to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:38 | 03.04.2014

πηγή: Στο Κόκκινο 105,5

Πολιτική

Δ. Παπαδημούλης: "Ο κ. Σαμαράς έχει ευθύνες για τη σχέση παρακράτους της κυβέρνησης με τη νεοναζιστική ΧΑ"

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, μιλά στο Κόκκινο για την υπόθεση Μπαλτάκου και το ρόλο του Α. Σαμαρά.


  

Αποσπάσματα συνέντευξης του Δ.Παπαδημούλη, κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ στον ρ/σ «στο Κόκκινο» (Κ. Αρβανίτης)

Ο κ. Μπαλτάκος ήταν μέχρι πριν λίγες ώρες ο Νο2 ισχυρός άντρας της κυβέρνησης με εντολή Σαμαρά. Όσα αναφέρει στην «αδελφική» συνομιλία με τον Κασιδιάρη, ειπώθηκαν τον περασμένο Οκτώβριο. Επομένως, όσοι προσπαθούν να «ξεπλύνουν» τον κ. Σαμαρά, υποστηρίζοντας ότι ο κ. Μπαλτάκος είχε δική του ατζέντα, άσχετη και ανεξάρτητη από την κυβερνητική γραμμή, ομολογούν ότι είτε είναι ανίκανοι και άσχετοι, είτε είναι χοντροκομμένοι ψεύτες. Το πιο πιθανό δε είναι να ισχύει το δεύτερο. Διότι ο κ. Μπαλτάκος όλο το προηγούμενο διάστημα, ακύρωνε νομοθετικές ρυθμίσεις, μπλοκάριζε νομοσχέδια, μπαινόβγαινε κάθε μέρα στη Βουλή και όλοι οι υπουργοί «βάραγαν προσοχή» μπροστά του. Είναι πολύ χοντρό όταν αποκαλύπτονται σχέσεις παρακράτους ανάμεσα σε ένα υψηλόβαθμο στέλεχος της κυβέρνησης και μια νεοναζιστική οργάνωση, να παριστάνουν όλοι ότι για αυτές, δεν έχει ευθύνη ο πρώτος της κυβέρνησης, δηλαδή ο πρωθυπουργός.

Την πολιτική ευθύνη για το παρακράτος την έχει ο ίδιος ο Σαμαράς

Από την βιντεοσκοπημένη συνομιλία Μπαλτάκου-Κασιδιάρη, αποκαλύπτεται επίσης ο συστημικότατος χαρακτήρας της Χ.Α αλλά και το ότι στο «ρετιρέ» της κυβέρνησης κάλυπταν και ενθάρρυναν τη δράση της Χ.Α και μετά το σοκ της δολοφονίας Φύσσα, αποφάσισαν να κινηθούν όχι από αντιφασιστικό οίστρο, αλλά για τα ψηφαλάκια και για εκλογικές σκοπιμότητες. Συνεπώς, δίπλα στην άγρια λιτότητα έχουμε ένα παρακράτος, και την πολιτική ευθύνη γι’ αυτό την έχει ο ίδιος ο Σαμαράς.

Άλλος δρόμος για να σταματήσει όλο αυτό, από τις εκλογές δεν υπάρχει

Δεν τρέφουμε αυταπάτες: ούτε ο πρωθυπουργός πρόκειται να αναλάβει τις πολιτικές του ευθύνες, ούτε οι υπουργοί του να παραιτηθούν, ούτε πρόκειται να συμβάλλουν στο «ξήλωμα» του παρακράτους. Ο μόνος τρόπος για να σταματήσει όλο αυτό είναι να τους διώξουμε, να τους κάνουμε να φύγουν. Κι άλλος δρόμος από αυτόν των κοινωνικών αγώνων και τελικά της κάλπης και των εκλογών δεν υπάρχει. Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά εκλογές εδώ και πολύ καιρό για να μπει ένα φρένο στον μνημονιακό κατήφορο. Τώρα επαναφέρουμε αυτό το αίτημα, με την πρόσθετη δύναμη που μας δίνει η χθεσινή αποκάλυψη.

ΠΑΣΟΚ-Βενιζέλος έχουν τεράστια ευθύνη για την «κολλεγιά» με τα ακροδεξιά στοιχεία

Με εντολή και ευθύνη Σαμαρά, η σημερινή ΝΔ είναι ένα υβρίδιο της ΠΟΛ.ΑΝ και υπολειμμάτων του ΛΑΟΣ που πήραν μεταγραφή, με έντονη ακροδεξιά οσμή. Χθες, αυτός που βγήκε σε όλα σχεδόν τα κανάλια για να κάνει «λίφτιγκ» στο τσαλακωμένο πρόσωπο της ΝΔ και της κυβέρνησης ήταν ο Μάκης Βορίδης. Το δε ΠΑΣΟΚ και προσωπικά ο κ. Βενιζέλος έχουν τεράστια ευθύνη, καθώς αποδέχθηκαν σε αυτή την «κολλεγιά», τον τόνο να τον δίνουν τα πιο ακροδεξιά στοιχεία της ΝΔ. Είχε συμφωνήσει και ο ίδιος να είναι ο κ. Μπαλτάκος το Νο2 της κυβέρνησης. Η ήττα αυτής της κυβέρνησης και της πολιτικής της, είναι πια θέμα δημοκρατίας και πατριωτικό καθήκον.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)