to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:43 | 13.05.2014

πηγή: Αυγή

Πολιτική

Θ. Δρίτσας: "Θα είμαστε στο β’ γύρο. Δεν μπορούν να σώσουν τον Πειραιά όσοι τον κατέστρεψαν" (βίντεο)

«Θα είμαστε στο β' γύρο των δημοτικών εκλογών» δήλωσε με βεβαιότητά ο Θ. Δρίτσας επισημαίνοντας ότι δεν μπορεί να υπάρξει καμία αλλαγή, από όσους ευθύνονται για την σημερινή κατάσταση του δήμου Πειραιά, στο ντιμπέιτ του ΣΚΑΙ για το δήμο Πειραιά.


Κατήγγειλε την υποψηφιότητα του κ. Μώραλη, η οποία παρουσιάζεται ως δήθεν υπερκομματική, ενώ στην πραγματικότητα αποτελεί μια κυβερνητική επιλογή. Υποστηρίζεται μάλιστα, από τους τρεις πρώην δημάρχους που κατέστρεψαν οικονομικά το δήμο Πειραιά. Επιπλέον ο ίδιος ο κ. Αρβανιτόπουλος διένειμε εκλογικό υλικό του κ. Μώραλη από το υπ. Παιδείας!

Δημόσιο το λιμάνι του Πειραιά

Το λιμάνι είναι στρατηγικής σημασίας παραγωγική μονάδα για την πόλη του Πειραιά. Το λιμάνι του Πειραιά πρέπει να είναι δημόσιο και αυτό αποτελεί πάγια θέση του Λιμανιού της Αγωνίας, στην οποία εν τέλει συμφώνησαν όλοι. Αυτό όμως προϋποθέτει ρήξη με την κυβέρνηση κάτι που δυστυχώς κανένας από τους άλλους δύο σχηματισμούς δεν μπορεί να πράξει.

«Το πρόγραμμα μας δεν φτιάχτηκε εν όψει των εκλογών, είναι αποτέλεσμα χρόνιας ενασχόλησης με τα προβλήματα της πόλης του Πειραιά. Αποτελεί μια διαρκή διαδικασία, όπου προσεγγίζουμε τα προβλήματα με γνώση, μελέτη και σύστημα».

Ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά έθεσε ως στόχο του την αναδιάταξη όλων των λειτουργιών της πόλης, και όχι τα μεμονωμένα έργα που συνήθως είναι εργολαβίες.

Προτεραιότητες του Λιμανιού της Αγωνίας

α) Η ανασυγκρότηση του Πειραιά με βάση με βάση τις αρχές της κοινωνικής δικαιοσύνης και της προστασίας των πολιτών και των αναγκών τους. Ο Θοδωρής Δρίτσας έθεσε ως πρώτη προτεραιότητα την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίση που βιώνει ο Πειραιάς όπως άλλωστε και όλη η χώρα: κλειστά μαγαζιά, ανεργία, φτώχεια, άστεγοι, υποσιτιζόμενα παιδιά.

β) Τόνωση της τοπικής οικονομίας. Συνεργασία που ήδη έχει ξεκινήσει με τον εμπορικό σύλλογο και το Πανεπιστήμιο Πειραιά για την ενίσχυση του τοπικού εμπορίου.

γ) Παρεμβάσεις για το χρέος του δήμου και την απομείωσή του. Μείωση των δημοτικών τελών. Να σημειωθεί εδώ ότι η πολλή κακή κατάσταση της οικονομικής κατάστασης του δήμου Πειραιά αποκρύπτεται και είναι κάτι που στο μέλλον οι δημότες θα το βρουν μπροστά τους.

δ) Δημόσιο το λιμάνι του Πειραιά, ως παραγωγική βάση της πόλης.  Τέλος, η υπογειοποίηση του ΗΣΑΠ πρέπει να γίνει με σοβαρότητα ώστε να δώσει μια νέα προοπτική στο λιμάνι και στην πόλη του Πειραιά.

ε) Οι αναγκαίες παρεμβάσεις για το πράσινο είναι κοστολογημένες και μελετημένες. Ο νυν δήμαρχος υιοθέτησε στο σημερινό του πρόγραμμα κάποιες από αυτές, αλλά αποσπασματικά. Για να γίνουν πράξη χρειάζεται να ενταχθούν σε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο ανάπλασης, όπως συμβαίνει στο πρόγραμμα του Λιμανιού της Αγωνίας.

Κατ.  Μπρέγιαννη

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)