to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:24 | 28.04.2014

Πολιτική

Δ. Στρατούλης από Αλεξανδρούπολη: " Να τους διώξουμε πριν υπογράψουν κι άλλο μνημόνιο"

Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούμενο από το Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Στρατούλη και την υποψήφια ευρωβουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ Μάγδα Σπηλιωπούλου επισκέφτηκε το νομό Έβρου.


Στις 25/4 έγινε περιοδεία – εξόρμηση στο κέντρο της Αλεξανδρούπολης και εν συνεχεία πολιτική εκδήλωση με θέμα « Τρεις κάλπες , μια επιλογή : Να νικήσει η ΕΛΠΙΔΑ ! » στο Δημοτικό Θέατρο Αλεξανδρούπολης.

Στην πολιτική εκδήλωση κεντρικός ομιλητής ήταν ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Στρατούλης. Παρευρέθηκαν και απεύθυναν χαιρετισμό : Κώστας Μορφιδης, υποψήφιος Περιφερειάρχης Αν.Μακ.-Θράκης, Χρήστος Δούκας υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Έβρου, Παύλος Μιχαηλιδης υποψήφιος Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Μάγδα Σπηλιοπουλου υποψήφια Ευρωβουλευτής.

Το Σάββατο 26/4 έγινε περιοδεία του Δημήτρη Στρατούλη στην  Ορεστιάδα. Επίσκεψη στην επιχείρηση «Εβροφάρμα». Διευρυμένη σύσκεψη στο Ε.Κ.Ορεστιάδας με παρουσία σωματείων εργαζομένων και φορέων της περιοχής. Επίσκεψη σε εργασιακούς χώρους της περιοχής Ορεστιάδας : «ΕΠΑΠ», «Κύκλωπας», «Ρίζογλου», «ΕΑΣ Ορεστιάδας»

Αποσπάσματα από την ομιλία του Δημήτρη Στρατούλη στην Αλεξανδρούπολη».

«Επιδιώκουμε να ανατρέψουμε με τους αγώνες και την ψήφο του λαού την κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλουνα διώξουμε την τρόικα και τα μνημόνια τους και ν’ ανοίξουμε τον δρόμο για μία κυβέρνηση της συμπαραταγμένης Αριστεράς.

Πρέπει να τους διώξουμε, τώρα, πριν προλάβουν να υπογράψουν κι άλλο τρισχειρότερο μνημόνιο και πριν ολοκληρώσουν την οικονομική και κοινωνική καταστροφή του λαού και της χώρας μας.

Καλούμε το λαό να μας βοηθήσει με τους αγώνες και την ψήφο του, ώστε στην προσεχή τριπλή εκλογική μάχη – και κυρίως στις ευρωεκλογές - ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι πρώτος και όσο το δυνατόν πιο ισχυρός. Μόνο έτσι μπορεί να ανοίξει ο δρόμος για να γίνουν το γρηγορότερο δυνατόν βουλευτικές εκλογές για να σταματήσουμε την συντελούμενη μνημονιακή καταστροφή και ν’ ανοίξουμε νέους ελπιδοφόρους προοδευτικούς δρόμους για τον λαό και την πατρίδα μας.

Το πρόγραμμά του ΣΥΡΙΖΑ για ακύρωση των μνημονίων, διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του δημοσίου χρέους και προώθηση σχεδίου παραγωγικής αναπτυξιακής ανασυγκρότησης είναι αδιαπραγμάτευτο.

Δεν υπόκειται σε οποιοδήποτε εκβιασμό του εγχώριου και ευρωπαϊκού οικονομικού και πολιτικού κατεστημένου.

Η Αριστερή κυβέρνηση με βάση το πρόγραμμα της και την λαϊκή ενεργοποίηση θα είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει όλα τα ενδεχόμενα,  με κριτήρια την επιβίωση και αξιοπρέπεια του λαού και της χώρας μας.

Σας καλούμε όλους και όλες με τους αγώνες και την ψήφο μας να τους ανατρέψουμε, να στείλουμε στα τσακίδια την τρόικα, τη συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, τα μνημόνια και τα δάνεια τους. Να βάλουμε ένα τέλος στη λεηλασία του λαού και της χώρας και ν’ ανοίξουμε το δρόμο για μια αριστερή κυβέρνηση, που θα βάλει τα θεμέλια για μια νέα Ελλάδα της εργασίας, της δημοκρατίας, της κοινωνικής δικαιοσύνης, της αλληλεγγύης και της ισότητας.

Φίλοι και Φίλες

Η εγκαταλειμμένη από τις μνημονιακές κυβερνήσεις Θράκη χρειάζεται αναπτυξιακό όραμα και σχεδιασμό.

Χρειάζεται να προστατεύει τους φυσικούς θησαυρούς της από τα υπέροχα δάση και τις λίμνες της μέχρι το δέλτα του Έβρου.

Να προστατεύσει επίσης από την προωθούμενη από την κυβέρνηση ιδιωτικοποίηση, στην ουσία ξεπούλημα,τις δημόσιες υποδομές της και πρώτα απ’ όλα το λιμάνι και το αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης. 

Η Θράκη χρειάζεται να ζωντανέψει την ενδοχώρα της με την στήριξη της αγροτικής οικονομίας της και της μεταποιητικής βιομηχανίας και βιοτεχνίας της, και την συνολική αναπτυξιακή - παραγωγική ανασυγκρότησή της, σε συνδυασμό με την αξιοποίηση των υπαρκτών σήμερα δυνατοτήτων τουριστικής ανάπτυξης της.

Η Θράκη χρειάζεται να αξιοποιήσει για την ανάπτυξή της το επιστημονικό δυναμικό της και τα εξαιρετικά πανεπιστήμια και ΤΕΙ της.

Χρειάζεται επίσης να αξιοποιήσει όλο το ανθρώπινο και παραγωγικό δυναμικό της με όρους ισοπολιτείας και αλληλεγγύης μεταξύ χριστιανών και μουσουλμάνων.

Ο οικονομικός και κοινωνικός μαρασμός, στον οποίο οι μνημονιακές κυβερνήσεις καταδίκασαν τα τέσσαρα τελευταία χρόνια την Θράκη, αφορά όλους τους έλληνες πολίτες της περιοχής, είτε είναι χριστιανοί είτε είναι μουσουλμάνοι είτε είναι άθεοι. Όλους τους κατοίκους της περιοχής σας ενώνουν τα κοινά προβλήματα και οι ανάγκες της ζωής αλλά και η ελπίδα ότι μπορούν ν’ αλλάξουν προς το καλλίτερο τα πράγματα για σας και τα παιδιά σας.

Η περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης χρειάζεται νέα περιφερειακή αρχή με επικεφαλής τονυποψήφιο Περιφερειάρχη της «Ριζοσπαστικής Αυτοδιοίκησης» (ΡΙΖΑ) Κώστα Μορφίδη.

Αλλά  και η Αλεξανδρούπολη, το στολίδι της Θράκης αξίζει μια νέα αυτοδιοικητική πνοή.

            Με σχέδιο και δημοκρατικό προγραμματισμόΜε τον πολίτη, τον δημότη συμμέτοχο και συνδημιουργό στις αποφάσεις για το αύριο της πόλης.

Με νέο δήμαρχο τον Παύλο Μιχαηλιδη,

τον επικεφαλής της αυτοδιοικητικής πρωτοβουλίας «Ανάπτυξη – Συμμετοχή – Αλληλεγγύη» (ΑΝΑΣΑ), που βάζειπρώτα τον άνθρωπο, που υπερασπίζεται το βαθύτερο νόημα της αυτοδιοίκησης κόντρα στις παλαιοκομματικές λογικές και στους τοπικούς πελατειακούς μηχανισμούς.

Που μάχεται τα μνημόνια και την λιτότητα. 

 
Πολίτες της Αλεξανδρούπολης.
Σε αυτές τις εκλογές έχουμε τρεις κάλπες αλλά μια επιλογή. 
Να νικήσουμε.
Να σταματήσουμε τη καταστροφή.
Να γυρίσουμε σελίδα.
Για την Θράκη, για την Ελλάδα, για την Ευρώπη.

Γιατί σε αυτές τις εκλογές πάνω από όλα ψηφίζουμε για τις ζωές μας.

         Ο ΣΥΡΙΖΑ θέτει ως όριο της νίκης του σε αυτές της εκλογές να είναι τέτοιο το πολιτικό προβάδισμά του σε όλες τις κάλπες, ώστε ούτε μια μέρα να μη μπορούν πια να σταθούν οι πολιτικοί εκπρόσωποι της μνημονιακής καταστροφής στην διακυβέρνηση της χώρας. 

Στις 18 και στις 25 ψηφίζουμε στις 26 φεύγουν.
Και γυρίζουμε σελίδα για το λαό και την πατρίδα.»

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)