to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:01 | 05.05.2014

Πολιτική

Δ. Παπαδημούλης: Η καλύτερη δημοσκόπηση είναι αυτή που γίνεται στην κάλπη

Αποσπάσματα συνέντευξης του Δ.Παπαδημούλη, υποψήφιου ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά 90,1» (Γ.Κουρτάκης - Π.Τζένος)


Πρωτιά και με μία ψήφο διαφορά υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι νίκη. Αν καταφέρουμε όμως -πράγμα όχι εύκολο, αλλά απολύτως εφικτό- το ποσοστό μας να είναι πάνω από το άθροισμα ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, τότε θα πρόκειται για πολιτικό σεισμό που θα επιταχύνει ραγδαίες εξελίξεις. Το ότι ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ επισημαίνει ως κίνδυνο αυτό το ενδεχόμενο, σημαίνει ότι το θεωρεί ρεαλιστικό στόχο. Το γεγονός επίσης ότι ο κ.Βενιζέλος ταυτίζει τον εαυτό του και το ποσοστό της «Ελιάς» με την κυβερνητική σταθερότητα, πέρα από τη γνωστή αλαζονεία του ανδρός, δείχνει ότι το φοβάται. Επιπλέον, μοιάζει σα να ζητάει δανεικές ψήφους από τον Αντ.Σαμαρά.

Η ΝΔ κινδυνεύει να υποστεί συρρίκνωση ίδια με αυτή που υπέστη το ΠΑΣΟΚ.

Ο λαϊκός κόσμος του ΠΑΣΟΚ μετατοπίστηκε προς τα Αριστερά επειδή το εναπομείναν ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου έχει πάει πάρα πολύ προς τα Δεξιά και έχει ταυτιστεί πλέον με τη ΝΔ. Η κινδυνολογία του Β.Βενιζέλου δε νομίζω πως «λέει» τίποτα σε αυτόν τον κόσμο. Αντίθετα, η ΝΔ κινδυνεύει από το «σύνδρομο ΠΑΣΟΚ» διότι ο Αντ.Σαμαράς έγινε πρωθυπουργός λέγοντας ότι το Μνημόνιο είναι το λάθος φάρμακο, αλλά όταν ανέβηκε στην εξουσία, αύξησε τη δόση του φαρμάκου. Γι’ αυτό η ΝΔ κινδυνεύει να υποστεί συρρίκνωση ίδια με αυτή που υπέστη το ΠΑΣΟΚ. Είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι μέχρι αυτή τη στιγμή η ΝΔ δεν έχει κάνει μεγάλες συγκεντρώσεις, ο κ.Σαμαράς μένει κλεισμένος στο Μέγαρο Μαξίμου και αποφεύγει όπως ο διάολος το λιβάνι το διάλογο με τον Αλ.Τσίπρα.

Η καλύτερη δημοσκόπηση είναι αυτή που γίνεται στην κάλπη

Επειδή η καλύτερη δημοσκόπηση είναι αυτή που γίνεται στην κάλπη, η δική μας προσπάθεια εστιάζεται στο να μιλήσει όσο το δυνατόν περισσότερο ο κόσμος εκεί και να αποφύγουμε τις «σειρήνες» της αποχής και της αδιαφορίας. Όσοι είναι ευχαριστημένοι με την κυβερνητική πολιτική ας ψηφίσουν Σαμαρά ή Βενιζέλο, όσοι όμως θέλουν κάτι να αλλάξει, ο πιο αποτελεσματικός τρόπος είναι η ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ. Εκτός από τα πολιτικά μηνύματα που θα βγουν από την κάλπη, υπάρχουν και οι 21 ευρωβουλευτές που θα σταλούν ως εκπρόσωποι της Ελλάδας στην Ευρώπη. Είναι κι αυτό ένα σημαντικό κριτήριο ψήφου, ποιοι δηλαδή θα εκπροσωπήσουν καλύτερα τα ελληνικά συμφέροντα στο Ευρωκοινοβούλιο. Πολύ δε περισσότερο που τους επόμενους μήνες θα «κλειδώσει» η απάντηση στο μη βιώσιμο ελληνικό χρέος. Εκεί ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ένα συγκριτικό πλεονέκτημα έναντι των άλλων κομμάτων, κι είναι κι ένας λόγος που αποδέχθηκα την πρόταση του Αλ.Τσίπρα: για να συνδράμω σε ένα πολύ ισχυρό ευρωψηφοδέλτιο που φιλοδοξεί να πάει ψηλά.

Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί, για να απαλλάξουμε τον τόπο από τη θηλιά του Μνημονίου

Και μόνο το γεγονός ότι οι πάντες -ακόμη και οι δανειστές μας- συζητούν για τη βιωσιμότητα του χρέους και αισχυντηλά έστω, ο Γ.Στουρνάρας σκοπεύει να θέσει το θέμα, αποδεικνύει την παταγώδη αποτυχία του Μνημονίου. Επειδή θεωρούμε λυμένο το ζήτημα με την έξοδο από την Ευρωζώνη, λέμε ότι θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί, με τη δύναμη που θα μας δώσει ο ελληνικός λαός, για να απαλλάξουμε τον τόπο από την καταστροφική θηλιά του Μνημονίου. Διεκδικούμε η Ελλάδα να γίνει ένα σύγχρονο, ευρωπαϊκό, δημοκρατικό κράτος με δίκαιη φορολογία, κοινωνική πρόνοια και αποτελεσματική διοίκηση, αυτά δηλαδή που σαράντα χρόνια τάζουν οι κυβερνήσεις και κάνουν τα αντίθετα. Παρά την αντι-ΣΥΡΙΖΑ καμπάνια των εγχώριων ΜΜΕ και σύσσωμου του διεθνούς κατεστημένου, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τις μεγαλύτερες πιθανότητες να κερδίσει τις επόμενες εθνικές εκλογές, που, κατά την εκτίμησή μου, δεν θα αργήσουν πολύ.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)