to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:29 | 09.07.2014

Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ για την αγωγή του Δημοσίου κατά της απεργίας της ΑΔΕΔΥ: "Να αντισταθούμε και να αντεπιτεθούμε"

Σχόλιο του γραφείου τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για την αγωγή του Δημοσίου, προκειμένου να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία-αποχή διαρκείας που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ


Ολόκληρο το σχόλιο

Η καταρρέουσα κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, πανικόβλητη από τους αγώνες των εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα ενάντια στις καταστροφικές, μνημονιακές πολιτικές, κορυφώνει την επιχείρηση τρομοκράτησης και καταστολής των απεργών, απαγορεύοντας, επί της ουσίας, το δικαίωμα στην απεργία.

Τις προηγούμενες μέρες ήταν η χουντικής έμπνευσης επιστράτευση των απεργών της ΔΕΗ –και λίγο πριν, οι παράνομες επιστρατεύσεις των ναυτεργατών κτλ-, σήμερα είναι η αγωγή του Δημοσίου, προκειμένου να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία-αποχή διαρκείας που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ από κάθε ενέργεια που συνδέεται με τη διαδικασία της δήθεν αξιολόγησης του προσωπικού των δημοσίων υπηρεσιών. Διαδικασία που θα αποτελέσει το όχημα για νέες διαθεσιμότητες-απολύσεις, για την θεσμοθέτηση «ανθρωποφαγικών» σχέσεων εργασίας, για την στοχοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης και φυσικά για νέες μειώσεις μισθών.

Η κυβέρνηση, στην προσπάθειά της να εναντιωθεί στους αγώνες των εργαζομένων, επιχειρεί να απαγορεύσει την ίδια την απεργία, επιδιδόμενη σ’ ένα πρωτοφανές κρεσέντο αυταρχισμού. Με ΜΑΤ και δικαστικές αποφάσεις που κρίνουν όλες σχεδόν τις απεργίες παράνομες και καταχρηστικές, επιχειρείται η καταστολή των απεργών, το σταμάτημα των αγώνων. Όμως η κυβερνητική τρομοκρατία δεν θα περάσει.

Απέναντι σε αυτήν την πολιτική που έχει πλέον ως βασικό, κυρίαρχο στοιχείο τον πιο άκρατο αυταρχισμό, είμαστε αποφασισμένοι να αντισταθούμε. Να αντισταθούμε και να αντεπιτεθούμε μέχρι την δημοκρατική προοδευτική ανατροπή.

Το ρεπορτάζ για τις κινητοποιήσεις της ΑΔΕΔΥ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)