to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:11 | 19.05.2014

Πολιτική

Αλ. Τσίπρας στην Μπολόνια: Οι λαοί θα πουν "ναι" στην Ευρώπη της δημοκρατίας, της συνοχής και της αλληλεγγύης (βίντεο)

Στο πλαίσιο της περιοδείας του, ως υποψήφιος για την προεδρία της Κομισιόν, ο Αλ. Τσίπρας συναντήθηκε με ιταλικά συνδικάτα σε Μπολόνια και Τορίνο, συμμετείχε σε βίντεο-φόρουμ της εφημερίδας "La Repubblica" και μίλησε στη Μπολόνια, στην κεντρική συγκέντρωση του συνδυασμού «Η άλλη Ευρώπη με τον Τσίπρα» - Ενθουσιασμός από τον κόσμο που υποδέχτηκε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ με τις κόκκινες σημαίες της «Άλλης Ευρώπης», πανό στα ελληνικά και παρατεταμένα χειροκροτήματα


Στην κεντρική συγκέντρωση  του συνδυασμού «Η άλλη Ευρώπη με τον Τσίπρα» στη Μπολόνια, ο Αλέξης Τσίπρας απηύθυνε μήνυμα ενότητας των λαών απέναντι στις νεοφιλελεύθερες κυβερνήσεις. Όπως τόνισε, «η Αριστερά ενώνει όλους τους πολίτες που βιώνουν τις καταστροφικές συνέπειές της λιτότητα, ενώνει τον κόσμο της εργασίας και του πολιτισμού σε όλη την Ευρώπη». Κάλεσε σε δημοκρατική συστράτευση κάθε Ευρωπαίο πολίτη, κάθε Ιταλίδα, κάθε Ιταλό με την «Άλλη Ευρώπη», «για μια άλλη Ευρώπη».

Αναφερόμενος στα αποτελέσματα του πρώτου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών στην Ελλάδα, ο Αλ. Τσίπρας έκανε λόγο για «μήνυμα ελπίδας, που πρώτη το έστειλαν η Αττική και η Αθήνα στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Μήνυμα αλλαγής που θα στείλει η Ελλάδα την επόμενη Κυριακή στις Ευρωεκλογές». Έκανε επίσης αναφορά στην ένοχη σιωπή Γιούνκερ στο ευρω-ντιμπέιτ: «Δόθηκε η ευκαιρία στον κύριο Γιούνκερ να εξηγήσει τη στάση του. Εκείνος προτίμησε τη σιωπή του ενόχου» τόνισε.

.Διαβάστε αναλυτικά για την ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στην κατάμεστη από ένα ενθουσιώδες κοινό πλατεία Maggiore της Μπολόνια.

 

(πανό στα ελληνικά: «Αλέξη καλωσόρισες»)

Νωρίτερα:

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιος για την προεδρία της Κομισιόν, Αλ. Τσίπρας συμμετείχε στις 12:30 (ώρα Ελλάδας) σε βίντεο-φόρουμ της εφημερίδας "La Repubblica". 

Λόγω του κακού streaming το video κάνει συχνές διακοπές

Στις πρόσφατες αποκαλύψεις των Financial Times, αναφέρθηκε ο Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξή του σήμερα στη διαδικτυακή τηλεόραση της ιταλικής εφημερίδας La Republica.

"Μετά τις αποκαλύψεις των Financial Times συνειδητοποιήσαμε όλοι ποια είναι η αλήθεια: Ότι η έξοδος μιας χώρας θα οδηγούσε στη διάλυση του ευρώ", τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιος για την προεδρία της Κομμισιόν.

Επεσήμανε, δε, ότι το ευρωπαϊκό κοινό νόμισμα είναι εργαλείο και όχι φετίχ και τάχθηκε υπέρ ενός κοινού νομίσματος που θα προστατεύει όλες τις οικονομίες της ευρωζώνης.

"Με τον ίδιο τρόπο που ψηφίστηκαν οι νόμοι για την κρίση θα πρέπει να ψηφιστούν νέα μέτρα για την τόνωση της οικονομικής ζήτησης, είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Το πρόγραμμά του περιλαμβάνει συναντήσεις με εκπροσώπους ιταλικών συνδικάτων σε Μπολόνια και Τορίνο, ενώ στις 9.30 απόψε θα μιλήσει στη Μπολόνια, στην κεντρική συγκέντρωση του συνδυασμού "Η άλλη Ευρώπη με τον Τσίπρα", κλείνοντας την προεκλογική του περιοδεία ως υποψήφιος για την προεδρία της Κομισιόν.

Στο κρατικό πανεπιστήμιο του Μιλάνο σε ανοιχτή συζήτηση με το @altraeuropa: πλήθος κόσμου και κυρίως νέοι (@atsipras)

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)