to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:25 | 07.07.2014

πηγή: in.gr

Οικονομία

Μίχαλος : Να προχωρήσει άμεσα η ρύθμιση για την αποπληρωμή οφειλών σε πολλές δόσεις

Να προχωρήσει άμεσα η ρύθμιση για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών φυσικών και νομικών προσώπων προς την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία σε έως και 100 δόσεις ζήτησε σήμερα Δευτέρα ο πρόεδρος της ΚΕΕ και του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος.


Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για τη νέα ρύθμιση που προτίθεται να προωθήσει η κυβέρνηση σχετικά με την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών ο κ. Μίχαλος τόνισε πως τα επιμελητήρια εδώ και πάρα πολλούς μήνες έχουν επισημάνει προς τα συναρμόδια υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας ότι οι ρυθμίσεις που είχαν προωθήσει για το πρόβλημα της υπερχρέωσης των επιχειρήσεων θα απέβαιναν άκαρπες και ότι είχαν προτείνει, ειδικά για τα ασφαλιστικά ταμεία, την κεφαλαιοποίηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών και την αποπληρωμή τους σε βάθος επταετίας με μικρές δόσεις.

«Συμφωνούμε απόλυτα με τη νέα ρύθμιση που φέρεται να προωθεί η κυβέρνηση, καθώς επί της ουσίας αποτελεί δική μας πρόταση. Για μια ακόμη φορά, προτείνουμε η νέα ρύθμιση που θα προωθηθεί να προβλέπει κεφαλαιοποίηση των μέχρι σήμερα ληξιπρόθεσμων οφειλών και αποπληρωμή τους σε μηνιαία βάση που να ισούται με το 1% του συνόλου της οφειλής», ανέφερε ο κ. Μίχαλος, προσθέτοντας πως θα μπορούσε να προβλεφθεί μια κατώτατη μηνιαία δόση του ύψους των 50 ευρώ.

Ο ίδιος εξέφρασε την ελπίδα η κυβέρνηση να εισακούσει τις εισηγήσεις των επιμελητηρίων και να προχωρήσει σε αυτή τη ρύθμιση, προειδοποιώντας πως σε διαφορετική περίπτωση οι φορολογούμενοι που βρίσκονται σε δυσχερή θέση δεν θα μπορέσουν να αντεπεξέλθουν και το κράτος θα συνεχίσει να χάνει έσοδα.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)