to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:01 | 02.05.2014

Πολιτική

«Δείξε μου το φίλο σου, να σου πω ποιος είσαι»: Ο αντισημίτης και αρνητής του Ολοκαυτώματος Πλεύρης στο συνδυασμό Σπηλιωτόπουλου

«Ο κ. Θ. Πλεύρης αποφεύγει να προσδιορίσει ως κύρια θύματα του Ολοκαυτώματος τους ανά την Ευρώπη Εβραίους, αλλά και τους Έλληνες Εβραίους που εξολοθρεύτηκαν κατά το Ολοκαύτωμα» αναφέρουν το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος και η Ισραηλιτική Κοινότητα Αθηνών - Για άλλο ένα δείγμα της ακροδεξιάς στροφής της ΝΔ κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ


Το σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ για τη συμμετοχή του Θ. Πλεύρη στο συνδυασμό της ΝΔ για τον Δήμο Αθηναίων:

«Η συμμετοχή του Θ. Πλεύρη στο συνδυασμό του Άρη Σπηλιωτόπουλου για τη διεκδίκηση του πρώτου δήμου της χώρας, συνιστά άλλο ένα δείγμα της ακροδεξιάς στροφής της ΝΔ και της διολίσθησής της σε ακραίες θέσεις. Η ευθύνη για την πλούσια συλλογή των ακροδεξιών και των αρνητών του ολοκαυτώματος στη ΝΔ βαραίνει τον ίδιο τον κ. Σαμαρά, μιας και μερίμνησε προσωπικά για την συστράτευσή τους στο ομόδοξο επιτελείο του. 

Αναρωτιόμαστε, πώς απαντά το κυβερνητικό κόμμα στην ανακοίνωση του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδας που κατηγορεί ευθέως τον κ. Πλεύρη για αντισημιτισμό και μισαλλοδοξία (σσ διαβάστε παρακάτω); Ο δε εκλεκτός του κ. Σαμαρά για το δήμο της Αθήνας είναι έκθετος. 

Ο ελληνικός λαός και ο λαός της Αθήνας αναμένει απαντήσεις. Εξάλλου, όπως έχει πει παλιότερα και ο κ. Κεδίκογλου «δείξε μου τους φίλους σου να σου πω ποιος είσαι» (δείτε το σχετικό βίντεο).

Για τις «απόψεις» του γνωστού ακροδεξιού διαβάστε και δείτε στα σχετικά δημοσιεύματα του left.gr:

- Όταν ο Πλεύρης ζητούσε νεκρούς μετανάστες στα σύνορα... (βίντεο) 

- Ο σύμβουλος του Άδωνη, Θ. Πλεύρης, καλεί σε δολοφονίες μεταναστών (βίντεο) 

- Δημοτική αστρολογία: Πλεύρης σε σύνοδο με τον Άρη σε ακροδεξιό τετράγωνο

Η ανακοίνωση του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου και της Ισραηλιτικής Κοινότητας Αθηνών για τις δηλώσεις Θ. Πλεύρη: 

Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος και η Ισραηλιτική Κοινότητα Αθηνών με την από 16/4/2014 επιστολή τους προς τον υποψήφιο Δήμαρχο Αθηναίων κ. Άρη Σπηλιωτόπουλο, εξέφρασαν την έκπληξη και θλίψη τους για τη συμμετοχή στο συνδυασμό του «Αθήνα Μπορείς» του κ. Θάνου Πλεύρη ως υποψήφιου Δημοτικού Συμβούλου.

Ο κ. Θάνος Πλεύρης προέβη μέσω twitter σε δηλώσεις σχετικές με το Ολοκαύτωμα, την Κυριακή 27/4, την ημέρα που στην Αθήνα, στην Ελλάδα και σε ολόκληρο τον κόσμο οι Ισραηλιτικές Κοινότητες τελούσαν το ετήσιο θρησκευτικό μνημόσυνο για τα 6.000.000 Εβραίους θύματα των Ναζιστικών Στρατοπέδων Συγκέντρωσης.

Ο κ. Θάνος Πλεύρης αποφεύγει να προσδιορίσει ως κύρια θύματα του Ολοκαυτώματος τους ανά την Ευρώπη Εβραίους, αλλά και τους Έλληνες Εβραίους που εξολοθρεύτηκαν κατά το Ολοκαύτωμα, ιδιαίτερα αφού επέλεξε τη συγκεκριμένη ημέρα του Yom aShoa για να κάνει αυτές τις δηλώσεις. Απέφυγε επιμελώς να αποδοκιμάσει και να καταδικάσει όσα επαίσχυντα αναφέρονται σε βάρος των Εβραίων στο βιβλίο «Εβραίοι όλη η αλήθεια», μνημείο αντισημιτισμού και μίσους, συγγραφέας του οποίου είναι ο Κωνσταντίνος Πλεύρης, και τον οποίο υπερασπίσθηκε ο κ. Θάνος Πλεύρης, όντας τότε μέλος του Ελληνικού Κοινοβουλίου με το κόμμα ΛΑΟΣ.

Η δικαιολογία ότι στη δίκη του πατέρα του ενήργησε απλά ως δικηγόρος και υπερασπιστής του, δεν θα τον εμπόδιζε λογικά, σε κατάλληλο χρόνο και αφού είχε εκπληρώσει το καθήκον του ως συνήγορος, να δηλώσει ότι δεν υιοθετεί τις ιδέες του και το επαίσχυντο περιεχόμενο του βιβλίου του.

Όσον αφορά στην ποινικοποίηση της άρνησης του Ολοκαυτώματος, αναρωτιόμαστε γιατί δεν προέβη σε αυτή τη δήλωση αμέσως μετά το τέλος της δίκης του Κ. Πλεύρη, ενός εκ των πιο φανατικών αρνητών του Ολοκαυτώματος στην Ελλάδα.

Η θέση μας είναι απολύτως γνωστή και έχει διατυπωθεί επανειλημμένως. Η στάση απέναντι στο Ολοκαύτωμα, στο φασισμό και το Ναζισμό, τον αντισημιτισμό και τη μισαλλοδοξία απαιτεί καθαρή απόφαση συνείδησης και δεν προσφέρεται για σκοπιμότητες αποκόμισης πρόσκαιρου πολιτικού οφέλους.

Με την έννοια αυτή, εξακολουθούμε να θεωρούμε τη συμμετοχή του κ. Θάνου Πλεύρη στο ψηφοδέλτιο του υποψηφίου Δημάρχου Αθηναίων κ. Άρη Σπηλιωτόπουλου, ως μη ενδεδειγμένη επιλογή. Η δε συμμετοχή στο ίδιο ψηφοδέλτιο ομοθρήσκου μας αφορά απολύτως προσωπική απόφαση του ιδίου που σε καμία περίπτωση δεν εκπροσωπεί τους επίσημους φορείς του Ελληνικού Εβραϊσμού.

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)