to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

"Αν δεν αντισταθούμε οι πόλεις μας θα γίνουν μοντέρνες φυλακές"

Την προσωρινή αναστολή της κατασκευής του κέντρου κράτησης μεταναστών στις εγκαταστάσεις του νοσοκομείου "Λοιμωδών" κέρδισαν χάρις στις κινητοποιήσεις τους οι κάτοικοι της Αγίας Βαρβάρας, Χαϊδαρίου και Αιγάλεω.


Οι κινητοποιήσεις των κατοίκων θα συνεχιστούν με αίτημα να επαναλειτουργήσει το νοσοκομείο. Στο πλευρό των κατοίκων βρέθηκε εξ’ αρχής η Αριστερά και ο ΣΥΡΙΖΑ. Επικεφαλείς βρέθηκαν οι τρεις υποψήφιοι δήμαρχοι της περιοχής. Ο Δημήτρης Μπίρμπας, υποψήφιος Δήμαρχος Αιγάλεω, «Ανάπλαση Αιγάλεω», ο Γιώργος Γεωργιαννάκης, υποψήφιος Δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας, «Συμπαράταξη για τον Άνθρωπο και την Πόλη» και ο Θοδωρής Σπηλιόπουλος, υποψήφιος Δήμαρχος Χαϊδαρίου, «Πολίτες σε Δράση-Οικολόγοι Πράσινοι».

Στο φακό του left μίλησαν και οι τρεις. Ο Θοδωρής Σπηλιόπουλος μας περιγράφει την πορεία του νοσοκομείου στο χρόνο, την απόφαση του Άδωνη Γεωργιάδη και της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ να κλείσουν το νοσοκομείο αλλά και τις αντιδράσεις των κατοίκων.

Ο Δημήτρης Μπίρμπας, υποψήφιος Δήμαρχος Αιγάλεω μας περιγράφει τις πραγματικές προθέσεις της κυβέρνησης. Προθέσεις που δεν ήταν η δημιουργία ενός ανοιχτού κέντρου υποδοχής αιτούντων άσυλου αλλά η δημιουργία ενός στρατοπέδου κράτησης.

Τέλος ο Γιώργος Γεωργιαννάκης, υποψήφιος Δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας, μας περιγράφει την πρόταση των δημάρχων της Αριστεράς για τη δημιουργία ενός «υγειονομικού πάρκου» στους χώρους του νοσοκομείου "Λοιμωδών".

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)