to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

8:01 | 30.06.2014

Κοινωνία

Συλλαλητήριο ενάντια στη διαθεσιμότητα και τις απολύσεις (ενημέρωση - φωτογραφίες)

Συγκεντρώσεις και πορείες πραγματοποιήθηκαν και σε άλλες πόλεις


Η ΑΔΕΔΥ ζητάει την απόσυρση του νομοσχεδίου για την επιλογή προϊσταμένων στο Δημόσιο και την κατάργηση των μέτρων της διαθεσιμότητας και των απολύσεων. «Με τις διατάξεις του νομοσχεδίου, καταργείται κάθε αντικειμενικό και μετρήσιμο κριτήριο για την επιλογή των προϊσταμένων», αναφέρει σε ψήφισμά της. 

Ενημέρωση:

17:00 Ολοκληρώθηκε το συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ κατά της αξιολόγησης και της διαθεσιμότητας.

16:00 Σε εξέλιξη  το συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ στο υπουργείο Οικονομικών, με τους δημοσίους υπαλλήλους να διαμαρτύρονται τόσο για το μέτρο της αξιολόγησης όσο και γι’ αυτό της διαθεσιμότητας. Στο συλλαλητήριο συμμετέχουν τόσο οι αγωνιζόμενες καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών όσο και οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ οι οποίοι νωρίτερα  είχαν πραγματοποιήσει συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

 

14:00 Εξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης η διαμαρτυρία της ΠΟΕ - ΟΤΑ με τη συμβολική καύση, νωρίτερα, του σχεδίου νόμου για την αξιολόγηση:

Embedded image permalink

Η πορεία της ΠΟΕ - ΟΤΑ κατευθύνθηκε πριν λίγο στο υπ. Οικονομικών για συμπαράσταση στις καθαρίστριες:

Embedded image permalink

Οι κινητοποιήσεις σήμερα Δευτέρα

Η ΑΔΕΔΥ αποφάσισε σειρά κινητοποιήσεων με αιτήματα εκτός της απόσυρση του μέτρου της αξιολόγησης, την κατάργηση των μέτρων της διαθεσιμότητας και των απολύσεων και την επαναπρόσληψη όλων των απολυμένων υπαλλήλων. Οι κινητοποιήσεις ξεκινούν σήμερα Δευτέρα 30 Ιουνίου με καταλήψεις των γραφείων διοίκησης και προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες και τους χώρους εργασίας, ενώ στις 15:00 θα πραγματοποιηθούν συλλαλητήρια των εργαζομένων του Δημοσίου σε όλη τη χώρα.

Στην Αθήνα το συλλαλητήριο θα ξεκινήσει στις 15:00 στο κέντρο αγώνα που έχουν δημιουργήσει έξω από το υπουργείο Οικονομικών οι απολυμένες καθαρίστριες.

Οι κινητοποιήσεις της ΑΔΕΔΥ, πρόκειται να κλιμακωθούν στις 9 Ιουλίου, με 24ωρη πανελλαδική απεργία σε όλο το Δημόσιο συγκεντρώσεις και πορείες σε όλη τη χώρα. Στο ψήφισμά της η ΑΔΕΔΥ ζητά από τους εργαζομένους στο Δημόσιο να απέχουν από κάθε διαδικασία σχετική με την εφαρμογή των μέτρων.

Στην κινητοποίηση και η ΠΟΕ - ΟΤΑ

Να συμμετάσχουν στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας που έχει προγραμματιστεί για αύριο Δευτέρα στη 1 το μεσημέρι στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, καλεί τα μέλη της η ΠΟΕ-ΟΤΑ με ανακοίνωσή της. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση η διοίκηση της ΠΟΕ-ΟΤΑ επιθυμεί να παραδώσει στον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκο Μητσοτάκη «χιλιάδες υπογραφών που εναντιώνονται στην εφαρμογή του Ν.4250/2014», προκειμένου να αποδείξει στην ηγεσία του υπουργείου ότι «με τη συγκριτική αξιολόγηση δεν διαφωνεί μια πολύ μικρή μειοψηφία εργαζομένων που ξεβολεύεται…». Παράλληλα η Ομοσπονδία προσθέτει ότι τα μέλη της θα συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο που διοργανώνει η ΑΔΕΔΥ στις 3 το μεσημέρι, έξω από το υπουργείο Οικονομικών. 

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)