to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:22 | 28.05.2014

πηγή: alterthess.gr

Κοινωνία

Όχι στο ξεπούλημα του νερού: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην ΕΥΑΘ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας διοργανώνει σήμερα το πρωί το σωματείο εργαζομένων της ΕΥΑΘ, με αφορμή την επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη εκπροσώπων της ισραηλίτικής κοινοπραξίας Mekorot


Συγκέντρωση διαμαρτυρίας διοργανώνει σήμερα το πρωί το σωματείο εργαζομένων της ΕΥΑΘ, με αφορμή την επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη εκπροσώπων της ισραηλίτικής κοινοπραξίας Mekorot, μίας εκ των δύο «μνηστήρων» της ΕΥΑΘ.

Συγκεκριμένα, το σωματείο των εργαζομένων καλεί τον κόσμο να δώσει δυναμικό «παρών» στην κινητοποίηση μπροστά στα γραφεία της ΕΥΑΘ επί της Εγνατίας στις 10:30, διεκδικώντας να αποτραπεί το ξεπούλημα του νερού της Θεσσαλονίκης.

Κόντρα στην βούληση της πλειοψηφίας των πολιτών της Θεσσαλονίκης όπως εκφράστηκε στο δημοψήφισμα στις 18 Μαΐου με το συντριπτικό «όχι» στην ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ, τα επιτελεία των κοινωπραξιών σε συνεργασία με το ΤΑΙΠΕΔ φαίνεται πως επιδιώκουν την επιτάχυνση της διαδικασίας ιδιωτικοποίησης του νερού της Θεσσαλονίκης, με στόχο μάλιστα να ολοκληρωθούν οι απαραίτητες διαδικασίες μέσα στον Ιούνιο προκειμένου να προλάβουν τόσο τις νομικές όσο και τις πολιτικές εξελίξεις.

Από την πλευρά του, το σωματείο των εργαζομένων μετά την απόρριψη  της προσφυγής του από το ΣτΕ για τυπικούς και όχι ουσιαστικούς λόγους, ετοιμάζεται τις επόμενες μέρες να προχωρήσει και σε νέα προσφυγή εναντίον της ιδιωτικοποίησης.

Στην δικαιοσύνη θα προσφύγουν και οι δήμοι της Θεσσαλονίκης, μαζί με φορείς και ιδιώτες προκειμένου να προστατέψουν τον δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα της ΕΑΥΘ. Η απόφαση αυτή ελήφθη κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΕΔΚΜ, όπου συζητήθηκε το θέμα της ΕΥΑΘ. Επίσης, οι δήμοι απαιτούν από τους υποψήφιους επενδυτές «να δείξουν τον οφειλόμενο σεβασμό στη λαϊκή ετυμηγορία των πολιτών της Θεσσαλονίκης και να αποσύρουν άμεσα το ενδιαφέρον τους για την ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)