to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:30 | 03.06.2014

πηγή: Αυγή

Πολιτική

Π. Σκουρλέτης: Επιχειρείται μια νόθα κυβερνητική πλειοψηφία με ανορθόδοξους τρόπους (βίντεο)

«Με ανορθόδοξους τρόπους προσπαθούν να δημιουργήσουν μια νόθα κυβερνητική πλειοψηφία καθώς δεν υπάρχει αντιστοιχία με τους νέους πολιτικούς συσχετισμούς» δήλωσε ο Π. Σκουρλέτης στον ΣΚΑΪ.


Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ διευκρίνισε ότι επιχειρείται με «μπαλωματικού χαρακτήρα κινήσεις να προστεθούν διάφορες μονάδες στην υπάρχουσα κυβερνητική πλειοψηφία, παρά την καταδίκη της πολιτικής της κυβέρνησης στις ευρωεκλογές».

Η κυβερνητική πολιτική χαρακτηρίζεται από υποκρισία εκτίμησε ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ. Απ' την μια πλευρά ισχυρίζεται ότι πήρε το μήνυμα της ευρωκάλπης, ενώ απ' την άλλη εμμένει στην ίδια πολιτική. Δηλώνουν ενθουσιασμένοι ενώ  έχουν υποστεί μια βαριά ήττα. Οι δηλώσεις Σόιμπλε και η έκθεση του ΔΝΤ κουρελιάζουν τις όποιες ψεύτικες εντυπώσεις προσπαθεί να δημιουργεί η κυβέρνηση.

Κατηγορηματικός ήταν ο Π. Σκουρλέτης στις  δήθεν προτάσεις για σύσταση ενιαίας εθνικής ομάδας που θα διαπραγματευτεί το χρέος. «Με ποιο σχέδιο να πάμε να διαπραγματευτούμε με αυτούς που ήταν από την πλευρά των δανειστών και θεωρούν ότι έπραξαν αυτά που έπρεπε;»

Ο ΣΥΡΙΖΑ σταθερός αντιμνημονιακός παράγοντας της πολιτικής ζωής του τόπου

Ο ΣΥΡΙΖΑ απέδειξε ότι είναι καταλυτικός, σταθερός παράγοντας της πολιτικής ζωής του τόπου θέτει πολιτικά διλήμματα, στα οποία οφείλουν και οι άλλες δυνάμεις να τοποθετηθούν επανεξετάζοντας τη στρατηγική τους, τόνισε ο Π. Σκουρλέτης.

Αναφορικά με το νικηφόρο αποτέλεσμα των ευρωεκλογών αποδείχτηκε πλήρως ότι τα υψηλά ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν προσωρινά, ενώ διαψεύστηκαν παταγωδώς όσοι ισχυρίζονταν κάτι τέτοιο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το μοναδικό κόμμα από το ‘81 και μετά που διατήρησε αμείωτα τα ποσοστά του σε αντίθεση με μια αναμενόμενη πτώση της τάξεως των 3 ή 4 ποσοστιαίων μονάδων, όπως συνήθως συμβαίνει, στις ευρωεκλογές, λόγω της μεγαλύτερης διάχυσης ψήφου σε μικρότερα κόμματα.

Τέλος εκτιμώντας ότι είναι αναγκαία η διαμόρφωση ενός νέου μπλοκ εξουσίας στο κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο, επανέλαβε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει συνεργασίες που περιλαμβάνουν δυνάμεις από την Αριστερά μέχρι την προοδευτική αριστερόστροφη σοσιαλδημοκρατία,  με την προϋπόθεση ότι έχουν απεγκλωβιστεί από τα μνημόνια και εκφράζονται με ένα φερέγγυο και αξιόπιστο τρόπο.

Kατ. Μπρέγιαννη

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)