to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:05 | 07.04.2014

Πολιτική

Δ. Παπαδημούλης: Η Χ.Α είναι ένα συστημικότατο κόμμα που λειτουργεί ως «σκυλάκι του καναπέ»

Αποσπάσματα συνέντευξης του Δημήτρη Παπαδημούλη, κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, στο ρ/σ Real FM (Ν. Χατζηνικολάου)


Η παραίτηση Μπαλτάκου δεν αρκεί. Και το παραμύθι ότι δήθεν «ο Σαμαράς δεν ήξερε και ο Γ.Γ. της κυβέρνησης είναι ψεύτης και προδότης» δεν πείθει ούτε καν τα μικρά παιδιά. Θέλουμε να ψαχτούν τα πάντα και από τη Βουλή και από τη Δικαιοσύνη. Επιπλέον, όσοι νομίζουν ότι παίζοντας με την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές, θα σκεπάσουν το «Μπαλτάκος-gate», πλανώνται πλάνην οικτράν. Κι όσοι επίσης νομίζουν ότι η έλευση της Μέρκελ και η στήριξή της στην κυβέρνηση θα τους κάνει καλό, ας ξέρουν ότι μάλλον σε μπούμερανγκ θα τους γυρίσει.

Η Χ.Α είναι ένα συστημικότατο κόμμα που λειτουργεί ως «σκυλάκι του καναπέ»

Η εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής δεν αθωώνεται από τις «βρωμιές» παρακρατικού χαρακτήρα που αποκαλύφθηκαν στο βίντεο της «αδελφικής» συνομιλίας Μπαλτάκου-Κασιδιάρη. Γι’ αυτό η Δικαιοσύνη πρέπει να προχωρήσει απερίσπαστη στην έρευνα και την εκδίκαση της υπόθεσης και να μη μείνει μόνο στις παράνομες συνθήκες παραγωγής του βίντεο αλλά να λειτουργήσει όπως και με το βίντεο Τομπούλογλου, δηλαδή να εξετάσει και την ουσία. Δεν μπορεί σε καμία περίπτωση, η απόδειξη της σύμφυσης κυβέρνησης και Χ.Α στην κορυφή του κράτους να παραμείνει εκκρεμής. Αυτό πάντως που προκύπτει σίγουρα είναι το πειστήριο ότι η Χ.Α είναι ένα συστημικότατο κόμμα, που συναλλάσσεται με τους κορυφαίους της κυβέρνησης και λειτουργεί απέναντί τους ως «σκυλάκι του καναπέ».

Ας γνωρίζουν ότι το πολιτικό τους παιχνίδι δεν θα τους βγει

Ενώ τα προηγούμενα εικοσιτετράωρα, με διαρροή από το Μαξίμου, εμφανιζόταν βέβαιη η έξοδος στις αγορές για ένα μικρό ποσό και με αλμυρό επιτόκιο, πριν την έλευση Μέρκελ, βγήκε σήμερα ο κ.Στουρνάρας και διέψευσε την άμεση έξοδο για πολιτικούς λόγους, σα να ήθελε να βάλει φρένο σε σχεδιασμούς που εκπορεύονται, ενδεχομένως, από το περιβάλλον Σαμαρά, για τον ίδιο τον πρωθυπουργό. Ας γνωρίζουν ότι το πολιτικό τους παιχνίδι δεν θα τους βγει. Αντί όμως να πετάει το μπαλάκι, ο υπουργός Οικονομικών θα πρέπει να μας πει αν, πότε και με ποιους όρους θα βγούμε στις αγορές. Επίσης, όσα είπε περί «ολοκλήρωσης του κύκλου του», ακούγονται σαν το «απελθέτω απ’ εμού το ποτήριον τούτο». Αν πιστεύει ο κ.Στουρνάρας ότι με τις ευλογίες Βενιζέλου-Σαμαρά, θα βολευτεί με πενταετή θητεία στην Τράπεζα της Ελλάδας, ας μην σπεύσει.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)