to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:56 | 26.05.2014

πηγή: Αυγή

Πολιτική

Σε ρόλο “τιμητή” του Συντάγματος Κεδίκογλου - Βενιζέλος

Εκτροπή καταλόγισε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος,, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Α. Τσίπρα στο Προεδρικό Μέγαρο, προεξοφλώντας ότι "οι προσπάθειες του κ. Τσίπρα θα πέσουν στο κενό". Για παραποίηση του κοινοβουλευτικού πολιτεύματος και του Συντάγματος της Ελλάδας μίλησε ο Ευ. Βενιζέλος.


Σύμφωνα με τον Σ. Κεδίκογλου είναι εκτροπή να ερμηνεύεται η ψήφος των ευρωεκλογών ως ψήφος κατά της κυβέρνησης, γιατί σε διαφορετική περίπτωση "αν ήταν έτσι, τότε δε θα υπήρχαν σε καμία χώρα κυβερνητικές τετραετίες".

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστήριξε ότι "ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έπεισε το εκλογικό σώμα για την ανατροπή", προσθέτοντας ότι "δεν πήρε καν τις ψήφους που είχε πάρει στις εκλογές του 2012" και ο Α. Τσίπρας είναι "εκνευρισμένος" καθώς το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης "δεν εισέπραξε τίποτα απ' όσο έχασαν όλα τα άλλα κόμματα μαζί".
Προειδοποίησε, μάλιστα, ότι "αυτή η κυβέρνηση θα εξαντλήσει στο ακέραιο την εντολή της", ενώ κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για έλλειψη σοβαρότητας, υποστηρίζοντας ότι η συνταγματική διάταξη περί δυσαρμονίας που επικαλείται έχει καταργηθεί εδώ και 28 χρόνια.

Ευ. Βενιζέλος: Αντικοινοβουλευτική η ερμηνεία του Συντάγματος από τον Α. Τσίπρα

«Ο κ. Τσίπρας με το σημερινό του διάβημα στον πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον έφερε σε μια εξαιρετικά δύσκολή θέση καθιστώντας τον ακροατή της αντισυνταγματικής του πρότασης», υποστήριξε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, κατά την εισήγησή του στο Πολιτικό Συμβούλιο και τη Γραμματεία της Εκλογικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ.

Έκανε, μάλιστα λόγο για αντικοινοβουλευτική ερμηνεία του Συντάγματος, που – όπως υποστήριξε – έρχεται σε αντίθεση με το ίδιο το Σύνταγμα και "δείχνει ότι δεν υπάρχει θεσμική συνέπεια και σοβαρότητα στις ενέργειές του".

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)