to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:45 | 10.07.2014

Κοινωνία

ΑΣΚ-ΟΤΑ/ΜΕΤΑ: Η κυβερνητική τρομοκρατία δεν θα περάσει

Ανακοίνωση της συνδικαλιστικής παράταξης σχετικά με την προσφυγή του δημοσίου στη δικαιοσύνη ενάντια στην απεργία της ΑΔΕΔΥ


Ολόκληρη η ανακοίνωση

Με τα χημικά και τη βία των δυνάμεων καταστολή, με επιστρατεύσεις και με δικαστικές αποφάσεις, επιχειρείται από την μνημονιακή συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου η κάμψη του αγωνιστικού φρονήματος των εργαζομένων, η τρομοκράτηση τους και η παύση των αγώνων που δίνουν αντιδρώντας ενάντια στις απολύσεις, στην διάλυση των δημόσιων υπηρεσιών, στο ξεπούλημα των κοινωνικών αγαθών και στην εκποίηση της δημόσιας περιουσίας.

Οι αγώνες των εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα ενάντια στις αυταρχικές και καταστροφικές μνημονιακές πολιτικές έχει φέρει πανικό στην απονομιμοποιημένη συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ που γνωρίζοντας ότι τελειώνει ο πολιτικός της χρόνος αλλά θέλοντας να εκπληρώσει όλες τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει απέναντι στην τρόικα και το κεφάλαιο, κορυφώνει τον αυταρχισμό της απαγορεύοντας ουσιαστικά το δικαίωμα στην απεργία.

Χτες 9/7/2014 στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων εκατοντάδες εργαζόμενοι που είχαν κατακλείσει μέσα και έξω την αίθουσα του δικαστηρίου έγιναν μάρτυρες στη δίκη της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ και του αναφαίρετου δικαιώματος των εργαζομένων, της ΑΠΕΡΓΙΑΣ. Έγιναν μάρτυρες της αυταρχικής πολιτικής και του αντιδημοκρατικού κατήφορου της συγκυβέρνησης, που έχει επιλέξει για την εφαρμογή των αντεργατικών και αντιλαϊκών μέτρων που της έχουν προστάξει οι δανειστές και τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα.

Χωρίς επιχειρήματα και αποκρύπτοντας την αντισυνταγματικότητα, την αθλιότητα, τον κανιβαλισμό και την ανθρωποφαγία που επιβάλλει ο νόμος της «αξιολόγησης», η συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου επιχειρεί για πρώτη φορά στην ιστορία του συνδικαλιστικού κινήματος να βγάλει παράνομη ΓΕΝΙΚΗ απεργία του τριτοβάθμιου συνδικαλιστικού οργάνου, της ΑΔΕΔΥ.

Η συγκεκριμένη απόφαση της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. για απεργία – αποχή από κάθε ενέργεια που σχετίζεται με την «αξιολόγηση» παραμένει σε ισχύ, καθώς δεν εκδόθηκε καμία απόφαση από το δικαστήριο, παρά δόθηκε αναβολή για την Παρασκευή 11/7/2014.

Η ενιαία αντίσταση και ανυπακοή των εργαζομένων στην προκαθορισμένη «αξιολόγηση» είναι η απάντηση στον υπουργό των απολύσεων και της διοικητικής …απορρύθμισης, Η ΠΟΕ-ΟΤΑ ήδη έχει καταθέσει στο Υπ.Δ.Μ.Η.Δ. τις πρώτες 35.000 υπογραφές ανυπακοής των εργαζομένων στους Δήμους, ενώ και στην ΑΔΕΔΥ έχουν κατατεθεί δεκάδες χιλιάδες ακόμα δηλώσεις ανυπακοής από τους υπόλοιπους κλάδους εργαζομένων στο δημόσιο.

Η ανατροπή του νόμου στην πράξη από την καθολική ανυπακοή των εργαζομένων να μην υποκύψουν στον ανθρωποφαγικό νόμο της «αξιολόγησης», να μην «αυτοαξιολογηθούν» και να παραδώσουν τα φύλλα ΝΤΡΟΠΗΣ στα πρωτοβάθμια σωματεία τους, θα φέρει τη νίκη απέναντι στον αυταρχισμό, τη βία και την τρομοκρατία της συγκυβέρνησης.

Δεν τρομοκρατούμαστε – Δεν υποχωρούμε

Η «αξιολόγηση» θα μείνει στα χαρτιά

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)