to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:38 | 30.05.2014

Πολιτική

Πολιτική Γραμματεία ΣΥΡΙΖΑ: «Θετικό το αποτέλεσμα, δεν επαναπαυόμαστε»

«Η νίκη του κόμματός μας στις ευρωεκλογές έχει ιστορική σημασία για την αριστερά στην Ελλάδα, αλλά γενικότερα για την αντίσταση της ελληνικής κοινωνίας σε πιέσεις και εκβιασμούς για δήθεν αποσταθεροποίηση της χώρας» σημείωσε μεταξύ άλλων ο Αλ. Τσίπρας στη συνεδρίαση της Π.Γ του ΣΥΡΙΖΑ το απόγευμα της Πέμπτης


Ως ιδιαίτερα θετικές αποτίμησε τις επιδόσεις του κόμματος τόσο στις ευρωεκλογές όσο και στις αυτοδιοικητικές εκλογές η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ κατά τη σημερινή συνεδρίαση, ενώ ανέλαβε να συντάξει το κείμενο της συνολικής και αναλυτικής αποτίμησης των εκλογικών αποτελεσμάτων.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, στην τοποθέτησή του έκανε μια αποτίμηση της τελευταίας διετίας, από τις εκλογές του 2012 μέχρι και τις εκλογές της 25ης Μαΐου, τονίζοντας ότι η νίκη του κόμματός του στις ευρωεκλογές έχει ιστορική σημασία για την αριστερά στην Ελλάδα, αλλά γενικότερα για την αντίσταση της ελληνικής κοινωνίας σε πιέσεις και εκβιασμούς για δήθεν αποσταθεροποίηση της χώρας.

Ο Αλ. Τσίπρας σημείωσε ότι η τακτική που ακολούθησε ο ΣΥΡΙΖΑ, που συμπυκνώθηκε στο σύνθημα «τρεις κάλπες, μια επιλογή», αποδείχθηκε σωστή, γιατί αφενός έβαλε το κόμμα στον χάρτη της αυτοδιοίκησης και μάλιστα, όπως τόνισε, με αξιώσεις και έδωσε στην αξιωματική αντιπολίτευση την πρωτοκαθεδρία με τις ευρωεκλογές.

Ακολούθησε ανταλλαγή απόψεων, με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη να συμφωνεί με πολλές από τις επισημάνσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Π. Λαφαζάνης σημείωσε την ανάγκη να επιδειχθεί στο εξής περισσότερη συλλογικότητα, καλύτερη προετοιμασία για τις εθνικές εκλογές, όποτε και αν γίνουν, ενώ τάχθηκε υπέρ της επίσπευσης των εσωκομματικών διαδικασιών για την αποτίμηση των αποτελεσμάτων, ώστε να κερδηθεί χρόνος για πολιτική δράση.

Επίσης, διατυπώθηκαν απόψεις υπέρ της ταχείας επεξεργασίας του προγράμματος, ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ να εμβαθύνει τις θέσεις του για τα μεγάλα κοινωνικά και ανθρωπιστικά προβλήματα της χώρας. Στελέχη επισήμαναν ότι το νικηφόρο αποτέλεσμα των ευρωεκλογών δεν αρκεί για να προσδώσει στον ΣΥΡΙΖΑ δυναμική για τις εθνικές εκλογές και ότι απαιτείται σκληρή και συλλογική εργασία προς αυτή την κατεύθυνση.

Η Πολιτική Γραμματεία θα συνεχίσει τη συζήτηση επί του κειμένου αποτίμησης των εκλογικών αποτελεσμάτων, και προγραμματίστηκε η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής για τις 22 Ιουνίου, ενδέχεται και νωρίτερα, αν οι διαδικασίες ολοκληρωθούν νωρίτερα.

Πληροφορίες: Αυγή, ΑΠΕ - ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)