to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:18 | 07.05.2014

Πολιτική

Z. Κωνσταντοπούλου: Ο λαός θα αποδώσει σύντομα τις πολιτικές ευθύνες με την ψήφο του

"Τις πολιτικές ευθύνες, θα τις αποδώσει πολύ σύντομα ο λαός με την ψήφο του και θα στείλει τον κάθε κατεργάρη στο σπίτι του και εκτός Κοινοβουλίου", τόνισε μεταξύ άλλων η Ζωή Κωνσταντοπούλου σε σχετική δήλωσή της για τη χθεσινή συνεδρίαση στη Βουλή.


Ολόκληρη η δήλωση:

Τα ξημερώματα της Τρίτης 6/5/2014, στην μαύρη επέτειο των 4 ετών μνημονιακής πολιτικής, 4 ετών από τότε που όρθιοι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ καταχειροκροτούσαν τον (ποινικώς ελεγχόμενο σήμερα) κο Παπακωνσταντίνου για την υπογραφή του 1ου Μνημονίου, 2 από τους εναπομείναντες αυτούς βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, οι κκ. Κασσής και Δριβελέγκας, σε πλήρη και αγαστή συνεργασία, ο πρώτος ως Εισηγητής του ΠΑΣΟΚ στο Νομοσχέδιο για τις λαϊκές αγορές και ο δεύτερος ως 5ος Προεδρεύων Αντιπρόεδρος της Βουλής (θέση η οποία προορίζεται, σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής για το 3ο σε δύναμη Κόμμα της Αντιπολίτευσης και όχι για Κόμμα της Κυβέρνησης, όπως είναι το ΠΑΣΟΚ), επιχείρησαν μία κανιβαλική και άκρως συκοφαντική και υβριστική επίθεση εναντίον μου.

Ο Μ. Κασσής, βουλευτής και εισηγητής του ΠΑΣΟΚ, τοποθετούμενος σαν να μην έχει ασκήσει ποτέ το κόμμα του εξουσία, επιτέθηκε στο ΣΥΡΙΖΑ για τα κακώς κείμενα στον τομέα της κτηνοτροφίας. Στις ευπρεπείς διαμαρτυρίες του Εισηγητή μας Δημήτρη Κοδέλα, ο οποίος τον ρώτησε: «Εμείς το κάναμε αυτό; Ποιος ευθύνεται; Ποιος φταίει;», ο Μ. Κασσής απάντησε με δυσανάλογη και απρόκλητη επιθετικότητα: «Συνάδελφε, μην μιλάς! Να ακούς! Να μάθετε να ακούτε!».

Διαμαρτυρόμενη για την ανοίκεια επίθεσή του προς τον Εισηγητή μας, αλλά και για την σε δεύτερο πληθυντικό υπόδειξη που απηύθυνε κοιτώντας στα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ «Να μάθετε να ακούτε!» τον ρώτησα: «Σε ποιον απευθύνεστε;», για να εισπράξω την στοχευμένη επίθεσή του εναντίον μου με την εν γνώσει του διατύπωση ενός άκρως συκοφαντικού ισχυρισμού, που είχε ευθύ στόχο να πλήξει την προσωπικότητάα και την ακεραιότητά μου και μάλιστα τον πυρήνα αυτών που πρεσβεύω και υπηρετώ ως υπεύθυνη για θέματα Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Ο ακριβής διάλογος από τα πρακτικά:

Δημήτρης Κοδέλας: Εμείς το κάναμε αυτό; Ποιος το έκανε; Ποιος ευθύνεται;

Μιχαήλ Κασσής: Συνάδελφε, μην μιλάς! Να ακούς! Να μάθετε να ακούτε!

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Σε ποιον απευθύνεστε;

Μιχαήλ Κασσής: Εσείς πηγαίνετε να εισπράξετε κανένα βοήθημα!

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Σε ποιον απευθύνεστε, κύριε;

Μιχαήλ Κασσής: Ηρεμήστε, ηρεμήστε να εισπράξετε κανένα βοήθημα! Μην συνεχίζετε! Ηρεμήστε να εισπράξετε κανένα βοήθημα!

Πρόκειται περί αισχρής συκοφαντίας, γεγονός το οποίο έχει συνομολογηθεί ακόμη και από εκείνους που κατέστρωσαν την αρχική επίθεση εναντίον μου, μέσω του Τύπου. Το μήνυμα είναι ευθύ: «δεν θα μιλάς, για να μην σε συκοφαντούμε»

Επί 15 περίπου λεπτά, ζητούσα εντόνως από τον Προεδρεύοντα Αντιπρόεδρο της Βουλής κ. Δριβελέγκα να ανακαλέσει τον κ. Κασσή στην τάξη, ως συκοφάντη. Ο κ. Δριβελέγκας, αντίθετα, προσποιούμενος ότι δεν αντιλαμβάνεται την βαρύτατη προσβολή, με ρωτούσε «γιατί διακόπτω», αρνείτο επιδεικτικά να ανακαλέσει τον κ. Κασσή στην τάξη: «Το τι θα κάνω είναι δική μου δουλειά. Δεν έχετε το λόγο. Φωνάζετε όσο θέλετε!» και  ενθάρρυνε και εμψύχωνε τον κ. Κασσή να συνεχίσει την συκοφαντική και προσβλητική επίθεσή του εναντίον μου («Κύριε Κασσή, συνεχίστε»), απαξιώνοντάς με («Δεν έχετε το λόγο, όσο θέλετε να φωνάζετε! Δεν έχετε το λόγο!») και μη απευθύνοντας την παραμικρή σύσταση στον συνάδελφό του.  Έφθασε, μάλιστα, να με απειλήσει ότι «θα ανακαλέσει εμένα στην τάξη», για να εισπράξει την ευθεία πρόσκλησή μου να ανακαλέσει εμένα στην τάξη, που υβρίζομαι και συκοφαντούμαι.

Αποθρασυνόμενος από την ενθάρρυνση και πλήρη κάλυψη που του παρείχε ο Προεδρεύων Αντιπρόεδρος του Κόμματός του, ο κ. Κασσής εκτράχυνε την εναντίον μου επίθεσή του, επανάλαμβάνοντας επίμονα τη συκοφαντία και διανθίζοντας την προσβολή με τις εξής φράσεις, σε συμμετοχικό διάλογο με τον Προεδρεύοντα συνάδελφό του:

«Καθίστε κάτω! Ανεβείτε και πάνω στα καθίσματα!»,

«Εγώ χαίρομαι κύριε Πρόεδρε, να ανέβει και πάνω στα καθίσματα, ειλικρινά!»,

«Αφήστε την να λέει»,

«Για όνομα του Θεού! Αφήστε την να λέει!»,

«Δεν ανακαλώ τίποτα, δεν ανακαλώ τίποτα, δεν ανακαλώ τίποτα, γιατί μέχρι προχθές έπαιρνε επίδομα. Δεν ανακαλώ τίποτα.» «Τι να κάνω τώρα; Δεν εισέπραττες επίδομα;».

Μάλιστα, η στάση του κ. Δριβελέγκα, ενθάρρυνε και την εισηγήτρια της Νέας Δημοκρατίας Μαρία Αντωνίου να μπει στο χορό της συκοφαντίας: «Δεν είναι κατηγορία. Είναι αλήθεια», ισχυρίσθηκε

Ο δε κ. Δριβελέγκας συμμετείχε ευθέως στην προσβολή και με δική του «φιλική» συμβολή: «Έχω κάνει με τον πατέρα σας, δεν τιμάτε το επίθετό σας».

Όλα αυτά ενώ διαμαρτύρονταν για την εναντίον μου προσβολή τόσο οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Θεανώ Φωτίου και Παναγιώτης Λαφαζάνης, όσο και η βουλευτής των ΑΝ. ΕΛ. Ραχήλ Μακρή.

Επειδή φαίνεται ότι ορισμένοι έχουν εμπεδώσει την πεποίθηση ότι μπορούν ατιμωρητί να σπιλώνουν και να διεκδικούν να μην κρίνονται, κατά τον ίδιο τρόπο που εξασφαλίζουν, με ντροπολογίες, αμνήστευση και ασυλία σε εαυτούς, αλλήλους και «ημετέρους»

Επειδή, για εμένα, ανεκτίμητη προσωπική περιουσία είναι η αξιοπρέπειά μου, την οποία δεν είναι ικανοί να τσαλακώσουν όσο κι αν προσπαθούν

Επειδή αυτή είναι η πολλοστή προσωπική συκοφαντική και υβριστική επίθεση που δέχομαι από βουλευτές, Υπουργούς και Προεδρεύοντες της Κυβέρνησης, που προέρχονται από τα συνυπεύθυνα για την καταστροφή της χώρας Κόμματα της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ, που σήμερα συμπράττουν σε Κυβερνητική Κοινοπραξία, αλλά και καθεστωτικά ΜΜΕ, που χρηματοδοτούνται αδρά από τράπεζες, εργολάβους του δημοσίου και καναλάρχες για να συντηρούν το αφύσικο και στερούμενο κοινωνικής νομιμοποίησης κατεστημένο του Μνημονίου

Επειδή αυτές οι επιθέσεις προφανή στόχο έχουν να πάψω να αντιστέκομαι στη μνημονιακή πολιτική, να πάψω να μάχομαι κατά της καθεστωτικής διαπλοκής, να πάψω να διεκδικώ λογοδοσία για τους ασκούντες εξουσία και για τους συνεργούντες και συναλλασσόμενους με αυτούς

Και, επειδή, τελικώς, η προσφυγή στη Δικαιοσύνη αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα κάθε πολίτη, παρά τις ντροπιαστικές προσπάθειες της σημερινής Κυβέρνησης να εξανδραποδίσει και την δικαστική λειτουργία και να παρεμβαίνει σε πάσης φύσεως δικαστικές υποθέσεις

Προσφεύγω στη Δικαιοσύνη, η οποία είναι αρμόδια για όσα διέπραξαν οι κκ. Κασσής και Δριβελέγκας, σε επίπεδο αστικό και ποινικό.

Και επειδή όποτε γίνεται λόγος για αστικές και ποινικές ευθύνες, κάποιοι κρύβονται επικαλούμενοι ότι έχουν μόνον πολιτικές ευθύνες, προτείνω να μην αγωνιούν: τις πολιτικές ευθύνες, θα τις αποδώσει πολύ σύντομα ο λαός με την ψήφο του και θα στείλει τον κάθε κατεργάρη στο σπίτι του και εκτός Κοινοβουλίου.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)