to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Ενέργεια στο κίνημα

Η κοινωνία οφείλει να πάρει την κατάσταση στα χέρια της. Είναι ευκαιρία να δείξει ότι «είναι στην από ’δω πλευρά».


Το σχέδιο της κυβέρνησης για το σπάσιμο της ΔΕΗ και την ιδιωτικοποίηση του μεγαλύτερου μέρους της είναι ικανό να δώσει την σπίθα που καιρό τώρα λείπει από το κοινωνικό κίνημα. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη πάρει την πρωτοβουλία προκειμένου να επιτευχθεί η μέγιστη δυνατή κοινωνική και πολιτική συσπείρωση ενάντια στα κυβερνητικά σχέδια, την ώρα που το δίδυμο Σαμαρά – Βενιζέλου φαίνεται να αντιμετωπίζει και εσωτερικές δυσκολίες από σειρά κυβερνητικών βουλευτών που απειλούν ότι δεν θα ψηφίσουν το σχετικό νομοσχέδιο.


 Το ξεπούλημα της ΔΕΗ δεν είναι απλή ιστορία. Δεν είναι ...μια ακόμα ιδιωτικοποίηση. Είναι μια ακόμα επιχείρηση πλιάτσικου του δημόσιου πλούτου. Αφορά το σοβαρότατο ζήτημα της ενέργειας και εμποδίζει την προσπάθεια παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας. Αφορά, επίσης, τα θέματα του περιβάλλοντος που στα μάτια των κυβερνώντων φαίνονται «ψύλλοι στ’ άχυρα».


 Ο Αλ. Τσίπρας έκανε ξεκάθαρο ότι δεν πρόκειται να αναγνωρίσει καμία υπογραφή που θα επιτρέπει ένα τέτοιο πλιάτσικο.Τα κοινά αγαθά όμως είναι υπόθεση όλων μας. Η «μικρή ΔΕΗ», το νομοσχέδιο για τον αιγιαλό, το ασφαλιστικό, η διαθεσιμότητα στο δημόσιο, οι νέες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις είναι θέματα ικανά να ξεσηκώσουν ένα μεγάλο κίνημα ανατροπής της κυβέρνησης και του μνημονιακού καθεστώτος. Η κυβέρνηση το γνωρίζει καλά και για αυτό θα προσπαθήσει να περάσει όσα περισσότερα γίνεται «στα κρυφά», μέσα από τα θερινά τμήματα της Βουλής. Ο ΣΥΡΙΖΑ, ως κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μπορεί και πρέπει και να τα αναδεικνύει και να πρωτοστατεί στις κινητοποιήσεις. Μόνο αυτό όμως δεν φτάνει. Η κοινωνία οφείλει να πάρει την κατάσταση στα χέρια της. Είναι ευκαιρία να δείξει ότι «είναι στην από ’δω πλευρά».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)