to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:24 | 20.05.2014

Πολιτική

Ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για την "έξωση" καρδιοπαθούς από το χειρουργείο του Ευαγγελισμού

Τον απάνθρωπο αποκλεισμό ανασφάλιστων ασθενών χωρίς βιβλιάριο πρόνοιας, από τα δημόσια νοσοκομεία, καταγγέλουν τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με ερώτησή τους προς τους υπουργούς Υγείας και Εργασίας, με αφορμή την απάνθρωπη συμπεριφορά σε βάρος καρδιοπαθούς, στον Ευαγγελισμό, ο οποίος βγήκε από το χειρουργείο – χωρίς να υποβληθεί σε επέμβαση – με απόφαση του λογιστηρίου.


Οι ερωτώντες βουλευτές αναφέρονται στο πρόσφατο περιστατικό στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, όταν ματαιώθηκε η προγραμματισμένη επέμβαση σε ανασφάλιστο καρδιοπαθή, με πρωτοβουλία του λογιστηρίου του νοσοκομείου, γιατί ο ασθενής δεν είχε βιβλιάριο πρόνοιας, το οποίο είχε δεσμευθεί να προσκομίσει εκ των υστέρων.

Όπως επισημαίνουν οι βουλευτές Ανδρέας Ξανθός, Κώστας Ζαχαριάς και Βασίλης Κυριακάκης "παρόλο που ο ασθενής εισήχθη στο χειρουργείο, ο υπεύθυνος λογιστηρίου του νοσοκομείου διέκοψε με απαράδεκτο τρόπο την ιατρική διαδικασία, επειδή δεν είχε προσκομίσει το βιβλιάριο πρόνοιας". Μετά τη δημοσιοποίηση της απάνθρωπης συμπεριφοράς του Νοσοκομείου, εκ μέρους του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού, ενεργοποιήθηκαν τα "επικοινωνιακά αντανακλαστικά" του υπουργείου Υγείας, και η Διοίκηση του Ευαγγελισμού επαναπρογραμμάτισε την επέμβαση.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τονίζουν ότι η κατάσταση στην οποία η κυβέρνηση αυτή έχει οδηγήσει τη χώρα, δίνει χώρο στην έκφραση των πιο απάνθρωπων συμπεριφορών από κάθε λογής «υπεύθυνους». Υπογραμμίζουν μάλιστα ότι το συγκεκριμένο περιστατικό δεν ήταν το πρώτο και δε θα είναι το τελευταίο, ενώ επισημαίνουν ότι παρόμοιες συμπεριφορές δε μπορούν να αντιμετωπίζονται επικοινωνιακά αλλά πολιτικά.

Ζητούν, μάλιστα, από τους δύο υπουργούς να διευκρινίσουν γιατί έχει καθυστερήσει η αναθεώρηση των προϋποθέσεων έκδοσης βιβλιαρίου πρόνοιας, όπως έχουν ήδη δεσμευτεί, αλλά και να ξεκαθαρίσουν τι θα κάνουν για να εκδίδεται το βιβλιάριο σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.

Οι ερωτώντες βουλευτές ζητούν από τους δύο υπουργούς να σταματήσουν τον διαχωρισμό μεταξύ ανασφάλιστων με βιβλιάριο ή χωρίς βιβλιάριο και να υπάρχει καθολική και ισότιμη πρόσβαση όλων των ασθενών σε ιατρικές υπηρεσίες, ανεξαρτήτως ασφαλιστικής κάλυψης.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)