to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:31 | 22.06.2014

πηγή: Αυγή

Πολιτική

Στην... τεχνολογία ρίχνουν την ευθύνη ενδεχόμενων παρακολουθήσεων στελέχη της κυβέρνησης και της ΝΔ

«Τους παρακολουθούν ερασιτέχνες, να ψάξει την Αριστερή Πρωτοβουλία για τις παρακολουθήσεις ο κ. Σκουρλέτης». Αυτή ήταν η αντίδραση του βουλευτή της ΝΔ, Μανώλη Κεφαλογιάννη, όταν κλήθηκε να σχολιάσει τις καταγγελίες Σκουρλέτη για ενδεχόμενη παρακολούθηση των τηλεπικοινωνιών του ιδίου και του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.



«Οι νέες τεχνολογίες δίνουν τεράστιες δυνατότητες... εγώ μιλώ στο τηλέφωνο σα να μιλάω στο μπαλκόνι. (...) αν δεν έχεις να κρύψεις τίποτα δεν χρειάζεται να φοβάσαι τίποτα. Όλοι παρακολουθούν όλους. Αυτή είναι η απάντηση της λογικής και ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πάρει διαζύγιο από τη λογική» σημείωσε σχετικά!

Η κυνική προτροπή να αποδεχθεί μοιρολατρικά η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ τις παρακολουθήσεις ως απόρροια των Νέων Τεχνολογιών για τις οποίες δεν μπορεί να γίνει τίποτα, ακολουθούσε τη δήλωση της κυβερνητικής εκπροσώπου, η οποία έσπευσε να σηκώσει το γάντι, παρά το γεγονός ότι ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ δεν απέδωσε το ενδεχόμενο των παρακολουθήσεων στην κυβέρνηση.

«Δεν υπάρχει καμία εντολή από την κυβέρνηση για τις παρακολουθήσεις των συνδιαλέξεων των κ. Τσίπρα και Σκουρλέτη» είπε στον ΣΚΑΪ η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη. 

«Αστεία τα περί παρακολουθήσεων... Από τότε που υπάρχουν τηλέφωνα γίνονταν τέτοιες καταγγελίες. Ο Ομπάμα παρακολουθούσε τη Μέρκελ κλπ. 100 φορές έχει ξεσπάσει θέμα παρακολουθήσεων. Είμαι κατηγορηματική ότι η παρακολούθηση δεν προέρχεται από την κυβέρνηση, πόσο πιο καθαρά πρέπει να το πω;».

Από την επίκληση της παρακολούθησης του τηλεφώνου της Γερμανίδας καγκελαρίου Ανγκελα Μέρκελ από την NSA των ΗΠΑ, όμως, σκάνδαλο που έχει επηρεάσει αρνητικά τις σχέσεις των δύο χωρών και δεν αποτελεί φήμη, φαίνεται πως η κυβερνητική εκπρόσωπος πιάστηκε εξ απίνης. Αιτία ήταν η αποστροφή του λόγου του Πάνου Σκουρλέτη στην κεντρική επιτροπή χτές.

«Δεν μπορείς να λες "προσέξτε οι αντίπαλοί μας είναι αδίστακτοι", όπως είπε χθες στην Κεντρική Επιτροπή ο κ. Σκουρλέτης» παρατήρησε η κυβερνητική εκπρόσωπος. «Χάνει την ψυχραιμία της και αυτοενοχοποιείται» ανταπάντησε ο Πάνος Σκουρλέτης. "Δεν είπα ότι με κάλυψη της κυβέρνησης γίνονται παρακολουθήσεις ανέφερα ένα γεγονός... " διευκρίνισε ο ίδιος.


Ο κ. Σκουρλέτης πρόσθεσε ακόμα ότι η κυβερνητική εκπρόσωπος δεν εξέδωσε καμία ανακοίνωση για το δημοσίευμα των Νέων, σύμφωνα με το οποίο οι Γερμανικές Μυστικές Υπηρεσίες πραγματοποιούν παρακολυθήσεις σε μια σειρά από χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα. «Έπρεπε να έχει την ευαισθησία να απαντήσει στο δημοσίευμα των Νέων» είπε ο κ. Σκουρλέτης.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)