to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:21 | 26.05.2014

Πολιτική

Δ. Παπαδημούλης: Να καταλάβουν ότι το «ΣΥΡΙΖΑ=Καταστροφή» δεν βλάπτει τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά τη χώρα

Αποσπάσματα συνέντευξης του Δημήτρη Παπαδημούλη στον ρ/σ Alpha 989 (Δ.Βερύκιος-Π.Κουσουλός)


Η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ είναι μια σημαντική και ιστορική πρωτιά. Είναι κάτι που επισημαίνει όλος ο διεθνής Τύπος, μόνο στην Ελλάδα ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και τα φιλικά τους ΜΜΕ κάνουν ότι δεν κατάλαβαν. Κατά τα άλλα, για τον ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ώρα για πανηγυρισμούς, είναι ώρα για σοβαρότητα, ενότητα και σκληρή δουλειά, γιατί κι εμείς πρέπει να κάνουμε μεγάλες αλλαγές ώστε να πείσουμε περισσότερο και περισσότερους. Αν βάζαμε έναν τίτλο στο χθεσινό αποτέλεσμα θα ήταν «η κυβέρνηση δε φεύγει αύριο, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ έρχεται». Και για να έρθει μια ώρα αρχύτερα, χρειάζεται κι εμείς να γινόμαστε καθημερινά καλύτεροι.

Ο Γ.Σακελλαρίδης είναι ένας από τους μεγάλους νικητές των εκλογών

Έχουμε κληθεί, με εντολή του λαού, να κυβερνήσουμε όχι τη χώρα, αλλά τη μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας, τα Ιόνια και δεκάδες σημαντικούς δήμους. Κι αυτό είναι το στοίχημά μας: να πείσουμε ότι μπορούμε να κυβερνήσουμε στην Αυτοδιοίκηση και στην Περιφερειακή διοίκηση καλύτερα. Ο Γ.Σακελλαρίδης είναι ένας από τους μεγάλους νικητές των εκλογών κι αυτό έδωσε έναν ισχυρό συμβολισμό: ότι πρέπει να τολμούμε, επενδύοντας περισσότερο στη νέα γενιά. Νιώθω μεγάλη ικανοποίηση γιατί ήμουν από εκείνους που εισηγήθηκα στον Αλ.Τσίπρα τη συγκεκριμένη υποψηφιότητα για το δήμο της Αθήνας.

Το νέο ανερχόμενο ρεύμα του ΣΥΡΙΖΑ απαιτεί και νέα πρόσωπα

Ένας από τους λόγους που ο Γ.Σακελλαρίδης πήγε καλά, πέρα από το ότι ένα πολύ ικανό και καθαρό πρόσωπο με πολύ καλό βιογραφικό, είναι ότι διατύπωσε κι ένα πολύ πειστικό αυτοδιοικητικό λόγο. Στην Αυτοδιοίκηση δεν αρκεί να λες «είμαι ΣΥΡΙΖΑ, ψηφίστε με». Πρέπει να προβάλλεις για τις προτάσεις για το πώς θα διοικήσεις το συγκεκριμένο δήμο ή περιφέρεια καλύτερα. Ο Αλ.Τσίπρας, όσες φορές επένδυσε σε συνομήλικούς του ή και σε νεότερούς του -Δούρου, Σακελλαρίδης ήταν δυο τέτοιες περιπτώσεις- το πράγμα βγήκε σε καλό. Αυτό δείχνει ότι κι εμείς, οι λίγο ή οι αρκετά παλιότεροι, πρέπει αυτή την προσπάθεια να τη στηρίξουμε, γιατί το νέο ανερχόμενο ρεύμα του ΣΥΡΙΖΑ απαιτεί και νέα πρόσωπα.

Πιο τεκμηριωμένος και πειστικός λόγος και ταυτόχρονα πιο εύληπτος και λαϊκός

Η «ψαλίδα» ανάμεσα στο χθεσινό 27% για τις Ευρωεκλογές και το 18% της περασμένης Κυριακής στις Περιφερειακές είναι εδώ και πρέπει να την κλείσουμε προς τα πάνω κι όχι προς τα κάτω. Πρέπει επίσης, τώρα που υπάρχει ο αέρας νίκης και για να τον εδραιώσουμε, ο λόγος μας να είναι πιο τεκμηριωμένος και πειστικός και ταυτόχρονα πιο εύληπτος και λαϊκός. Δεν πρέπει δηλαδή να επαναπαυτούμε ότι αυτός έχει μπει στον αυτόματο πιλότο.

Σε ό,τι αφορά στην εκλογή μου, ππωσδήποτε το γεγονός της προηγούμενης θητείας μου στο Ευρωκοινοβούλιο είναι ένα συγκριτικό πλεονέκτημα αλλά το θέμα θα το δούμε συλλογικά σε διπλό επίπεδο: και στον ΣΥΡΙΖΑ, που έχει πλέον εξαμελή εκπροσώπηση και θα έχει πλέον πρωταγωνιστικό ρόλο και μέσα στην Ευρωομάδα της Αριστεράς, και στην ίδια την Ευρωομάδα. Εγώ αυτό που θα κάνω, όπως πάντα, είναι το καλύτερο που μπορώ για να εκπροσωπήσω όσους με στήριξαν.

Η άνοδος της Χ.Α δεν πρέπει ούτε να κρυφτεί ούτε να υποτιμηθεί

Με ανησύχησε εξαιρετικά η άνοδος της Χρυσής Αυγής, που ακόμη και η ακροδεξιά Μαρί Λεπέν δεν θέλει να ακούει γι’ αυτήν. Η άνοδος αυτή δεν πρέπει να κρυφτεί πίσω από την πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ ή να υποτιμηθεί, χρειάζεται όλα τα κόμματα να ξανασκεφθούμε πως αντιμετωπίζουμε τους νεο-ναζί και χρειάζονται αλλαγές στην οικονομική και κοινωνική μας πολιτική γιατί είναι η φτώχεια, η ανεργία και η ανέχεια που τους τρέφει. Επιπλέον, Ελλάδα και Ευρώπη πρέπει να αποκτήσουν μια νόμιμη μεταναστευτική πολιτική, όπως έχει κάνει η Αμερική, ο Καναδάς, η Αυστραλία κ.α, διότι το μεταναστευτικό είναι το «βούτυρο» στο ψωμί των ναζιστών. Τέλος, πέρα από το κοινό αντιφασιστικό μέτωπο, πρέπει να δούμε τι ιστορία μαθαίνουν τα παιδιά μας στα σχολεία και στα σπίτια τους. Διότι, στα νέα παιδιά φαίνεται πως δεν έχει «περάσει» το μήνυμα του ναζισμού και πόσο αυτός έβλαψε την πατρίδα μας.

Πρέπει κάποιοι να καταλάβουν ότι το «ΣΥΡΙΖΑ=Καταστροφή» δεν βλάπτει τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά τη χώρα

Πρέπει κάποιοι να συνηθίσουν στην ιδέα, τους αρέσει δεν τους αρέσει, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα μεγάλο κόμμα, το οποίο θα παίξει ρόλο στα πολιτικά πράγματα στο ορατό μέλλον. Όσο εμείς δεν πρέπει να καβαλήσουμε το καλάμι, άλλο τόσο και οι αντίπαλοί μας πρέπει να καταλάβουν ότι, αν καλλιεργούν το κλίμα «ΣΥΡΙΖΑ=Καταστροφή», δεν βλάπτουν τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά τη χώρα και τη δημοκρατία και προσβάλλουν και τον ελληνικό λαό που σε ένα μεγάλο ποσοστό του ψηφίζει ΣΥΡΙΖΑ. 

2022 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)