρέτζ προσθέτει ότι δύο από τα σημερινά θύματα προκλήθηκαν από χτύπημα σε μοτοσικλέτα σκοτώνοντας τους δύο επιβαίνοντες.

2.00 μ..μ.

Σε νέα 24ωρη εκεχειρία στη Γάζα συμφώνησε η Χαμάς - Αναμένεται η απάντηση του Ισραήλ  

Οι ένοπλοι μαχητές της Χαμάς συμφώνησαν σε νέα 24ωρη ανθρωπιστική εκεχειρία στη Γάζα, η οποία θα ξεκινήσει μέσα στην επόμενη ώρα, ανακοίνωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της οργάνωσης.

 

beit2.jpg

Παλαιστίνιοι περπατούν πάνω στα ερείπια, καθώς εισέρχονται στη βόρεια περιοχή της Μπέιτ Χανούν για να ελέγξουν τα σπίτια τους κατά τη διάρκεια της ανθρωπιστικής εκεχειρίας, στις 26 Ιουλίου 2014. (AFP Φωτογραφία / Mohammed Abed)

1.00 μ.μ.

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο της Χααρέτζ, Ανσελ Πφέφερ, η Χαμάς ζητάει νεα «ανθρωπιστική εκεχειρία» στη Γάζα μέσω αντιπροσώπου του ΟΗE. 

11.25 π.μ.

Η Χααρέτζ είχε μεταδώσει στη 1.08 το πρωί της Κυριακής ότι εκπρόσωπος της Χαμάς απάντησε στην είδηση ότι το Ισραήλ συμφώνησε σε παράταση της ανθρωπιστικής κατάπαυσης των μαχών λέγοντας “κάθε κατάπαυση πυρός που δεν διασφαλίζει ότι οι ισραηλινές δυνάμεις αποσύρονται από τη Γάζα και την εκκένωση των τραυματιών δεν είναι αποδεκτή από τη Χαμάς” (Haaretz) - πηγή της μετάφρασης, η σελίδα του Συλλόγου Ιντιφάντα

Σάββατο βράδυ: Άγρια επίθεση σε δύο παλαιστίνιους από νεαρούς Εβραίους στην κατεχόμενη Ανατολική Ιερουσαλήμ

  Kαι από το TwitterEmbedded image permalink Τι έκαναν ισραηλινοί και παλαιστίνιοι τη μέρα της εκεχειρίας (χθες, Σάββατο)   

10.30 π.μ.

Κάτοικοι της Γάζας αναφέρουν ότι ξεκίνησαν ξανά οι επιθέσεις του ισραηλινού στρατού, καθώς μετά την ρίψη τριών ρουκετών από τη Χαμάς -που δεν προκάλεσαν θύματα ή ζημιές, αφού έπεσαν σε ανοιχτές περιοχές - ανακοίνωσε πως δεν θα κρατήσει την κατάπαυση του πυρός που είχε εξαγγείλει για σήμερα.

Ο ανταποκριτής του BBC μεταδίδει: Πριν ακόμη βγει η ανακοίνωση του στρατού, ισχυρές εκρήξεις ακούστηκαν ανατολικά και βόρεια της πόλης της Γάζας καθώς ξεκίνησαν τα πυρά από τανκ.

Το ρεπορτάζ του Κρις Μόρις από την Σετζάγια - την γειτονιά που ισοπέδωσαν οι ισραηλινές επιθέσεις, εδώ: http://www.bbc.com/news/world-middle-east-28495282

10.15 π.μ.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι «εξαιτίας της ρίψης ρουκετών από τη Χαμάς κατά τη διάρκεια του 'ανθρωπιστικού παραθύρου" (εκεχειρίας), επαναλαμβάνουμε την από αέρος, θάλασσας και εδάφους δραστηριότητά μας στη Γάζα»

9.00 π.μ.

Οι σειρήνες ήχησαν στο νότιο και το κεντρικό Ισραήλ σήμερα προειδοποιώντας για εισερχόμενα πυρά, λίγες ώρες αφού οι αρχές της χώρας ανακοίνωσαν ότι παρατείνουν μονομερώς την ανθρωπιστική εκεχειρία στη Λωρίδα της Γάζας ως σήμερα τα μεσάνυχτα.

 

Τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι δύο ρουκέτες έπληξαν ανοικτές περιοχές και ακόμη μία αναχαιτίστηκε από το αντιπυραυλικό σύστημα Σιδηρούς Θόλος.  (Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

  - See more at: http://left.gr/news/gaza-nea-israilini-epithesi-se-exelixi-xethavoyn-nek...

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)