to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:42 | 11.07.2014

πηγή: alterthess

Κοινωνία

Χωρίς λεωφορεία από Δευτέρα η Θεσσαλονίκη-Σε επίσχεση εργασίας οι εργαζόμενοι

Σε επίσχεση εργασίας θα προχωρήσουν από την ερχόμενη Δευτέρα οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ, που παραμένουν απλήρωτοι εδώ και 1,5 μήνα προκειμένου να ασκήσουν ακόμη μεγαλύτερη πίεση στην κυβέρνηση σχετικά με το ποσό που το Δημόσιο οφείλει στον οργανισμό. Αυτό σημαίνει ότι από την Δευτέρα δεν θα κυκλοφορούν λεωφορεία στην Θεσσαλονίκη.


Τις τελευταίες μέρες η διοίκηση του ΟΑΣΘ βρισκόταν σε διαπραγματεύσεις με το Υπουργείο Μεταφορών και Οικονομικών καθώς η κυβέρνηση εφαρμόζοντας τα μνημονιακά μέτρα έχει αποφασίσει να προχωρήσει στην μείωση των επιδοτήσεων στις αστικές συγκοινωνίες. Όπως φαίνεται από την απόφαση των εργαζομένων οι διαπραγματεύσεις απέβησαν άκαρπες.

Στην Αθήνα όπου η διοίκηση του ΟΑΣΑ ασκείται ουσιαστικά από το Υπουργείο Μεταφορών  οι περικοπές έχουν ήδη γίνει. Στην Θεσσαλονίκη ο ΟΑΣΘ είναι μια ιδιωτική επιχείρηση που επιδοτείται από το κράτος την διοίκηση του οποίου ασκεί μια ομάδα μετόχων και λόγω αυτής της ιδιαιτερότητας προκύπτει και η εξέλιξη αυτή. 

Ο ΟΑΣΘ ισχυρίζεται ότι λόγω των χρεών του Δημοσίου προς την εταιρεία δεν υπάρχουν χρήματα ούτε για τα καύσιμα αλλά ούτε και για τους μισθούς των εργαζομένων. Μάλιστα όπως αναφέρουν μέλη της διοίκησης του ΟΑΣΘ ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο μέχρι το τέλος του μήνα ο οργανισμός συγκοινωνιών στην Θεσσαλονίκη να κλείσει .

Τις τελευταίες μέρες έχει ξεκινήσει ένα παιχνίδι εκβιασμών μεταξύ του ΟΑΣΘ και της κυβέρνησης το οποίο όπως φαίνεται θα το πληρώσει η τοπική κοινωνία της Θεσσαλονίκης αφένος γιατί από Δευτέρα δεν θα υπάρχουν λεωφορεία (άγνωστο μέχρι πότε θα συνεχιστεί η επίσχεση εργασίας) αφετέρου γιατί όλες οι διαπραγματεύσεις σχετικά με τις οφειλές του Δημοσίου και την πιθανότητα καταβολής κάποιου ποσού θα έχουν ως κατάληξη την αύξηση του ήδη ακριβού εισιτηρίου. Να αναφερθεί, τέλος, ότι στα σενάρια που εξετάζει η διοίκηση του ΟΑΣΘ είναι και η μείωση των δρομολογίων.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)