to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:10 | 30.03.2014

Διεθνή

Στις Βρυξέλλες για επαφές με τη βελγική και την ευρωπαϊκή ηγεσία ο πρόεδρος της Κίνας

Ο Σι Τζινπίνγκ θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με τους προέδρους του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρόμπαϊ, του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.


Ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ έφτασε το πρωί στις Βρυξέλλες, τον τελευταίο σταθμό της ευρωπαϊκής περιοδείας του, για τριήμερη επίσκεψη στο Βέλγιο και την πρώτη επίσημη επίσκεψη που πραγματοποιεί ο Κινέζος πρόεδρος στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Τον Σι και τη σύζυγό του, τη γνωστή τραγουδίστρια Πενγκ Λιγοουάν, υποδέχτηκε στο αεροδρόμιο ο πρωθυπουργός του Βελγίου Έλιο Ντι Ρούπο. Στη συνέχεια ο Σι αναμένεται να γίνει δεκτός με όλες τις τιμές από τον βασιλιά Φίλιππο και τη βασίλισσα Ματίλδη στο βασιλικό ανάκτορο, στο κέντρο της βελγικής πρωτεύουσας.

Κατά την πρώτη ημέρα παραμονής του στο Βέλγιο ο Κινέζος πρόεδρος θα εγκαινιάσει το απόγευμα στο ζωολογικό πάρκο του Παϊρί Νταϊζά ένα περίπτερο στο οποίο φιλοξενούνται τα δύο γιγαντιαία πάντα που «δάνεισε» το Πεκίνο στο Βέλγιο για τα επόμενα 15 χρόνια στο πλαίσιο της «διπλωματίας των πάντα». 

Για πρώτη φορά μάλιστα θα εμφανιστεί στο κοινό η μία από τις δύο αρκουδίστες, ο Χάο Χάο.

Το πρωί της Δευτέρας ο Σι Τζινπίνγκ θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με τους προέδρους του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρόμπαϊ, του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο. 

Κατόπιν αιτήματός του δεν πρόκειται να δοθεί καμία συνέντευξη Τύπου μετά τις συνομιλίες που θα έχει με την ευρωπαϊκή ηγεσία, οι οποίες θα επικεντρωθούν σε οικονομικά ζητήματα.

Αργά το πρωί της Τρίτης ο Σι θα εκφωνήσει μια ομιλία με θέμα τις σχέσεις μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Κίνας στο Κολέγιο της Ευρώπης όπου εκπαιδεύονται οι υπάλληλοι της ΕΕ, στην Μπριζ.

Στο επίσημο πρόγραμμά του περιλαμβάνεται επίσης μια επίσκεψη στο εργοστάσιο κατασκευής αυτοκινήτων της Γάνδης που αγοράστηκε το 2010 από την κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία Geely.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)