to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Διακήρυξη και ψηφοδέλτιο: όπλα μάχης

Σ' αυτές τις ευρωεκλογές, η ελληνική Αριστερά, με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, αντιπροσωπεύει μια μεγάλη ελπίδα για ολόκληρη την Ευρώπη.


Με τον διπλό στόχο της δημοκρατικής ανατροπής στην Ελλάδα και της ριζικής επαναθεμελίωσης της Ευρώπης, με κοινό παρονομαστή τη μάχη κατά της λιτότητας, δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ τη μάχη των ευρωεκλογών. Αυτή τη στρατηγική επιλογή σηματοδοτεί η διακήρυξη που δημοσιεύεται σήμερα, αλλά και ο πλούτος του ευρωψηφοδελτίου, όπου τιμητικά και συμβολικά προηγείται ο Μανώλης Γλέζος, συμμετέχουν όμως άλλοι 41 πολίτες, οι οποίοι έχουν διακριθεί στα κοινωνικά κινήματα, τον πολιτισμό και την επιστήμη, τους αντιμνημονιακούς - δημοκρατικούς αγώνες, την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και του δημόσιου πλούτου.

Πρόκειται για ψηφοδέλτιο προσωπικοτήτων, που δεν έγιναν γνωστές στο πανελλήνιο ως τηλεοπτικές περσόνες, ούτε ως εκπρόσωποι της διαπλοκής. Προσωπικότητες καταξιωμένες για τις γνώσεις, το ήθος και την καθημερινή πορεία τους. Αυτή την πραγματικότητα δεν μπορεί να διαγράψει ούτε να διαστρέψει το μνημονιακό κατεστημένο, το οποίο μεγεθύνει και εκμεταλλεύεται "οικεία κακά", επιδιώκοντας να προσδώσει παραμορφωτική εικόνα για το ψηφοδέλτιο και για τον ίδιο τον ΣΥΡΙΖΑ.

Το ευρωπαϊκό μήνυμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι ευθύ. Το σταμάτημα της κρίσης, εδώ και στην υπόλοιπη Ευρώπη, προϋποθέτει σκληρούς αγώνες για να ηττηθεί ο νεοφιλελευθερισμός. Και ακόμη για να υπάρξει μια νέα αρχιτεκτονική στην Ευρώπη, ώστε ο πολίτης να έρθει πιο κοντά στα κέντρα λήψης των αποφάσεων, να ανατραπεί το δημοκρατικό και κοινωνικό έλλειμμα, να τεθεί ως προτεραιότητα η εργασία και όχι τα συμφέροντα του κεφαλαίου και ιδιαίτερα των τραπεζών. Το ευρωπαϊκό μήνυμα του ΣΥΡΙΖΑ ανταποκρίνεται στην ανάγκη σύνδεσης των αγώνων σε ευρωπαϊκό επίπεδο, χωρίς αυταπάτες για το ευρώ, αλλά και χωρίς ψευδαισθήσεις για τη δραχμή.

Σ' αυτές τις ευρωεκλογές, η ελληνική Αριστερά, με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, αντιπροσωπεύει μια μεγάλη ελπίδα για ολόκληρη την Ευρώπη. Είναι το νέο κύμα Αριστεράς και αλλαγής που φαίνεται να διεκδικεί την τρίτη θέση στην Ευρωβουλή. Η ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ έχει, λοιπόν, πρόσθετη ευρωπαϊκή αξία. Όπως άλλωστε και η ψήφος στον Σαμαρά, καθώς αυτή αθροίζεται στο μπλοκ της Μέρκελ, του μεγάλου ευρωπαϊκού κεφαλαίου και της λιτότητας.

Στην τελική ευθεία προς τις ευρωεκλογές, δεν υπάρχει χρόνος για καθυστερήσεις και άλλα λάθη. Η κοινωνία συνειδητοποιεί ότι με την ψήφο της στον ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να στείλει ισχυρό μήνυμα - τιμωρίας και ελπίδας. Οι πρώτες ανοιχτές συγκεντρώσεις επιβεβαιώνουν τις λαϊκές προσμονές. Καθήκον μας να τις επιβεβαιώσουμε.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)