to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:55 | 06.05.2014

Πολιτική

Γ. Γαβρίλης: Το κοινωνικό πρόγραμμα της «Δύναμη Ζωής» είναι αναλυτικό και καλά κοστολογημένο

Ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης συναντήθηκε, σήμερα το πρωί, με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΣΤΑ.ΣΥ ΑΕ κ. Ν. Παπαθανάση όπως και επίσης με συντάκτες του πειραϊκού ρεπορτάζ και εκπροσώπους των τοπικών μέσων ενημέρωσης.


Μετά το τέλος της συνάντησης με τον διευθύνοντα σύμβουλο και τους εργαζόμενους της ΣΤΑ.ΣΥ ΑΕ, ο Γιώργος Γαβρίλης επεσήμανε τα εξής:

  • «Απαιτείται να υπάρξει μια νέα τιμολογιακή πολιτική στις συγκοινωνίες με μείωση της τιμής του εισιτηρίου και με άμεση ρύθμιση της δωρεάν μετακίνησης  για όλους τους ανέργους με την επίδειξη της κάρτας ανεργίας και τις ευπαθείς ομάδες πολιτών. Είναι ένα μέτρο, που θα βοηθήσει ουσιαστικά χιλιάδες συμπολίτες μας».

  • «Με την αλλαγή των σχεδίων για το μετρό το Κερατσίνι- Δραπετσώνα αλλά και το Πέραμα κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς την εξυπηρέτηση από μέσο σταθερής τροχιάς. Οι κάτοικοί τους έχουν δικαίωμα στην γρήγορη μετακίνηση με μέσα μεταφοράς φιλικά προς το περιβάλλον. Γι’ αυτό, υποστηρίζουμε την επέκταση του τραμ προς Κερατσίνι και Πέραμα.

  • «Ζητήσαμε να προχωρήσει το  έργο της υπογειοποίησης των γραμμών του ΗΣΑΠ από τη Μυρτιδιώτισα έως την Αλιπέδου και μαζί με αυτό να γίνει σημαντικός σταθμός Καμίνια-Κεράνη. Υποστηρίξαμε ότι ένα τέτοιο έργο είναι αναγκαίο για τον Πειραιά καθώς θα ενοποιήσει την πόλη, θα απελευθερώσει μεγάλης έκτασης δημόσιο χώρο και θα κάνει ευκολότερη την πρόσβαση των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής προς τα Μέσα σταθερής τροχιάς».

Τέλος, τόνισε, ότι το μέγαθος του προβλήματος αποτυπώνεται στα εξής στοιχεία:

  •  Η ανεργία στην Αττική αυξήθηκε το 2013 και ανήλθε στο 28,2% (από 27,8% στο τέλος του 2012). Στην περιοχή του Πειραιά είναι κατά πολύ μεγαλύτερη του μέσου όρου και υπολογίζεται στο 37%. Η πιο κρίσιμη κατάσταση λόγω της κατάρρευσης της τελευταίας βαριάς βιομηχανίας, που είναι η ναυπηγοεπισκευή, υπάρχει στο Πέραμα, όπου η ανεργία υπολογίζεται στο 50%!
  •  Μόνο στο Πέραμα από τα 16.000 νοικοκυριά τα 1.600 νοικοκυριά δεν έχουν ρεύμα. Η ίδια κατάσταση υπάρχει και στους άλλους Δήμους της περιοχής. Μάλιστα, φέτος τον χειμώνα είχαμε και ένα τραγικό περιστατικό με τον θάνατο ενός ανθρώπου από φωτιά ενώ κοιμόταν στο δώμα κλειστού ξενοδοχείου στον Πειραιά. Δυστυχώς, πολλοί συμπολίτες μας δεν έχουν την δυνατότητα να προμηθευτούν πετρέλαιο ή να χρησιμοποιήσουν ρεύμα για να ζεσταθούν και καταφεύγουν στα μαγκάλια.
  • Στο κέντρο του Πειραιά τα κλειστά καταστήματα  ξεπερνούν τα 400. Η κατάσταση στο εμπόριο είναι δραματική. Σύμφωνα με στοιχεία της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) στις τελευταίες χειμερινές εκπτώσεις τα καταστήματα του Πειραιά είχαν μείωση στην αγοραστική κίνηση από 21% έως 30%  συγκριτικά με πέρυσι. Στη Νίκαια η μείωση ήταν 10% και στο Μοσχάτο από 11- 20%
  • Περισσότεροι από 4.000 συμπολίτες μας βρίσκουν φαγητό από συσσίτια φορέων, της Εκκλησίας κ.α.

«Γι’ αυτό, για τη «Δύναμη Ζώης», με επικεφαλής τη Ρένα Δούρου,  αποτελεί πρώτιστη προτεραιότητα η άμεση ανακούφιση των θυμάτων αυτής της κρίσης. Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε ισχυρές δομές  κοινωνικής προστασίας ώστε να μην υπάρχουν πολίτες που πεινάνε και κρυώνουν, να μην υπάρχουν άστεγοι, να μην υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν πλήρη ιατροφαρμακευτική φροντίδα, που δεν έχουν ρεύμα, θέρμανση, νερό και πρόσβαση σε μεταφορικά μέσα», υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ο Γ. Γαβρίλης. 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)