to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:19 | 13.06.2014

πηγή: Αυγή

Διεθνή

Και η Ρωσία καταγγέλλει παραβίαση των συνόρων της από την Ουκρανία

Σε καταγγελία ότι τεθωρακισμένα του ουκρανικού στρατού εισήλθαν τη νύχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή εντός του ρωσικού εδάφους, κοντά στην περιφέρεια του Ροστόβ, προχώρησε σήμερα η Μόσχα, όπως μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων "ΙΤΑΡ-ΤΑΣΣ".


Φωτογραφία αρχείου

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του Γραφείου Τύπου της Υπηρεσίας Ασφάλειας του Ροστόβ, Βασίλι Μαλάεβ, "σήμερα στις 12.30 (ώρα Μόσχας) στην περιοχή Ροστόβ τεθωρακισμένα των ουκρανικών δυνάμεων παραβίασαν τα σύνορα της Ρωσικής Ομοσπονδίας".

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα τεθωρακισμένα εισήλθαν στη ρωσική επικράτεια 150 χιλιόμετρα από τη γραμμή των συνόρων. Οι συνοριοφύλακες διέκοψαν την πορεία των οχημάτων και προώθησαν μόνο τους στρατιώτες πίσω στην ουκρανική πλευρά. Λίγο αργότερα, οι ουκρανικές δυνάμεις προσπάθησαν να επανακτήσουν τον έλεγχο των τεθωρακισμένων που βρίσκονταν στα χέρια των Ρώσων, ωστόσο απέτυχαν να τα γυρίσουν πίσω στην Ουκρανία.

Άμεση ήταν η αντίδραση της Μόσχας στο περιστατικό που σημειώθηκε στα ανατολικά σύνορα της χώρας. Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου, Ντμίτρι Πεσκόφ, η παραβίαση των συνόρων από τις ουκρανικές στρατιωτικές δυνάμεις θα επιφέρει αντίστοιχες κινήσεις εκ μέρους της Ρωσίας.

"Υπήρξε παραβίαση κρατικών συνόρων, και μάλιστα από ένοπλες δυνάμεις", είπε ο Πεσκόφ, προσθέτοντας πως οι Ουκρανοί αποπειράθηκαν να παρακούσουν τις εντολές των συνοριοφυλάκων της Ρωσίας.

"Θα υπάρξει διάβημα για το περιστατικό αυτό", σημείωσε ο Πεσκόφ, επισημαίνοντας ότι έχει ήδη δοθεί η σχετική εντολή από τον πρόεδρο της Ρωσίας προς το υπουργείο Εξωτερικών.

Υπενθυμίζεται ότι η ουκρανική κυβέρνηση κατηγόρησε χθες τη Μόσχα ότι επέτρεψε στους αυτονομιστές αντάρτες να περάσουν τρία άρματα μάχης και άλλα στρατιωτικά οχήματα από τα σύνορά της στο εσωτερικό της ανατολικής Ουκρανίας, με στόχο να πολεμήσουν εναντίον του ουκρανικού στρατού.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)