to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

8:23 | 01.04.2014

Διεθνή

Οι «28» του ΝΑΤΟ θα εξετάσουν τη στρατηγική του έναντι της ουκρανικής κρίσης

Στις Βρυξέλλες συναντώνται οι υπουργοί Εξωτερικών του ΝΑΤΟ για να εξετάσουν τη στρατηγική τους στην Ανατολική Ευρώπη και ειδικά ως προς την Ουκρανία


 

Οι υπουργοί Εξωτερικών των 28 χωρών- μελών του ΝΑΤΟ συναντώνται την Τρίτη το πρωί στις Βρυξέλλες, για να εξετάσουν τη στρατηγική της Ατλαντικής Συμμαχίας στην Ανατολική Ευρώπη και ενώ η Ρωσία διατηρεί την πίεση της στο ζήτημα της Ουκρανίας. Πριν από τη σύνοδο των υπουργών του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλες το αποκαλούμενο «Τρίγωνο της Βαϊμάρης », που περιλαμβάνει τους επικεφαλής της γερμανικής της γαλλικής και τη πολωνικής διπλωματίας θα έχει συνάντηση στη βελγική πρωτεύουσα.

Ταυτόχρονα σχεδόν, την Τρίτη, διεξάγεται αεροπορική άσκηση του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους της Λιθουανίας καθώς η Ατλαντική Συμμαχία επιθυμεί να κάνει αισθητή την παρουσία της στον ουρανό των Βαλτικών χωρών οι οποίες εκφράζουν έντονη ανησυχία για την κατάσταση γύρω από την Ουκρανία. Στην άσκηση θα λάβουν μέρος σουηδικά και αμερικανικά αεροσκάφη.

Εν τω μεταξύ οι Ηνωμένες Πολιτείες, παραμένουν επιφυλακτικές γύρω από το θέμα της απόσυρσης των ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων από τα σύνορα της Ουκρανίας, αναφέροντας ότι οι πληροφορίες σχετικά με την απόσυρση των ρωσικών δυνάμεων πρέπει να ελεγχθούν. Ο υπουργός Άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών Τσακ Χάγκελ ανέφερε ότι δεν μπορεί να επιβεβαιώσει οτιδήποτε τονίζοντας όμως ότι η απομάκρυνση των ρωσικών δυνάμεων «θα ήταν ένα βήμα» για να γίνει μια σοβαρή συζήτηση «για την αποκλιμάκωση».

Η παρουσία των ρωσικών δυνάμεων - 20.000 σύμφωνα με την Ουάσινγκτον - έχει εγείρει φόβους εισβολής στο ανατολικό τμήμα της Ουκρανίας, όπου υπάρχει κυρίως ρωσόφωνος πληθυσμός, και μια επανάληψη του σεναρίου που οδήγησε στην προσάρτηση της χερσονήσου της Κριμαίας μια περιοχή την οποία επισκέφτηκε τη Δευτέρα ο ρώσος πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)