to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:27 | 15.07.2014

πηγή: ekriti

Κοινωνία

Σταματά η σίτιση 140 μεταναστών - Παράσταση διαμαρτυρίας στα Χανιά

Στην αντιπεριφέρεια Χανίων βρέθηκαν σήμερα οι 140 πρόσφυγες από τη Συρία, οι οποίοι από την 1η Απριλίου, όταν εντοπίσθηκαν ανοικτά της Κρήτης πάνω σε ένα παλιό σκάφος μαζί με άλλους μετανάστες από την Αίγυπτο, παραμένουν στα Χανιά έχοντας βρει από τότε στέγη και τροφή σε ξενοδοχείο της πόλης.


Οι 140 μετανάστες, μεταξύ των οποίων είναι και 47 παιδιά, έχουν το δικαίωμα να παραμείνουν για έξι μήνες στη χώρα και μετά το τέλος αυτής της περιόδου να επαναπατριστούν, προοπτική που δεν τους βρίσκει σύμφωνους, καθώς επιθυμούν, όπως έχουν δηλώσει, να τους επιτραπεί να ταξιδέψουν στην Ευρώπη.

Ωστόσο, ο λόγος για τον οποίο βρέθηκαν σήμερα έξω από την αντιπεριφέρεια, μαζί με πολίτες που τους συμπαραστέκονται, είναι ότι τους γνωστοποιήθηκε πως από σήμερα σταματά η σίτισή τους. Οι μετανάστες ζήτησαν από τον αντιπεριφερειάρχη Απόστολο Βουλγαράκη, στη συνάντηση που είχαν μαζί του, να δοθεί λύση στο πρόβλημά τους. Ο κ. Βουλγαράκης δήλωσε ουσιαστικά αναρμόδιος να δώσει λύση και επέρριψε ευθύνες για το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στο κεντρικό κράτος, ενώ παρέπεμψε τους πρόσφυγες στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης.

«Δεν έχω καμία αρμοδιότητα και δεν μου έχει δοθεί ούτε ένα ευρώ για πολιτική προστασία» υποστήριξε, μεταξύ άλλων, ο κ. Βουλγαράκης κάνοντας λόγο για «ανάλγητο κράτος» ενώ διέψευσε τις καταγγελίες του ξενοδόχου ότι ο ίδιος έδωσε προφορική εντολή να σταματήσει η σίτιση των προσφύγων.

Σύμφωνα πάντως με δηλώσεις του ξενοδόχου σε τοπικά ΜΜΕ, για τη φιλοξενία των μεταναστών και τη διατροφή τους δεν έχει πάρει μέχρι σήμερα χρήματα, ενώ και το ξενοδοχείο του μεσούσης της τουριστικής περιόδου δεν μπορεί να λειτουργήσει και μάλιστα με πελάτες που εδώ και καιρό είχαν κλείσει δωμάτια.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)