to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:12 | 22.07.2014

Κοινωνία

ΑΔΕΔΥ: Στάση εργασίας ενάντια σε αξιολόγηση - διαθεσιμότητα

Στις 12.30, η ΑΔΕΔΥ θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης


Στάση εργασίας από τις 11.00 π.μ. έως τη λήξη του ωραρίου έχει κηρύξει σήμερα η ΑΔΕΔΥ, ενώ την ίδια ώρα διοργανώνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Εφετείο, όπου και εκδικάζεται η έφεσή της κατά της απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών για την απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων στο Δημόσιο ενάντια στην αξιολόγηση.

Λίγη ώρα αργότερα, στις 12.30, η ΑΔΕΔΥ θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, καταγγέλλοντας την «ποινικοποίηση» των αγώνων της από την κυβέρνηση.

«Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο με την καθολική, μαζική και επίμονη συμμετοχή τους στην απεργία – αποχή της ΑΔΕΔΥ, ενάντια στην ‘αξιολόγηση’, εξακολουθούν να διατρανώνουν καθημερινά την απόφασή τους να μην επιτρέψουν στην κυβέρνηση να διαλύσει τις δημόσιες και κοινωνικές υπηρεσίες, να ανοίξει το δρόμο για μαζικές απολύσεις στο Δημόσιο, να μειώσει παραπέρα τους μισθούς και να προωθήσει τον κανιβαλισμό στους χώρους εργασίας», αναφέρει η ΑΔΕΔΥ σε σχετική ανακοίνωσή της.

Κατηγορεί επίσης τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης για «αυταρχισμό» και τονίζει ότι «τα κοινωνικο-πολιτικά θέματα και τα προβλήματα των εργαζόμενων δεν λύνονται ούτε στα Δικαστήρια, ούτε με την καταστολή».

ΣτΕ: Απερρίφθη η προσφυγή της ΑΔΕΔΥ κατά της αξιολόγησης

Χθες η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας απέρριψε την αίτηση της ΑΔΕΔΥ που ζητούσε να ανασταλούν ως αντισυνταγματικές οι εγκύκλιοι του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης για την αξιολόγηση των ουσιαστικών προσόντων των δημοσίων υπαλλήλων και των υπαλλήλων των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ).

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)