to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

1:08 | 23.07.2014

πηγή: Ναυτεμπορική

Διεθνή

ΗΠΑ: Πιθανότατα φιλορώσοι αποσχιστές έριξαν κατά λάθος το Boeing

Οι φιλορώσοι αποσχιστές πιθανότατα κατέρριψαν κατά λάθος το Boeing 777 των Μαλαισιανών Αερογραμμών υποστήριξαν την Τρίτη αξιωματούχοι των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ,.


Σε ανακοινώσείς τους οι αμερικανοί αξιωματούχοι ανέφεραν ότι δεν έχουν στοιχεία που να μαρτυρούν εμπλοκή της Ρωσίας στην κατάρριψη του αεροσκάφους που κόστισε τη ζωή σε 298 ανθρώπους.

Ωστόσο κατηγόρησαν τη Ρωσία ότι δημιούργησε τις συνθήκες εκείνες στην περιοχή  που οδήγησαν στην κατάρριψη τους αεροσκάφους.

Οι αξιωματούχοι των μυστικών υπηρεσιών, παρουσίασαν τα στοιχεία αυτά κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Βάσει των στοιχείων που συγκέντρωσαν όπως είπαν από δορυφορικές φωτογραφίες, υποκλαπείσες συνομιλίες, αλλά και δημοσιεύσεις σε κοινωνικά μέσα δικτύωσης,  το αεροσκάφος καταρρίφθηκε από ένα πύραυλο εδάφους – αέρος τύπου SA -11 στην Ανατολική Ουκρανία.

Όμως όπως τόνισαν δεν ξέρουν ποιος εκτόξευσε τον πύραυλο, αν και εικάζουν ότι επρόκειτο για φιλορώσους αποσχιστές, ή για το εάν τη στιγμή της εκτόξευσης βρισκόταν στο σημείο κάποιος Ρώσος στρατιωτικός.

Την Πέμπτη οι ανακοινώσεις για τις (πιθανές) νέες κυρώσεις της ΕΕ στην Ρωσία

Επίσης όπως είπαν δεν είναι βέβαιοι για το εάν οι χειριστές του πυραυλικού συστήματος είχαν εκπαιδευτεί στη Ρωσία, αν και υποστήριξαν πως τις τελευταίες εβδομάδες η Ρωσία εξοπλίζει και εκπαιδεύει τους αντάρτες κάτι που, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, εξακολουθεί να κάνει και μετά την πτώση του Boeing.

«Δεν έχουμε ονόματα, δεν ξέρουμε τον βαθμό, δεν είμαστε σίγουροι 100% ούτε και για την εθνικότητα των υπευθύνων για  την εκτόξευση του πυραύλου» είπαν οι αξιωματούχοι.

Η πιο πιθανή εξήγηση που δίνουν για την κατάρριψη του αεροσκάφους ήταν ότι οι «αντάρτες έκαναν λάθος» εξηγώντας ότι πρόσφατα οι φιλορώσοι είχαν καταρρίψει 12 ουκρανικά στρατιωτικά αεροσκάφη.

Σημειώνεται πως οι Αμερικανοί αξιωματούχοι διευκρίνισαν πως τα συμπεράσματά τους βασίζονται κατά ένα μεγάλο μέρος σε δημοσιεύσεις των κοινωνικών μέσων δικτύωσης  και βίντεο που δόθηκαν στη δημοσιότητα από την ουκρανική κυβέρνηση.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)