to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Λαβή κουνγκ φου κατά του ρατσισμού

«Και ένα θύμα ρατσιστικής βίας είναι πολύ».Με αυτό το σύνθημα, απόλυτα σύμφωνο με τη φιλοσοφία ειρηνικής συνύπαρξης και σεβασμού του άλλου της παραδοσιακής κινεζικής πολεμικής τέχνης, η Ελληνική Ομοσπονδία Γουσού Κουνγκ Φου (ΕΟΓΚΦ) διοργανώνει αύριο Σάββατο και μεθαύριο Κυριακή, 15ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Wushu Kung Fu, από τις 9.00 π.μ. μέχρι το απόγευμα, στο κλειστό γήπεδο του Μίλωνα στη Νέα Σμύρνη (Κοραή και Μ. Βασιλείου) στέλνοντας ηχηρό μήνυμα ενάντια στο ρατσισμό, το φασισμό και τη μισαλλοδοξία.


Το φετινό πρωτάθλημα αναμένεται να έχει τη μεγαλύτερη συμμετοχή από όλες τις χρονιές, με περισσότερους από 900 αθλητές όλων των ηλικιών από 70 αθλητικούς συλλόγους της χώρας να διαγωνίζονται σε επιδείξεις σκιαμαχίας (ταολού) και αγώνες πλήρους επαφής (σάντα) και ημιεπαφής (τσιντά).

Ομως σε αυτή τη συγκυρία, όπου τα περιστατικά ρατσιστικής βίας αυξάνονται και οι ακροδεξιές οργανώσεις σηκώνουν κεφάλι, η ΕΟΓΚΦ στηρίζει σε αυτό το πρωτάθλημα την εκστρατεία της Υπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες. Ετσι σε όλη τη διάρκεια του διημέρου θα προβάλλονται βίντεο και θα μοιράζεται ενημερωτικό υλικό μεταφέροντας μηνύματα ενάντια στη ρατσιστική βία στο πλαίσιο αυτής της εκστρατείας. Η εκστρατεία με τον τίτλο «Και 1 θύμα ρατσιστικής βίας είναι πολύ» είναι μια προσπάθεια που ξεκίνησε το Γραφείο της Υπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα, τον Οκτώβριο του 2011. Στον πυρήνα της βρίσκεται η διαδικτυακή πλατφόρμα www.1againstracism.gr, που στέλνει το μήνυμα: «Καμιά ανοχή στη ρατσιστική βία».

Σκοπός της πλατφόρμας είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση για το πρόβλημα, καθώς και η προώθηση ενός εποικοδομητικού διαλόγου, ενώ το περιεχόμενό της ανανεώνεται καθημερινά, με επώνυμα άρθρα, βίντεο, έρευνες, συνεντεύξεις ή μαρτυρίες. Η συμμετοχή κάθε ευαισθητοποιημένου πολίτη μέσα από την εγγραφή του στην πλατφόρμα είναι πολύτιμη για την προσπάθεια.

Σε μια εποχή λοιπόν όπου οι πολεμικές τέχνες, λόγω άγνοιας και προκατάληψης, έχουν συνδεθεί με τα ακροδεξιά τάγματα εφόδου, αυτή η πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας έρχεται να ανατρέψει τη λανθασμένη εικόνα. Οι παραδοσιακές κινεζικές πολεμικές τέχνες ήταν πάντα μια σειρά από τεχνικές με τις οποίες οι αδύναμοι μπορούν να προστατευθούν από τους ισχυρούς. Η γνώση του κουνγκ φου δεν οδηγεί σε καμία περίπτωση στη διάδοση της βίας, αντίθετα διδάσκει την ανοχή στο διαφορετικό και τη συνύπαρξη των ανθρώπων.

Τα αγωνίσματα θα προβάλλονται ζωντανά και τις δύο ημέρες, μέσω του διαδικτυακού καναλιού www.sportaltv.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)