to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:10 | 23.07.2014

Διεθνή

#ΜΗ17: Στην Ολλανδία μεταφέρονται οι σοροί, στη Βρετανία τα μαύρα κουτιά της μοιραίας πτήσης των Μαλαισιανών Αερογραμμών

Σε ολλανδούς ερευνητές, που θα εποπτεύσουν τη διεθνή έρευνα για τα αίτια της αεροπορικής τραγωδίας, παραδόθηκαν από τους αξιωματούχους της Μαλαισίας τα μαύρα κουτιά της μοιραίας πτήσης ΜΗ17 των Μαλαισιανών Αερογραμμών - Η Δύση ισχυρίζεται ότι η κατάρριψη έγινε από φιλορώσους αντάρτες με πύραυλο τον οποίο τους είχε παράσχει η Μόσχα - Η Ρωσία κατηγορεί ως υπεύθυνη την κυβέρνηση της Ουκρανίας


Διαβάστε: Το ρεπορτάζ των προηγούμενων ημερών

Οι τελευταίες εξελίξεις - Ακολουθεί συνεχής ενημέρωση

Διεθνείς παρατηρητές σημειώνουν εξάλλου ότι μέρος των συντριμμιών του αεροσκάφους έχει αλλοιωθεί και κοπεί, παρουσιάζοντας διαφορετική εικόνα σε σχέση με την πρώτη φορά που τα είδαν.

Η Δύση ισχυρίζεται ότι τα στοιχεία επιβεβαιώνουν όλο και περισσότερο ότι η κατάρριψη του αεροπλάνου έγινε από φιλορώσους αντάρτες με πύραυλο τον οποίο τους είχε παράσχει η Μόσχα.

Η Ρωσία, από την πλευρά της, κατηγορεί ως υπεύθυνη την κυβέρνηση της Ουκρανίας.

Διεθνείς παρατηρητές σημειώνουν εξάλλου ότι μέρος των συντριμμιών του αεροσκάφους έχει αλλοιωθεί και κοπεί, παρουσιάζοντας διαφορετική εικόνα σε σχέση με την πρώτη φορά που τα είδαν.

Τα «μαύρα κουτιά» του αεροπλάνου, τα οποία έχουν καταγράψει την πορεία του, παραδόθηκαν από τους φιλορώσους αντάρτες σε Μαλαισιανούς αξιωματούχους και θα μεταφερθούν στη Μεγάλη Βρετανία για ανάλυση δεδομένων, όπως επιβεβαίωσε και ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Ντέιβιντ Κάμερον.

Malaysian investigator takes MH17 black box

Η πλειονότητα των θυμάτων ήταν Ολλανδοί υπήκοοι και οι πρώτες σοροί αναμένεται να φθάσουν στο Αϊντχόβεν της Ολλανδίας σήμερα Τετάρτη.

Η αμαξοστοιχία – ψυγείο η οποία μεταφέρει τα λείψανα των θυμάτων της συντριβής του μαλαισιανού αεροσκάφους στην ανατολική Ουκρανία έφθασε την Τρίτη στην πόλη Χάρκοβο, η οποία ελέγχεται από την ουκρανική κυβέρνηση.

Από εκεί, οι σοροί θα μεταφερθούν στην ολλανδική πόλη Χίλβερσουμ για αναγνώριση, σε μια διαδικασία η οποία μπορεί να διαρκέσει ολόκληρους μήνες, όπως σημείωσε και ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε.

Αναχώρησε το τρένο-ψυγείο με τις σορούς των επιβατών του Boeing

Οι υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εξάλλου, ανακοίνωσαν ότι θα επιβάλουν νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας λόγω της υποστήριξής της στους φιλορώσους αποσχιστές στην Ουκρανία, πράγμα που η Μόσχα αρνείται.

Μιλώντας στο συμβούλιο ασφαλείας της Ρωσίας, ο Βλάντιμιρ Πούτιν τόνισε ότι η χώρα του θα κάνει ό,τι μπορεί για να επηρεάσει τους αποσχιστές στην Ουκρανία υπέρ της παροχής ελευθερίας κινήσεων σε όλους τους διεθνείς ερευνητές.

Κάλεσε ωστόσο και την Δύση να ασκήσει επιρροή στην ουκρανική κυβέρνηση ώστε να δώσει ένα τέλος στην ένοπλη διαμάχη, ενώ σημείωσε ότι η Ρωσία δεν πρόκειται να εγκαταλείψει Ρώσους και ρωσόφωνους της Ουκρανίας στο βωμό της μη επιβολής δυτικών κυρώσεων εναντίον της.

Συνεχής ενημέρωση

21.15 Σε αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στο πρακτορείο Reuters, ένας από τους ηγέτες των αυτονομιστών του Ντονέτσκ παραδέχτηκε για πρώτη φορά ότι οι φιλορώσοι είχαν στην κατοχή τους ρωσικούς πυραύλους Buk, στους οποίους αποδίδεται η κατάρριψη της πτήσης MH17.

«Γνωρίζω ότι μια συστοιχία Βuk ήρθε από το Λουχάνσκ» είπε ο Αλεξάντερ Κοντακόβσκι, διοικητής του τάγματος του Βοστόκ στην αυτοαποκαλούμενη «Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ».

«Πιθανότατα την έστειλαν πίσω για να εξαφανίσουν τις αποδείξεις της ύπαρξής της» πρόσθεσε, αναφερόμενος στη Ρωσία.

20:18 Οι Ολλανδοί ερευνητές που εξετάζουν τα αίτια της συντριβής της πτήσης MH17 της Malaysia Airlines στην ανατολική Ουκρανία δήλωσαν σήμερα ότι δεν έχουν καμία ένδειξη ότι υπήρξε επέμβαση σε ένα από τα μαύρα κουτιά του Μπόινγκ 777, αυτό που καταγράφει τις συνομιλίες του πληρώματος μέσα στο πιλοτήριο. 

"Ο Αποτυπωτής Ομιλίας Θαλάμου Διακυβέρνησης (CVR) έχει υποστεί ζημιές όμως η μνήμη του είναι ανέπαφη και δεν βρέθηκε καμία απόδειξη ή ένδειξη ότι υπήρξε επέμβαση", ανέφερε σε ανακοίνωσή του το Ολλανδικό Συμβούλιο Ασφαλείας (OVV) που έχει αναλάβει να συντονίσει την έρευνα. 
Το OVV σημείωσε ότι η επόμενη φάση της έρευνάς του αφορά την αποτίμηση των πληροφοριών που κατέβασε από το μαύρο κουτί, μια διαδικασία για την οποία θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος. Η εξέταση του δεύτερου μαύρου κουτιού, του Καταγραφέα Στοιχείων Πτήσης (FDT) θα ξεκινήσει αύριο Πέμπτη. 

 

18:00  Ρωσία: Κατηγορεί το Κίεβο ότι παραποιεί στοιχεία από τη συντριβή της πτήσης ΜΗ17

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας κατηγόρησε σήμερα το Κίεβο ότι παραποιεί τις πληροφορίες που διαθέτουν οι ουκρανικές αρχές από την υπηρεσία ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας όσον αφορά τη συντριβή του Μπόινγκ 777 της Malaysia Airlines, για την οποία οι δύο χώρες αλληλοκατηγορούνται, επιρρίπτοντας την ευθύνη η μία στην άλλη. 


"Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι ουκρανικές δυνάμεις ασφαλείας, χωρίς να ενημερώσουν τους διεθνείς οργανισμούς, ξεκίνησαν ένα είδος απόρρητου έργου που σχετίζεται με τις πληροφορίες και τους υπαλλήλους των υπηρεσιών εναέριας κυκλοφορίας, τόσο των στρατιωτικών όσο και των πολιτικών", υποστήριξε ο εκπρόσωπος της ρωσικής διπλωματίας Αλεξάντρ Λουκασέβιτς. Το γεγονός αυτό "παραβιάζει σαφώς την αρχή μιας αντικειμενικής και αμερόληπτης έρευνας" για την πτώση του Μπόινγκ, συνέχισε. 

Αντί να βοηθά την έρευνα για την τραγωδία αυτή που στοίχισε τη ζωή σε 298 ανθρώπους, το Κίεβο "διατυπώνει κάθε μέρα, κάθε ώρα, παράλογες και αβάσιμες κατηγορίες σε βάρος της Ρωσίας", πρόσθεσε ο Λουκασέβιτς. 



Πηγή:www.capital.gr


Πηγή:www.capital.gr

17.25 Στην Ολλανδία οι σοροί των θυμάτων

Δύο αεροσκάφη τα οποία μετέφεραν σορούς θυμάτων της πτήσης MH17 από το Χάρκοβο της ανατολικής Ουκρανίας προσγειώθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης στην ολλανδική πόλη Αϊντχόβεν.

Τα λείψανα των θυμάτων της κατάρριψης του μαλαισιανού αεροσκάφους στην ανατολική Ουκρανία, 193 εκ των οποίων ήταν Ολλανδοί υπήκοοι, θα φθάσουν τμηματικά τις επόμενες ημέρες στην στρατιωτική βάση του Χίλβερσουμ, στην Ολλανδία.

Θα ακολουθήσει προσπάθεια αναγνώρισης των σορών, διαδικασία η οποία ενδέχεται να διαρκέσει μήνες.

12.36 Bρετανία: Έφτασαν τα μαύρα κουτιά του αεροσκάφους

Τα "μαύρα κουτιά" του αεροσκάφους των Μαλαισιανών Αερογραμμών που κατέπεσε στην ανατολική Ουκρανία έφθασαν στη Βρετανία, ανακοίνωσε σήμερα η ειδική επιτροπή της ουκρανικής κυβέρνησης που ερευνά τις συνθήκες συντριβής του Μπόινγκ 777.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)