to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:58 | 06.06.2014

Πολιτική

9ο Θερινό Πανεπιστήμιο του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς

Όπως κάθε χρόνο, από το 2005, το Κόμμα Ευρωπαϊκής Αριστεράς και το δίκτυο transform! Europe διοργανώνουν το Θερινό Πανεπιστήμιο που συγκεντρώνει νέους και νέες ακτιβιστές και ακτιβίστριες, καθώς και μέλη κομμάτων και κοινωνικών κινημάτων, για μια πολυήμερη συζήτηση πάνω στα τρέχοντα πολιτικά και κοινωνικά ζητήματα.


Στο Θερινό Πανεπιστήμιο γίνεται ανταλλαγή πληροφοριών και εμπειριών από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες. Στα εργαστήρια και τα σεμινάρια, οι συμμετέχοντες και οι συμμετέχουσες συζητούν προτάσεις πολιτικής και κινηματικές πρωτοβουλίες για μια άλλη Ευρώπη. Φέτος το Θερινό Πανεπιστήμιο θα πραγματοποιηθεί στο Werbellinsee 60 χμ. έξω από το Βερολίνο.

Το πρόγραμμα διαρθρώνεται γύρω από τους άξονες της Ειρήνης, της Ευρώπης και της Οικονομίας. Με αυτόν τον τρόπο θα αναζητηθούν απαντήσεις σε ζητήματα όπως: Πώς μπορούμε να προσεγγίσουμε τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών; Πώς θέλουμε να σχεδιάσουμε την Ευρώπη, μια Ευρώπη που είναι σε κρίση; Πώς θα αντιπαλέψουμε τη διαχείριση της κρίσης όπως αυτή ασκείται από την Ε.Ε.; Πώς μπορούμε να απαντήσουμε στην αντιπαράθεση μεταξύ ΕΕ και Ρωσίας; Πώς μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τη δεξιά στροφή που συντελείται στην Ευρώπη;

Τα ζητήματα αυτά θα αναδειχθούν καταρχήν σε ανοιχτές συζητήσεις, ενώ στη συνέχεια θα αναλυθούν εκτενέστερα σε παράλληλα σεμινάρια και θεματικά εργαστήρια. Και βέβαια θα υπάρχει χώρος για χαλαρές συζητήσεις, διασκέδαση και χαλάρωση σε ένα όμορφο φυσικό περιβάλλον.

Οι γλώσσες εργασίας είναι οι ακόλουθες: γερμανικά, αγγλικά, γαλλικά και ρωσικά.

Εγγραφή:

Οι ενδιαφερόμενοι/ες θα πρέπει να συμπληρώσουν την αίτηση που βρίσκεται στο σάιτ του Θερινού Πανεπιστημίου http://elsummeruniversity2014.wordpress.com/

και να την αποστείλουν στο [email protected]. Ο αριθμός θέσεων είναι περιορισμένος. Παρακαλείσθε να επιβεβαιώσετε τη συμμετοχή σας μέχρι τις 13 Ιουνίου.

Κόστος:

Το κόστος συμμετοχής ξεκινά από τα 100 ευρώ και περιλαμβάνει μετάβαση από το Βερολίνο στο Werbellinsee, συμμετοχή σε όλες τις δραστηριότητες και διαμονή σε 5κλινα δωμάτια. Υπάρχουν διαθέσιμες κλίνες και σε άλλα δωμάτια με πρόσθετη χρέωση.

Μεταφορά:

Μπορείτε να φτάσετε στο Βερολίνο αεροπορικώς είτε μέσω του αεροδρομίου Tegel είτε μέσω του αεροδρομίου Schönefeld. Από εκεί θα υπάρχουν λεωφορεία για μετάβαση στο Werbellinsee, ενώ λεωφορεία θα υπάρχουν και στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό (Hauptbahnhof). Όσοι/ες επιθυμούν να ταξιδέψουν αυτόνομα μπορούν να πάρουν το τοπικό τρένο από το Hauptbahnhof με κατεύθυνση το Eberswalde και από εκεί να πάρουν λεωφορείο.

Πρόγραμμα:

Το τελικό πρόγραμμα θα ανακοινωθεί σύντομα.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τη σελίδα του Θερινού Πανεπιστημίου:

http://elsummeruniversity2014.wordpress.com/

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)