to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

22:15 | 15.05.2014

πηγή: Αυγή

Πολιτική

Θ. Δρίτσας: Ήρθε η ώρα να μιλήσουν οι Πειραιώτες και να στείλουν το μήνυμα της αλλαγής

«Ήρθε η ώρα να μιλήσουν οι Πειραιώτισσες και οι Πειραιώτες και να στείλουν το μήνυμα: ο Πειραιάς αλλάζει, η Ελλάδα αλλάζει!», επισήμανε ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά, Θοδωρής Δρίτσας, κατά την κεντρική προεκλογική ομιλία του από την πλατεία Κοραή.


«Συνεχίζουμε ακόμη πιο δυνατά στην τελική ευθεία. Για να τελειώνουμε με τα επιχειρηματικά συμφέροντα που άπλωσαν τα χέρια πάνω από την πόλη, αλλά και με τις φατρίες, με το παλαιοκομματικό προσωπικό των μνημονιακών κυβερνήσεων που μας κυβερνά δεκαετίες και μας οδηγεί σε ακόμη μεγαλύτερη κρίση», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Θ. Δρίτσας ο οποίος εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση σε Β. Μιχαλολιάκο.

«Ο δήμος Πειραιά, είναι σχεδόν χρεοκοπημένος. Τα δημοτικά τέλη είναι τα πιο υψηλά συγκριτικά με τους περισσότερους δήμους στην Ελλάδα. Η ανταποδοτικότητα χαμηλή. Οι κεντρικοί αυτοτελείς πόροι παρακρατούνται σχεδόν κατά 70%. Οι υπηρεσίες δεν έχουν στελέχη. Λειτουργούν με εξαμηνίτες. Δεν μπορούν να υπηρετήσουν τους πολίτες. Αυτά δεν οφείλονται στο ότι ο δήμαρχος δεν τα ξέρει. Είναι οι συνέπειες της πολιτικής της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου. Ο κ. Δήμαρχος ταυτίζεται με αυτές, τις ανέχεται και τις υπηρετεί. Αντιπαραθέτει ως άλλοθι σε όλα αυτά, τα έργα του. Δεν θα τα αρνηθούμε. Όμως είναι έργα. Ή πιο σωστά εργολαβίες.  Δεν είναι έργο.  Δεν υπάρχει σχέδιο, ιεράρχηση αναγκών. Δεν υπάρχει επόμενη ημέρα. Αυτή η θητεία πρέπει να τελειώνει εδώ».

Ο Θοδωρής Δρίτσας εξαπέλυσε επίθεση και στον Γ. Μώραλη, , υπογραμμίζοντας ότι αυτά που εκπροσωπεί είναι τα «πιο φθαρμένα υλικά του παλιού κόσμου. Τη ψηφοθηρία, την εκλογική πελατεία, το χρήμα, τις ψεύτικες υποσχέσεις, την εκμετάλλευση του φίλαθλου πνεύματος, τις προνομιακές σχέσεις με κυβερνητικά στελέχη, τις επίσης προνομιακές σχέσεις με τα ΜΜΕ. Είναι απροσχημάτιστα το ψηφοδέλτιο Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ στον Πειραιά».

Τέλος, ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά με το «Λιμάνι της Αγωνίας», προχώρησε σε μία σειρά δεσμεύσεων:

«•Δεσμευόμαστε για τη μείωση των δημοτικών τελών,  για τα υπερχρεωμένα και τα φτωχά νοικοκυριά και για τα καταστήματα που απειλούνται να κλείσουν.
•Δεσμευόμαστε για να μην είναι κανείς μόνος του στη κρίση (σίτιση, γιατροί, φάρμακα, σχολική ενίσχυση).
•Δεσμευόμαστε για ένα πρόγραμμα στήριξης του τοπικού εμπορίου με νέες θέσεις εργασίας.
•Δεσμευόμαστε για την αναβάθμιση των κοινοτικών συμβούλων για τη φροντίδα των γειτονιών.
•δεσμευόμαστε για τη στήριξη των εργαζομένων στο δήμο με αξιοκρατία και διαφάνεια.
•Δεσμευόμαστε για την αναβάθμιση του πολιτισμού.
•Δεσμευόμαστε για να γίνει ο Πειραιάς πόλος έλξης επισκεπτών σε μια πόλη όχι μόνον αξιοθέατη αλλά και αξιοβίωτη   (γαστρονομία)
Δεσμευόμαστε να σταματήσουμε την ιδιωτικοποίηση του Λιμανιού.
Δεσμευόμαστε να μην επιτρέψουμε τη μεταφορά των δικαστηρίων εκτός της πόλης.
Δεσμευόμαστε για την ακτογραμμή, τις παραλίες, τις αρχαιότητες, τα μουσεία.
Δεσμευόμαστε  για να μην ακυρωθεί η υπογειοποίηση των γραμμών του ΗΣΑΠ.
Δεσμευόμαστε για τη σταθερή συνεργασία με το ΠΑΠΙ, το ΕΜΠ, το ΤΕΕ και για την οργανωμένη διεκδίκηση προγραμμάτων υψηλού κόστους και υψηλής ωφελιμότητας.
Δεσμευόμαστε ότι δεν θα επιτρέψουμε την ιδιωτικοποίηση του νερού.
Δεσμευόμαστε ότι η πόλη μας θα λειτουργεί για τις ανάγκες όλων και ειδικά για τους συμπολίτες μας με τις πιο μεγάλες ανάγκες.
Δεσμευόμαστε ότι θα στηρίξουμε τα νοσοκομεία της πόλη μας, το Τζάνειο και το Μεταξά, τις δομές ψυχικής υγείας, τις δομές πρόνοιας, τα ειδικά σχολεία».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)