to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

8:39 | 28.06.2014

Κοινωνία

Για έβδομη μέρα σε απεργία πείνας χιλιάδες κρατούμενοι - Εκδηλώσεις αλληλεγγύης σε όλη την Ελλάδα (ενημέρωση)

Ενώ η απεργία πείνας κρατουμένων βρίσκεται στην έβδομη ημέρα, με τον αριθμό όσων συμμετέχουν να ανέρχεται πλέον στους 4.500, το υπουργείο βιάζεται να …τελειώνει με το νομοσχέδιο. Φωτ. από την πορεία αλληλεγγύης στους κρατούμενους το μεσημέρι του Σαββάτου.


Κυριακή 29/6

Η απεργία πείνας των κρατουμένων στις ελληνικές φυλακές συνεχίζεται για εβδομη μέρα σήμερα Κυριακή.

Σύμφωνα με μαρτυρίες υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με την ιατρική παρακολούθηση και την συμπεριφορά των υπαλλήλων της φυλακής καθώς οι λιποθυμίες των κρατουμένων απεργών πείνας αυξάνονται. Ένας κρατούμενος  στον Κορυδαλλό, χθες βράδυ λιποθύμησε την ώρα που η φυλακή ήταν κλειστή, και ενώ οι συγκρατούμενοί του έκαναν έκληση για να ανοιχτεί το κελί και να του προσφέρουν ιατρική βοήθεια η υπηρεσία έκανε πολλή ώρα να το ανοίξει.

Το πρωί της Κυριακής, ομάδα αλληλέγγυων στους φυλακισμένους έκανε παρέμβαση έξω από το νοσοκομείο των φυλακών όπου φώναζε συνθήματα αλληλεγγύης στους κρατούμενους που έχουν μεταφερθεί εκεί.

Η ανοιχτή συνέλευση αναρχικών/αντιεξουσιαστών ενάντια στις ειδικές συνθήκες κράτησης καλεί σε μαζική συγκέντρωση έξω από τις φυλακές Κορυδαλλού την Τρίτη 1 Ιούλιου στις 6μμ (Δημαρχείο). (hitandrun.gr)

Στο πλευρό των κρατούμενων απεργών πείνας τάσσονται και οι φυλακισμένοι των φυλακών κορυδαλλού που παίρνουν παθολογικά φάρμακα λόγω ασθενειών και προχωρημένης ηλικίας. Σε κείμενο, που υπογράφεται από 44 κρατούμενους, τονίζεται ότι "αν δε δωθεί λύση και δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματα των κρατουμένων", θα συμμετάσχουν και αυτοί στην απεργεία πείνας, ενώ για ότι τους συμβεί "ηθικός αυτουργός θα είναι ο υπουργός δικαιοσύνης Αθανασίου και η αδιαφορία του".

Ολόκληρη η ανακοίνωση: "Εμείς οι κρατούμενοι των φυλακών κορυδαλλού που παίρνουμε παθολογικά φάρμακα λόγω ασθενειών και προχωρημένης ηλικίας στεκόμαστε δίπλα στους απεργούς πείνας συγκρατούμενους μας.

Μέχρι στιγμής λόγω προβλημάτων υγείας δε συμμετείχαμε στην απεργεία πείνας, όμως η προκλητική αδιαφορία του υπουργείου δικαιοσύνης και η καθοδηγούμενη σιωπή που έχουν επειβάλλει τα Μ.Μ.Ε. στον δίκαιο αγώνα ενάντια στις φυλακές υψίστης ασφαλείας, μας αναγκάζει να προειδοπoιήσουμε ότι αν δε δωθεί λύση και δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματα των κρατουμένων, αρκετοί από εμάς θα συμμετέχουν στην απεργία πείνας.

Για ότι μας συμβεί ηθικός αυτουργός είναι ο υπουργός δικαιοσύνης Αθανασίου και η αδιαφορία του".

Γ. Χαρίσης: Αλληλεγγύη στον αγώνα των φυλακισμένων απεργών πείνας - Ερωτηματικά για τις «κινητοποιήσεις» της Ο.Σ.Υ.Ε. 

"Η ΑΔΕΔΥ, αλλά και άλλες εργατικές Ομοσπονδίες να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στον αγώνα των κρατουμένων και να παρέμβουν, ώστε οι κινητοποιήσεις της Ο.Σ.Υ.Ε. να μην στρέφονται ενάντια στους απεργούς κρατούμενους και τα δικαιώματά τους, αλλά στην κυβέρνηση και τις επιδιώξεις της", υπογραμμίζεται σε δήλωση του Γιώργου Χαρίση, μέλους της Ε/Ε του ΜΕΤΑ, και πρώην αντιπροέδρου της ΠΟΕ-ΟΤΑ και της Ε/Ε της ΑΔΕΔΥ, για την απεργία πείνας των κρατουμένων και τις στάσεις εργασίας των σωφρονιστικών. 

----------------------

Νεότερη ενημέρωση ως το μεσημέρι του Σαββάτου:

Στο νοσοκομείο του Κορυδαλλού κρατούμενοι απεργοί πείνας

Έξι κρατούμενοι που συνεχίζουν για έκτη μέρα την απεργία πείνας αντιδρώντας στο νομοσχέδιο για τη δημιουργία φυλακών «υψίστης ασφαλείας» που προωθεί το Υπ. Δικαιοσύνης, μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο των φυλακών. Ζητούν να τους δει γιατρός αλλά κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει ακόμη .

Περισσότερα εδώ.

Διαβάστε σχετικά: 

Γ. Πανούσης: "Σκοπεύουν να κάνουν τις φυλακές διαρκές βασανιστήριο"

Μερικές φωτογραφίες από την πορεία αλληλεγγύης το μεσημέρι του Σαββάτου στην Αθήνα:

Embedded image permalink

Στιγμιότυπο

Embedded image permalink

Στην οδό Σταδίου

Embedded image permalink

Τα ΜΑΤ προπορεύονταν της πορείας

Embedded image permalink

Φωτογραφια κατά τη 1.30 το μεσημέρι, από την πορεία αλληλεγγύης που ξεκίνησε από το Μοναστηράκι (φωτ.: Dromografos3)

Embedded image permalink

Στα Προπύλαια όπου και ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 3 η πορεία

---------------

Χάρτης των κινητοποιήσεων αλληλεγγύης στους φυλακισμένους απεργούς πείνας και ενάντια στις φυλακές τύπου Γ' που έχουν προγραμματιστεί για σήμερα Σάββατο (jodigraphics.net)

---------------------

Η διάσκεψη των προέδρων της Βουλής αποφάσισε να συζητηθεί σε μία μόνο συνεδρίαση, την ερχόμενη Πέμπτη 3 Ιουλίου (αν χρειαστεί, όπως είπαν, θα βάλουν άλλη μία συνεδρίαση τη μεθεπόμενη Τρίτη 8 Ιουλίου), το νομοσχέδιο που περιορίζει τα δικαιώματα και καταδικάζει σε απομόνωση μεγάλο αριθμό κρατουμένων στις φυλακές τύπου Γ.

Το νομοσχέδιο θα συζητηθεί σε δεύτερη ανάγνωση τη Δευτέρα 30 Ιουνίου, την Τρίτη θα γραφεί η έκθεση της Επιτροπής και σε δυο ημέρες πηγαίνει στην ολομέλεια του Α' Θερινού Τμήματος για ψήφιση σε μία μόνο συνεδρίαση.


Στο μεταξύ, σήμερα γονείς και φίλοι των κρατουμένων απεργών πείνας έχουν αποφασίσει συγκέντρωση στο υπουργείο Δικαιοσύνης στις 11:00 π.μ. με στόχο να συναντηθούν με την ηγεσία του υπουργείου (πηγή: Εφημερίδα των Συντακτών). 

Σε ανοιχτή εκδήλωση-συζήτηση σχετικά με τις φυλακές “υψίστης ασφαλείας (τύπου Γ'), τις οποίες προωθεί με νομοσχέδιό του το Υπουργείο Δικαιοσύνης, καλεί την Τρίτη 1/7 και ώρα 18.30 στο Ξενοδοχείο "Τιτάνια", η ΕΕΚΕ Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και τα Τμήματα Δικαιοσύνης και Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ (αναλυτικά η πρόσκληση).

Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ: Νίκη στους κρατούμενους απεργούς πείνας – Όχι στις φυλακές υψίστης ασφαλείας 

"Ως νεολαία ΣΥΡΙΖΑ είμαστε αλληλέγγυοι/ες στους κρατούμενους απεργούς πείνας. Η αλληλεγγύη μας και ο αγώνας ενάντια στον κρατικό αυταρχισμό θα τους τσακίσει", υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή Δικαιωμάτων Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ και καλεί στη συγκέντρωση αλληλεγγύης το Σάββατο 28 Ιουνίου, στις 12.00, στο Μοναστηράκι.

Συλλογή υπογραφών ενάντια στις φυλακές υψίστης ασφαλείας  

******

Διαβάστε το αναλυτικό ρεπορτάζ των προηγούμενων ημερών εδώ

2022 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)