to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:08 | 09.07.2014

πηγή: tvxs.gr

Πολιτική

Για διπλή ατζέντα κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ το ΠΑΣΟΚ

Για υπόγειες επαφές του ΣΥΡΙΖΑ με την τρόικα κατηγορεί την αξιωματική αντιπολίτευση ο ειδικός αγορητής του ΠΑΣΟΚ Κώστας Τριανταφύλλου, επικαλούμενος δηλώσεις του εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή, Βασίλη Χατζηλάμπρου, ο οποίος απάντησε λίγο αργότερα σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση έχει πάρει διαζύγιο από το χιούμορ και την πραγματικότητα.


Στην ανακοίνωσή του ο Κ. Τριανταφύλλου υποστηρίζει ότι η αξιωματική αντιπολίτευση έχει διπλή ατζέντα. Ο ίδιος παραθέτει απόσπασμα από την ομιλία του Β. Χατζηλάμπρου, κατά την οποία φέρεται να είχε πει πως  «έχουμε και εμείς ανθρώπους στην τρόικα».

«Η αξιωματική αντιπολίτευση δεν μπορεί να έχει διπλή κρυφή ατζέντα. Τα ερωτήματα είναι αμείλικτα: Τι συζητά ο ΣΥΡΙΖΑ με την Τρόικα και γιατί δεν δημοσιοποιεί αυτήν την συζήτηση στην ελληνική κοινωνία; Οφείλει τώρα να δώσει εξηγήσεις στους Έλληνες πολίτες. Οι μάσκες έπεσαν», αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο ειδικός αγορητής του ΠΑΣΟΚ.

Από την πλευρά της η αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Φώφη Γεννηματά δήλωσε στη Βουλής: «Θα ήθελα μόνο να πω ότι είναι πολύ σημαντικό ότι έχει ήδη καταγραφεί στα πρακτικά της επιτροπής, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ανθρώπους μέσα στην τρόικα και ίσως γι' αυτό δεν χρειάστηκε να έρθει στο γραφείο μου, για να ενημερωθεί από τα έγγραφα που έχουμε στα χέρια μας».

Χατζηλάμπρου: Η κυβέρνηση έχει πάρει διαζύγιο από το χιούμορ

«Η "βόμβα" είναι ότι αποκαλύπτεται το διαζύγιο που η συγκυβέρνηση έχει πάρει με την κοινή λογική, το χιούμορ και την πραγματικότητα», αναφέρει χαρακτηριστικά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλης Χατζηλάμπρου σε απάντηση του πολιτικού του γραφείου.

Ειδικότερα, στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται:

«Στην απαίτηση του ΣΥΡΙΖΑ, κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας, η κ. Φ. Γεννηματά να φέρει στη Βουλή το σχέδιο που συμφώνησε με την τρόικα για τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα, η αναπληρωτής υπουργός δήλωσε ότι το σχέδιο είναι απόρρητο και να πάμε να το δούμε στο Πεντάγωνο. Την ίδια στιγμή που όλοι ξέρουν ότι η συγκυβέρνηση σκοπεύει να κλείσει το εργοστάσιο της Μάνδρας και της Ελευσίνας, να εκκαθαρίσει τις θυγατρικές των ΕΑΣ ΑΒΕΕ και να μειώσει το προσωπικό με πρόγραμμα "εθελούσιας εξόδου", χωρίς να εξασφαλίζεται η βιωσιμότητα και η παραγωγική λειτουργία των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων.

Κάνοντας ότι δεν καταλαβαίνουν πως είναι θέμα ουσίας και δημοκρατίας να φέρουν το σχέδιο για την ελληνική αμυντική βιομηχανία στη Βουλή, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κώστας Τριαντάφυλλος ρώτησε πού μάθαμε για το σχέδιο διάλυσης. Η "βόμβα" είναι ότι αποκαλύπτεται το διαζύγιο που η συγκυβέρνηση έχει πάρει με την κοινή λογική, το χιούμορ και την πραγματικότητα».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)