to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Σημαία αντίστασης

Για να μην ξαναγίνει η Ευρώπη "Σκοτεινή Ήπειρος", αλλά ήπειρος των κοινωνικών αγώνων, των μεγάλων κοινωνικών επαναστάσεων, του ορθολογισμού, του νέου διαφωτισμού της εποχής μας.


Από τη μαρτυρική Βιάννο της Κρήτης, που γνώρισε την αγριότητα των ναζί και έγινε σύμβολο της θυσίας του ελληνικού λαού, ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας την υποψηφιότητα του Μανώλη Γλέζου με το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ. Κίνηση με υψηλό συμβολισμό.

Ο άνθρωπος - σύμβολο της αντίστασης, ο ακάματος αγωνιστής των κοινωνικών αγώνων, σηματοδοτεί με τον καλύτερο τρόπο το μήνυμα και του σημερινού αγώνα του λαού μας. Η υποψηφιότητα του Μανώλη Γλέζου δείχνει τον δρόμο του ανυποχώρητου αγώνα της πατρίδας μας για αξιοπρέπεια.

Ο αειθαλής Μανώλης Γλέζος, ως ο γηραιότερος ευρωβουλευτής, θα προεδρεύσει στην πρώτη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου δίνοντας στους λαούς της Ευρώπης το μήνυμα της αντίστασης στην πολιτική της σκληρής λιτότητας που επιβάλλει η Μέρκελ και ταυτόχρονα θα επιτελέσει εθνικό χρέος, το οποίο ξέχασαν οι ελληνικές κυβερνήσεις. Θα θέσει το θέμα των γερμανικών επανορθώσεων και του κατοχικού δανείου μπροστά στους εκπροσώπους όλων των ευρωπαϊκών χωρών. Αυτό το ιστορικό χρέος αναλαμβάνουν ο Μανώλης Γλέζος και ο ΣΥΡΙΖΑ για να βρουν δικαίωση οι αγώνες και οι θυσίες του λαού μας.

Το μήνυμα, επομένως, είναι διπλό. Από τη μια η εκπλήρωση ενός ιστορικού χρέους και από την άλλη η σηματοδότηση της αντίστασης στη σκληρή πολιτική του τιμωρητικού προτεσταντισμού, που θα πυροδοτήσει και θα εμπνεύσει τους σημερινούς αγώνες του λαού μας και των άλλων λαών της Ευρώπης για αλλαγή πολιτικής στη Γηραιά Ήπειρο, που συνθλίβεται από την πολιτική της Μέρκελ.

Για να μην ξαναγίνει η Ευρώπη "Σκοτεινή Ήπειρος", αλλά ήπειρος των κοινωνικών αγώνων, των μεγάλων κοινωνικών επαναστάσεων, του ορθολογισμού, του νέου διαφωτισμού της εποχής μας.

Για να τεθούν ξανά στο προσκήνιο τα μεγάλα προτάγματα της ελευθερίας, της αλληλεγγύης και της ισότητας, που μας κληροδότησε η Γαλλική Επανάσταση. Έτσι όπως τα έφερε η Ιστορία, ο Μανώλης συμβολίζει και νοηματοδοτεί και τους σημερινούς αγώνες του λαού μας.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)