to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

22:24 | 04.07.2014

πηγή: Ναυτεμπορική

Διεθνή

Ονδούρα: Παραμένουν εγκλωβισμένοι οι εργάτες του χρυσορυχείου

Οι διασώστες επισήμαναν ότι βρίσκονται σε επαφή με τους τρεις άνδρες, που τους είπαν ότι φοβούνται, πεινάνε, διψάνε και υποφέρουν από τη ζέστη.


Λίγα μόνο μέτρα απέχουν τα σωστικά συνεργεία από τους τρεις εργάτες που εγκλωβίστηκαν λόγω κατολίσθησης σε ένα παράνομο χρυσωρυχείο στη νότια Ονδούρα, ωστόσο άλλοι οκτώ εξακολουθούν και αγνοούνται την ώρα που οι έρευνες συνεχίζονται για δεύτερη ημέρα.

Οι εργάτες εγκλωβίστηκαν όταν η είσοδος στο ορυχείο στο Σαν Χουάν Αρίμπα κατέρρευσε την Τετάρτη.

Αξιωματούχοι αναφέρουν ότι πριν από λίγους μήνες είχε διαταχθεί το κλείσιμο του χρυσωρυχείου που βρίσκεται 110 χιλιόμετρα νότια της πρωτεύουσας Τεγκουσιγκάλπα, καθώς δεν τηρούσε τους κανόνες ασφαλείας.

«Σε λίγο θα σώσουμε τρεις από τους παγιδευμένους εργάτες» δήλωσε ο Όσκαρ Κρους, ένας εκπρόσωπος τύπου της οργάνωσης Πράσινος Σταυρός του Ελ Σαλβαδόρ, τα μέλη του οποίου έχουν μεταβεί στην περιοχή για να λάβουν μέρος στην επιχείρηση διάσωσης.

«Βρισκόμαστε τρία ή τέσσερα μέτρα μακριά τους και ανοίγουμε μια δίοδο (. . .) για να τους βγάλουμε έξω» από τα συντρίμμια, πρόσθεσε.

Οι διασώστες επισήμαναν ότι βρίσκονται σε επαφή με τους τρεις  άνδρες, που τους είπαν ότι φοβούνται, πεινάνε, διψάνε και υποφέρουν από τη ζέστη. Τα μέλη των συνεργείων αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων έχουν καταφέρει να τους δώσουν νερό.

Εκατοντάδες μέλη των οικογενειών των εγκλωβισμένων έχουν συγκεντρωθεί στην είσοδο του χρυσωρυχείου και παρακολουθούν τα μέλη των σωστικών συνεργείων να απομακρύνουν τα χαλάσματα από το σημείο της κατολίσθησης ενώ περιμένουν νέα για τους αγαπημένους τους.

«Οι πρώτες 24 ώρες είναι ζωτικής σημασίας στις επιχειρήσεις διάσωσης και τώρα βρισκόμαστε ήδη στις 40 ώρες και η κατάσταση είναι ανησυχητική» δήλωσε στο Reuters ένας εκπρόσωπος της πυροσβεστικής υπηρεσίας, ο Μάρκο Αρτίκα.

«Επικοινωνούμε με τρεις από τους εργάτες αλλά δε γνωρίζουμε πού βρίσκονται οι υπόλοιποι οκτώ», πρόσθεσε ο ίδιος.

Oνδούρα: Αγνοούνται έντεκα εργάτες από κατολίσθηση χρυσωρυχείου

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)