to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:30 | 01.04.2014

Κοινωνία

Η κυβερνηστική λαίλαπα χτυπά τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς

Ανακοίνωση της Ριζοσπαστικής Ανανεωτικής Κίνησης Εκπαιδευτικών (ΡΑΚΕ) σχετικά με το πρόσφατα ψηφισμένο πολυνομοσχέδιο και τις διατάξεις του για τις εργασιακές σχέσεις των ιδιωτικών εκπαιδευτικών


«Η κυβερνητική Λαίλαπα, το πολυνομοσχέδιο της 30-3-2014 

και οι Ιδιωτικοί Εκπαιδευτικοί» 

Την ώρα αυτή η τύχη του πολυνομοσχεδίου της 30-3-2014 έχει κριθεί. Η τροϊκανή συγκυβέρνηση, πιστή στις επιταγές του διεθνούς τραπεζοοικονομικού κονσόρτσιουμ συνεχίζει με όσες δυνάμεις της απομένουν να ολοκληρώνει το έργο της οικονομικής καταρράκωσης της χώρας, της ισοπέδωσης κάθε κοινωνικού θεσμού και της θέσπισης εργασιακής ζούγκλας.

Ευθυγραμμιζόμενος με συνέπεια με την πολιτική αυτή, ο υπουργός παιδείας κ. Αρβανιτόπουλος παρέκαμψε τη γνωμοδότηση περί  συνταγματικής νομιμότητας της υπουργικής του απόφασης, που πρόκειται να κριθεί από το ΣτΕ, εντάσσοντάς την στο πολυνομοσχέδιο σκούπα της 30-3-2014. Καλυπτόμενος πίσω από τη πολυδιαφημισμένη συζήτηση περί χαρακτηρισμού του γάλακτος, αποχαρακτηρίζει τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς μεταβάλλοντας τους σε αναλώσιμα μικρής διάρκειας και τα ιδιωτικά σχολεία σε μονάδες απομύζησης του μέγιστου δυνατού κέρδους για τους σχολάρχες.  

Στα σημεία της πρότασης του κ. Αρβανιτόπουλου προβάλλουν 

η πλήρης απελευθέρωση των απολύσεων και των εργασιακών σχέσεων, η γενικευμένη χρήση ατομικών συμβάσεων εργασίας ορισμένου χρόνου και η πλήρης καταρράκωση της όποιας   εργασιακής αξιοπρέπειας είχε κατακτήσει με τους αγώνες του ο ιδιωτικός εκπαιδευτικός ως στοιχείο διαχρονικό της εκπαιδευτικής του ανεξαρτησίας 

ο μη υπολογισμός της προϋπηρεσίας των απολυμένων ιδιωτικών εκπαιδευτικών,

ενώ ελλοχεύει ο κίνδυνος αμφισβήτησης του μισθολογικού καθεστώτος  που διέπει σήμερα τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς, και θέσπισης ως μισθολογικής βάσης το ποσό των 586 ευρώ μικτών αποδοχών.

Έγκαιρα είχαμε επισημάνει τον κίνδυνο της πλήρους διάλυσης των εργασιακών σχέσεων των ιδιωτικών εκπαιδευτικών και της μεταμόρφωσης των ιδιωτικών σχολείων σε οίκους εμπορίου. Έγκαιρα είχαμε επισημάνει ότι κάθε περιπτωσιολογία αποπροσανατολίζει θέτοντας στο κέντρο του κάδρου πρόσωπα και όχι πολιτικές. Έγκαιρα, τέλος, επισημάναμε ότι θα πρέπει να διαφυλάξουμε την παιδαγωγική μας ακεραιότητα μέχρι τέλους, γιατί πρωτίστως διεκδικούμε την παιδαγωγική μας ιδιότητα. 

Στην ίδια κατεύθυνση και τώρα, στην πιο δύσκολη στιγμή του κλάδου, καλούμε όλους τους συναδέλφους, ιδιωτικούς και δημόσιους εκπαιδευτικούς, τους πανεπιστημιακούς δασκάλους, τους γονείς και κάθε πολίτη, να συμπαραταχθούν στην υπόθεση της ανατροπής της δικομματικής κυβέρνησης που στερείται πλέον κάθε  λαϊκής νομιμοποίησης και λειτουργεί ως η τροϊκανή Λαίλαπα.

Αγωνιζόμαστε για την συγκρότηση ενός ισχυρού μετώπου  αντίστασης  και αλληλεγγύης σε κάθε χώρο δουλειάς   

Αγωνιζόμαστε για να διαφυλάξουμε κάθε θέση εργασίας, για να διασφαλίσουμε κάθε συνάδελφο, για να διασφαλίσουμε στα σχολεία που εργαζόμαστε, το περιβάλλον  που θα  επιτρέπει να ασκούμε το λειτούργημά μας.

 Αγωνιζόμαστε με σεβασμό στους μαθητές μας , για τον   ουσιαστικό σεβασμό των εκπαιδευτικών και μορφωτικών αναγκών τους  για να ανταποκριθούμε στην εμπιστοσύνης που δείχνουν γονείς και μαθητές στη δουλειά μας

Αγωνιζόμαστε για να ανατρέψουμε την πολιτική που επιβάλλει η νεοφιλελεύθερη ιδεοληψία

στον επαγγελματικό μας χώρο και σε κάθε κοινωνική, οικονομική και πολιτική πτυχή του τόπου μας.

Αγωνιζόμαστε, χωρίς να εξετάζουμε πρόσωπα και συγγένειες, χωρίς να υποκαθιστούμε κρατικούς ελεγκτικούς μηχανισμούς, για να λειτουργήσουν οι μηχανισμοί της Πολιτείας με δικαιοσύνη προς όφελος του κάθε πολίτη, σημερινού κι αυριανού. 

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)