to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:36 | 05.06.2014

πηγή: Αυγή

Πολιτική

Ευκλ. Τσακαλώτος: Στόχος η μείωση των κρατικών δαπανών ως το 2018, σε επίπεδα Βολιβίας (βίντεο)

Έχετε ψηφίσει το μεσοπρόθεσμο, στόχος σας είναι η μείωση του κράτους με ότι αυτό συνεπάγεται για την κοινωνική πολιτική είπε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, το πρωί στον ΑΝΤ1, εξηγώντας ότι η κυβέρνηση έχει ψηφίσει τη μείωση των κρατικών δαπανών στο επίπεδο του 33%. Εξήγησε μάλιστα ότι τέτοιου ύψους δαπάνες αφορούν χώρες όπως η Ρουμανία, η Αίγυπτος, η Βολιβία και δεν ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες των ανθρώπων.


 

Ο Ευκλ. Τσακαλώτος έθεσε το ερώτημα στην κυβέρνηση αν προτίθεται να ψηφίσει το νέο ευρωπαϊκό πλαίσιο για τη δημοσιονομική πολιτική που ήταν να συζητηθεί στη Βουλή και με βάση αυτό κάθε χρόνο, θα μειώνεται το χρέος μέχρι να φτάσει στο 60% αφαιρώντας έτσι οποιαδήποτε διακριτική ευχέρεια έχουν οι κυβερνήσεις.

Υποστήριξε επίσης ότι είναι εμφανής η "έλλειψη αρμονίας μεταξύ λαϊκής βούλησης και κυβέρνησης" και επιπλέον ότι σε πανευρωπαϊκό επίπεδο αμφισβητείται "το μοντέλο πρώτα οι πιστωτές και μετά όλοι οι άλλοι".

Το αισιόδοξο συμπέρασμα που εξάγεται είναι ότι ο κόσμος αρχίζει να μην υποκύπτει στους όποιους εκβιασμούς, "να μην τσιμπάει" και να αμφισβητεί πλέον, ότι υπάρχει μόνο μία λύση, για όλα τα προβλήματα. "Η Ευρώπη αν δεν αλλάξει, θα διαλυθεί" επεσήμανε ο Ευκλ. Τσακαλώτος και πρόσθεσε ότι "δεν απειλείται από τις αριστερές ιδέες, αλλά από τις πολιτικές, που εφαρμόζονται τα τελευταία 20 χρόνια. Η Ευρώπη των ανθρώπων είναι πιο κοντά από ποτέ".

Αναφερόμενος, τέλος, στην χθεσινή παράσταση των προφυλακισμένων της Χ.Α. στη βουλή υποστήριξε ότι πρόκειται για "μια αγανάκτηση κατασκευασμένη των φασιστών, στο πλαίσιο μιας στρατηγικής που φθείρει τη δημοκρατία".

Κατ. Μπρέγιαννη

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)