to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:08 | 08.06.2014

Πολιτική

Τα σενάρια για τον κάλπη-κο ανασχηματισμό

Οι αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα, αναμένεται να ανακοινωθούν τη Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος και η νέα κυβέρνηση να ορκιστεί την Τρίτη


Το σύστημα Σαμαρά προσπαθεί να ξεγελάσει τους πολίτες ότι κάνει -δήθεν- φιλολαϊκή στροφή, αλλάζοντας ορισμένους υπουργούς, ενώ στην πραγματικότητα θα εφαρμόζουν την ίδια σκληρή πολιτική. Σαμαράς και Βενιζέλος έκλεισαν την Ολομέλεια της Βουλής και επιχειρούν να κρατηθούν στη διακυβέρνηση με έναν κάλπη-κο ανασχηματισμό, ενώ ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έφτασε στο σημείο να κατηγορεί τους διαφωνούντες ως "πέμπτη φάλαγγα".

Στο επίκεντρο βρίσκεται το υπουργείο Οικονομικών και το πρόσωπο που θα διαδεχθεί τον Γιάννη Στουρνάρα, ο οποίος παραμένει πιθανός αντικαταστάτης του Γιώργου Προβόπουλου στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Οι τελευταίες πληροφορίες για τα σενάρια του ανασχηματισμού  αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης έχουν ήδη αποφασίσει ότι ο αντικαταστάτης του κ. Στουρνάρα θα είναι πολιτικό πρόσωπο. Πληροφορίες αναφέρουν επίσης ότι για τον αντικαταστάτη του Γιάννη Στουρνάρα δεν πρέπει να αποκλείεται το στοιχείο του αιφνιδιασμού. 

Επίσης, με τα μέχρι στιγμής δεδομένα πρέπει να αποκλείονται για τη θέση αυτή οι στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού Χρ.Λαζαρίδης και Στ.Παπασταύρου

Ιδιαίτερο βάρος θα πέσει και στο θέμα του υπουργείου Ανάπτυξης, από το οποίο όπως όλα δείχνουν θα αποχωρήσει ο Κ.Χατζηδάκης. Ο ίδιος φέρεται να διεκδικεί θέση επιτρόπου, όπως και η Ντόρα Μπακογιάννη, αλλά και η νυν επίτροπος Μαρία Δαμανάκη.

Σταθερές αξίες στην κυβέρνηση θα είναι ο υπουργός Εξωτερικών Ευ.Βενιζέλος, ο υπουργός Άμυνας Δ.Αβραμόπουλος, ο υπουργός ΠΕΚΑ Γιάννης Μανιάτης, Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας, Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, Υποδομών Μ.Χρυσοχοΐδης, Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης.

Φαίνεται επίσης ότι παραμένει και ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου, αλλά και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας. Ερώτημα παραμένει το τι θα συμβεί με τους Π.Παναγιωτόπουλο (Πολιτισμού), Κ.Αρβανιτόπουλο (Παιδείας), Γ.Μιχελάκη (Εσωτερικών), Μ.Βαρβιτσιώτη (Ναυτιλίας) και Άδ.Γεωργιάδη (Υγείας).

Στην κυβέρνηση φαίνεται να μπαίνουν οι Μάκης Βορίδης και Ανδρέας Λοβέρδος, όπως και ο Κ.Μαρκόπουλος. Συμμετοχή ενδέχεται να έχουν οι Π.Κουκουλόπουλος, Οδ.Κωνσταντινόπουλος και Γ.Κουτρουμάνης, ενώ συζητούνται προς αξιοποίηση οι Κυρ.Πιερρακάκης, Συλβάνα Ράπτη και Π.Καψής.

Πληροφορίες: in.gr

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)