to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Η Γερμανία διαψεύδει τα περί προώθησης Λαγκάρντ στην Κομισιόν

Εκπρόσωπος της καγκελαρίου σημείωνε πως είναι λανθασμένο το δημοσίευμα του Reuters, σύμφωνα με το οποίο η Μέρκελ προκρίνει τη διευθύντρια του ΔΝΤ, για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.


«Το δημοσίευμα είναι λανθασμένο. Όσα είπε χθες δημοσίως η καγκελάριος εξακολουθούν να ισχύουν». Το παραπάνω υποστήριξε ο  Στέφεν Ζάιμπερτ, εκπρόσωπος της Άνγκελα Μέρκελ, αναφερόμενος σε δημοσίευμα του Reuters, το οποίο σημείωνε πως η Γερμανίδα καγκελάριος προκρίνει τη διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Υπενθυμίζεται πως χθες (Δευτέρα) η Μέρκελ είχε πει ότι ασκεί πιέσεις στους Ευρωπαίους ηγέτες να υποστηρίξουν τον πρώην πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ για την προεδρία της Επιτροπής και πρόσθεσε ότι πρέπει να αναζητηθεί η μεγαλύτερη δυνατή ομοφωνία μεταξύ τω ηγετών των κρατών μελών της ΕΕ.

Εξάλλου από την Ουάσινγκτον η εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Κόνι Λοτζ, δήλωσε απόψε: «Όπως έχει πει επανειλημμένα η κυρία Λαγκάρντ επικεντρώνεται στο έργο της στο ΔΝΤ και σκοπεύει να ολοκληρώσει τη θητεία της ως γενική διευθύντρια».

Τι ανέφερε το δημοσίευμα του Reuters

Νωρίτερα, το ειδησεογραφικό πρακτορείο είχε αναφέρει – επικαλούμενο δύο γαλλικές πηγές – ότι η Γερμανίδα καγκελάριος ρώτησε τη γαλλική κυβέρνηση εάν θα συμφωνούσε να γίνει η Κρ. Λαγκάρντ η νέα πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η Μέρκελ έθεσε το ζήτημα σε συνομιλία που είχε με τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ. Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Γαλλίας δεν έχει τοποθετηθεί οριστικά για το ζήτημα, όμως φέρεται να είπε πως δεν θα ήταν καλή ιδέα να χάσει η Ευρώπη τη θέση που έχει η Λαγκάρντ στο ΔΝΤ.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)