to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:14 | 30.04.2014

Πολιτική

Π. Σκουρλέτης: "Δεν μπορούμε να δηλητηριάζουμε την ενημέρωση με επικοινωνιακές φωτοβολίδες"

Αποσπάσματα συνέντευξης του Π.Σκουρλέτη Εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ στην τηλεόραση του STAR (Πόπη Τσαπανίδου).


-          κ. Σκουρλέτη, «whatever it takes» τι θα πει αυτό;

Αυτό που καταλαβαίνετε κι εσείς.

-          Έχουμε μπερδευτεί λίγο. Έχουμε πάψει να καταλαβαίνουμε.

Στην Ελλάδα ένα μεγάλο μέρος του  πληθυσμού γνωρίζει την αγγλική γλώσσα, από μετρίως έως πολύ καλά. Άρα, λοιπόν, το «ό,τι χρειαστεί» δεν μπορεί να μεταφράζεται σε δημοψήφισμα για το ευρώ.

Φτάνει πια αυτό το ξαναζεσταμένο φαί το οποίο μας το σερβίρουνε μέρα πάρα μέρα από την κυβέρνηση, από το ΠΑΣΟΚ από τη ΝΔ, το οποίο διαστρέφει ό,τι λέγεται από το ΣΥΡΙΖΑ και που δυστυχώς κάποιοι πρόθυμοι το αναπαραγάγουν με τρομακτικό ζήλο. Αυτό το φαί είναι σαν αυτό που του έστειλε η μάνα του του φοιτητή από το χωριό, το ξεχνάει, έχει αρχίσει να μουχλιάζει, βρομάει…. φτάνει πια.

Ας μιλήσουμε για το μεσοπρόθεσμο, ας μιλήσουμε γι’ αυτό που μας κρύβουν. Ας πούμε για το χρηματοδοτικό  κενό, το οποίο ενώ το επισημαίνει η έκθεση της τρόικα και το δημοσιονομικό, ο πρωθυπουργός έδωσε συνέντευξη τρεις μέρες πριν και είπε ότι δεν το βλέπει. Ας πούμε για τα νέα μέτρα, τα οποία  μας τα παρουσιάζουν δια της σαλαμοποίησης γιατί φοβούνται να τα παρουσιάσουν προ των εκλογών. Ας μιλήσουμε για το συνολικό πακέτο της συμφωνίας. Ας πούμε για το τρικ του κ. Σαμαρά, που επιλέγει στις 5 Μαΐου που συζητιέται στο Eurogroup το θέμα του χρέους για τη χώρα, επιλέγει να μας μιλήσει για τη συνταγματική αναθεώρηση. Γιατί πιστεύει ότι έχει τους απαιτούμενους ψήφους;

Αυτά τα προβλήματα απασχολούν την ελληνική κοινωνία. Αυτό που είδαμε πριν στις οθόνες, με τους ανθρώπους των λαϊκών αγορών και τις ουρές. Αυτά απασχολούν και δεν μπορούμε πλέον να δηλητηριάζουμε την ενημέρωση με επικοινωνιακές φωτοβολίδες, με ατάκες χωρίς ουσία. Θα  μιλήσουμε για τα προβλήματα θέλουν δεν θέλουν κάποιοι.

-          Τα προβλήματα, σίγουρα απασχολούν τον κόσμο και σίγουρα θέλουν να τα αντιμετωπίσουν και να τα σχολιάσετε και να τα αναλύσετε κιόλας. Από την άλλη μεριά, θέλουν και την προοπτική, θέλουν και το όραμα. Θέλουν να ξέρουν τι υπόσχεστε εσείς για το μέλλον, τι υπόσχεται η ΝΔ, η ΔΗΜΑΡ για τα μέλλον

-          Δεν μπερδεύετε τον κόσμο εσείς, όσον αφορά αυτό που του υπόσχεστε για το μέλλον;

Καθόλου.

-          Τον κρατάτε σε σταθερό δρόμο; Όταν, βγαίνουν και αφήνουν ανοιχτά παράθυρα για δημοψηφίσματα και για εξόδους από το ευρώ…

Μα τώρα …πριν από λίγο δείξατε τον κ. Δραγασάκη, ο οποίος εγκάλεσε τον κ. Στουρνάρα και του είπε: «πες μου πού το είπα» και δεν είχε την τσίπα ο υπουργός Οικονομικών να πει ότι έκανε λάθος; Διότι ο κ. Στουρνάρας έκανε λάθος. Έχει γίνει συνώνυμο του πολιτικού λόγου αυτής της κυβέρνησης τα ψέματα. Διαστρέβλωση.

-          Τα ίδια άκουγα πριν λίγο και από τον κ. Σταύρο Θεοδωράκη. Έχει τρελαθεί ο κόσμος με όλη αυτή την ανακολουθία και τα ψέματα.

Ο κ. Θεοδωράκης είναι το απόλυτο συνώνυμο του τίτλου του κόμματός του, το Ποτάμι. Ας το πάρει το ποτάμι… Δεν λέει τίποτα για τα τρέχοντα προβλήματα. Τι λες κ. Θεοδωράκη για τα διακυβεύματα της συγκυρίας; Ας το πάρει το ποτάμι. Τι λες για το μνημονιακό αυτή τη στιγμή σύμπλεγμα που μας κυβερνά; Ας το πάρει το ποτάμι. Ανέξοδες κουβέντες, γενικόλογες, συμπαθείς ……Τίποτα επί της ουσίας. Ας το πάρει το ποτάμι.

-          Δεν λέει αυτό. Λέει ότι θα συγκροτήσει, θα φτιάξει ένα πρόγραμμα πριν τις εθνικές εκλογές, το οποίο πρόγραμμα θα σας ζητήσει να το δεχτείτε ή να δεχτείτε κομμάτια του να συζητήσετε. Θα είναι ανοιχτό σε όλα τα κόμματα.

Θα ζητήσει από εμάς; Δεν μας λέει πρώτα τώρα πώς τοποθετείται απέναντι στα ζητήματα της οικονομίας και της Ευρώπης, για τη λιτότητα. Αυτά θέλω να μας πει ο κ. Θεοδωράκης. Γιατί ο κ. Θεοδωράκης μπορεί να είναι καλός σε ένα πρώτο επίπεδο επικοινωνιακό, ως άνθρωπος της τηλεόρασης, αλλά αυτό ξέρετε δεν φτάνει για να συγκροτήσει κάποιος ένα κόμμα, να διαμορφώσει μια εναλλακτική πολιτική.

-          Μάλιστα.. Δεν τον χρειάζεστε δηλαδή σε περίπτωση που εσείς βγείτε πρώτο κόμμα..

Να καταλάβουμε τι λέει. Δεν ξέρω εσείς που ήσασταν τώρα τόση ώρα –ρητορικό είναι το ερώτημα, δεν θέλω να σας φέρω σε δύσκολη θέση να απαντήσετε- καταλάβατε τι λέει;

Mιλτ. Βαρβιτσιώτης: …   Κεντρική απόφαση δικιά μας είναι η συμμετοχή της χώρας στην Ε.Ε. και στη ζώνη του ευρώ. Αυτή η απόφαση, παρότι στην πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να εκφράζεται δεν εκφράζεται απ΄όλα αυτά στελέχη του… Κάποιοι θα λένε υπέρ του ευρώ και κάποιοι ενάντια του ευρώ..

Π. Σκουρλέτης: Άρα ως χώρος είστε ευρωπαϊστές….

Mιλτ. Βαρβιτσιώτης Απολύτως...

Π. Σκουρλέτης (προς Μιλτ. Βαρβιτσιώτη)- Υπηρετείτε την ευρωπαϊκή ιδέα με ακραίο νεοφιλελευθερισμό και αντικοινωνική πολιτική λιτότητας;  Με ανεργία, με ύφεση; Οδηγείτε την Ευρώπη ολοταχώς στην αποδόμηση και τη διάλυση. Εσείς και η Μέρκελ. Μάλλον η  Μέρκελ και εσείς. Πείτε μας τι διαφορετικό λέτε από την κυρία Μέρκελ για το ευρώ… Πέστε μας τις προτάσεις σας πώς σκέφτεστε το μέλλον της Ευρώπης

Mιλτ. Βαρβιτσιώτης- Υπάρχουν δύο πολιτικές.. Η πολιτική της λιτότητας, λέει, είναι καταστροφική πολιτική. Η πολιτική των δανεικών τι ήταν;

Π.. Σκουρλέτης- Ποιος την έκανε; Εσείς την κάνατε.. Ποιος κυβερνούσε; Ο ΣΥΡΙΖΑ κυβερνούσε;… Και πού πήγαιναν τα δανεικά; Πείτε μας που πήγαιναν τα δανεικά; Σε ποιες τσέπες πήγαιναν; Σε ποιες μεγάλες κατασκευαστικές εταιρείες που δεν πλήρωσαν; Σε ποια εξοπλιστικά προγράμματα; Σε ποια κόμματα που χρωστάνε σε τράπεζες; Γυρίστε λοιπόν αυτά που χρωστάτε στον ελληνικό λαό. Φέρτε τα κλεμμένα πίσω. Υπηρετήσατε την κλεπτοκρατία και την τραπεζοκρατία.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)