to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Ο Σαμαράς όμηρος της κυβέρνησής του

Ο πρωθυπουργός έχει καταστεί όμηρος της κυβέρνησής του.


Ούτε μια βδομάδα δεν πρόλαβε να κλείσει ο ανασχηματισμός και αποδομήθηκε. Από την αντίσταση των καθαριστριών, που, πλέον, αποτελούν σύμβολο αντίστασης στα μέτρα λιτότητας, αλλά και από τις σκληρές κόντρες μεταξύ υπουργών και υφυπουργών για τις αρμοδιότητες.
Ο ανασχηματισμός δεν κατόρθωσε να γίνει «φυγή προς τα εμπρός», στην κυβέρνηση βρίσκονται σε εξέλιξη μικροί εμφύλιοι, ενώ τα μέτωπα με την κοινωνία διατηρούνται στο ακέραιο. Και αποδεικνύεται ότι η πολιτική που ακολουθείται δεν επιδέχεται με ανασχηματισμούς. Το κλίμα στο Μαξίμου έχει βαρύνει και οι σπασμωδικές κινήσεις –έχρισε, άρον-άρον, κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο Α. Γεωργιάδη- δεν επιλύουν κανένα πρόβλημα, αντίθετα τα οξύνουν.


Ο πρωθυπουργός έχει καταστεί όμηρος της κυβέρνησής του. Ήδη τα 2/3 των υπουργών είναι στα μαχαίρια με τους υφυπουργούς τους, οι υφυπουργοί, με τη σειρά τους, σφάζονται μεταξύ τους για τις αρμοδιότητες, ενώ άρχισαν και οι εντάσεις μεταξύ υπουργών. Η διαμάχη Κ. Μητσοτάκη – Α. Λοβέρδου είναι η κορυφή του παγόβουνου, καθώς μέσα στη βδομάδα θα αναδειχθούν ανάλογα προβλήματα και με άλλους υπουργούς. Στο Υγείας υπήρξε έντονο παρασκήνιο για το ποιος θα πάρει το φάρμακο. Στο Εργασίας τοποθετήθηκαν τρεις υφυπουργοί [!] οι οποίοι πήραν όλες τις αρμοδιότητες από τον υπουργό Γ. Βρούτση.


Η ευφορία του ανασχηματισμού δεν κράτησε ούτε μια βδομάδα με τον Αντ. Σαμαρά να προσπαθεί να αντιμετωπίσει εκτός από το εσωτερικό πρόβλημα της κυβέρνησής του και δύο ακόμα σοβαρά ζητήματα: το θέμα με τις καθαρίστριες που, πλέον, έχουν στο πλευρό τους και την κοινωνία –ακόμα και η Μισέλ Ασημακοπούλου δήλωσε ότι αισθάνεται «απέχθεια γι’ αυτό που συνέβη», δηλαδή τον ξυλοδαρμό τους-, ενώ αναζητεί και ισοδύναμα μέτρα προκειμένου να καλύψει τη «μαύρη τρύπα» στα οικονομικά που δημιούργησε η απόφαση του ΣτΕ που έκρινε αντισυνταγματικές τις μειώσεις αποδοχών των ένστολων που έγιναν αναδρομικά από την 1η Αυγούστου 2012.


Το ΠαΣοΚ, σε μια προσπάθεια να διασωθεί, λειτουργεί σε τροχιά εκλογών. Μάλιστα, δικαιολογούν πολιτικά την επιλογή τους να πάει στο Αγροτικής Ανάπτυξης ο Π. Κουκουλόπουλος και στο Παιδείας ο Α. Λοβέρδος. Εκτιμούν ότι στους δύο αυτούς κοινωνικούς χώρους, την παιδεία και τους αγρότες, υπάρχουν περιθώρια επανασυσπείρωσης των ψηφοφόρων τους.

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)