to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:30 | 28.04.2014

Πολιτική

Τα ντιμπέιτς, το άγχος της ΝΔ και οι Γιούνκερ και Σουλτς στον τόπο του εγκλήματος

Η πρώτη τηλεμαχία μεταξύ υποψηφίων προέδρων της Κομισιόν που διεξάγεται σήμερα, Δευτέρα στο Πανεπιστήμιο του Μάαστριχτ της Ολλανδίας και η από καιρό δηλωμένη απουσία του Αλ. Τσίπρα έδωσε αφορμή για νέα επίθεση εις βάρος το ΣΥΡΙΖΑ από όσους συστηματικά αρνούνται το διάλογο


Στο ντιμπέιτ (διαβάστε σχετικά) θα συμμετάσχουν ο υποψήφιος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο υποψήφιος των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών Μάρτιν Σουλτς, ο υποψήφιος των Φιλελεύθερων Γκι Φέρχοφταντ και η υποψήφια των Πρασίνων Σκα Κέλερ. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα απουσιάσει από τη συγκεκριμένη τηλεμαχία, αφού συμπίπτει με την ομιλία του στην Πράγα. Εξ' ου και ο ΣΥΡΙΖΑ ουδέποτε απάντησε θετικά στο συγκεκριμένο αίτημα, δεδομένου μάλιστα ότι η σχετική πρόταση ήρθε με μεγάλη καθυστέρηση από τους διοργανωτές. Πάντως, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει προαναγγείλει ότι ο Αλ.. Τσίπρας θα παραστεί στο ντιμπέιτ που διοργανώνει η EBU στο Ευρωκοινοβούλιο στις 15 Μαΐου και «εκεί θα έχουν όλοι οι υποψήφιοι την ευκαιρία να τοποθετηθούν για την ελληνική τραγωδία καθώς και για το φλέγον θέμα του χρέους».

Γιούνκερ και Σουλτς θα έρθουν στον «τόπο του εγκλήματος»;

Όπως επισημαίνουν πηγές της Κουμουνδούρου, απαντώντας σε σχόλια που υπονοούν φυγομαχία του Αλ. Τσίπρα από το σημερινό debate, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει από την πρώτη στιγμή ανταποκριθεί θετικά, στο ντιμπέιτ το οποίο εκ των υστέρων αναβλήθηκε και το οποίο θα διοργάνωνε η Eπιτροπή Περιφερειών στην Αθήνα στις 8 του Μάρτη. Αυτό το ντιμπέιτ αναβλήθηκε και με ευθύνη της ΝΔ μετετράπη σε μια αποστειρωμένη φιέστα για να μιλήσει ο κ. Σαμαράς και ο κ. Βενιζέλος». Παράλληλα, ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως και οι υποψήφιοι των Φιλελευθέρων και των Πρασίνων, Φερχοφσταντ και Κέλερ αντίστοιχα, έχουν εδώ και μέρες ανταποκριθεί θετικά στην πρόσκληση του Πανεπιστημίου Αθηνών για τη διεξαγωγή ντιμπέιτ στην Αθήνα.

Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, οι Γιούνκερ και Σούλτς οφείλουν να ανταποκριθούν θετικά, να έρθουν στον τόπο του εγκλήματος για να συζητήσουν, αλλά και για να δουν τα αποτελέσματα των μνημονίων που από κοινού ετοίμασαν μαζί με τις ελληνικές κυβερνήσεις ενώ «οι Σαμαράς και Βενιζέλος οφείλουν να πιέσουν ώστε οι “εκλεκτοί” τους να έρθουν στην Ελλάδα για να συμμετέχουν στη συζήτηση».

Όπως σχολιάζει το γραφείο Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σε απάντησή του στην εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ, «η Νέα Δημοκραία έχει άγχος για τα ντιμπέιτς μεταξύ των υποψηφίων για την προεδρία της Κομισιόν, την ίδια στιγμή που ο κ. Σαμαράς έχει ξεχάσει που βρίσκεται το κτήριο της Βουλής». 

Όπως υπογραμμίζουν οι πηγές της Κουμουνδούρου, ο πρωθυπουργός οφείλει να έρθει επίσης στη βουλή για το νέο μνημόνιο το οποίο αποκαλύφθηκε στον τύπο και η κυβέρνηση αρνείται να το συζητήσει παρόλο που ο κ. Στουρνάρας παραδέχεται την ύπαρξή του.

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)